Brite Solar: Ένα θερμοκήπιο ντομάτας στο Δροσερό Πτολεμαΐδας με δύο σοδειές το έτος

12 Δεκεμβρίου 2023
12:22

Η κατασκευή ενός θερμοκήπιο ντομάτας με ημιδιαφανή panels της Brite Solar, στο Δροσερό Πτολεμαΐδας, για την εταιρεία «Ορεινές Φυτείες Γκόση», ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023. Τα ημιδιαφανή panels τη εταιρείας αφορούν την τοποθέτηση γυαλιών με 80% διαφάνεια τα οποία μετατρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία σε ορατό φως και καθιστoύν το θερμοκήπιο ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο ανήκει σε δύο αδέλφια με τις ειδικότητες του οικονομολόγου και γεωπόνου αντίστοιχα.

 

Τα παραπάνω αφορούν μια μεγάλη καινοτομία στη χρήση των αγροφωτοβολταϊκών και στην αξιοποίηση της κυκλικής οικονομίας, καθώς καθιστούν το θερμοκήπιο το πρώτο 100% αυτόνομο θερμοκήπιο, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Ένα οικολογικό, δηλαδή θερμοκήπιο, eλληνικής κατασκευής που παράγει ρεύμα από τον ήλιο και δημιουργεί σπουδαία οφέλη τόσο στον παραγωγό, όσο και στο περιβάλλον.

 

Ως γνωστό, το 25-28% του λειτουργικού κόστους στο θερμοκήπιο πηγαίνει στην ενέργεια, αυτή είναι μια επιβάρυνση στην τιμή των προϊόντων όταν πωλούνται στην αγορά. Με την συγκεκριμένη τεχνολογία των panels της Brite Solar, έχουμε απόσβεση της επένδυσης σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, έχουμε στο συγκεκριμένο θερμοκήπιο, τη δημιουργία μικροκλίματος με στόχο την επίτευξη δυο σοδειών το έτος, δηλαδή διπλασιασμό της παραγωγής!

 

Πηγή ypaithros.gr

 

 

Ένα σχόλιο

  • Τι έγινε ρε παιδιά!
    Όταν πήγε ο Κασαπίδης στο συγκεκριμένο θερμοκήπιο και έκανε δηλώσεις για το πρωτοποριακό και σύγχρονο συγκεκριμένο θερμοκήπιο και μετά ξαναπήγε με τους υπουργούς τον κράζατε!
    Τώρα το προβάλλετε και μένετε άφωνοι με την ποιότητα και τις σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.