Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά το πολυαναμενόμενο έργο «Cut and Cover» στον πρώην ΟΣΕ

12 Δεκεμβρίου 2023
13:49

 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από τη νέα χρονιά το πολυαναμενόμενο έργο «Cut and Cover» (τούνελ) στην περιοχή του πρώην ΟΣΕ.

Έπειτα από τη υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.» Νίκο Κουπατσάρη, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, ξεκινά η κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας  μήκους 327 μέτρων,   που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο εκσκαφής και επανεπίχωσης (Cut and Cover). Στην υπογραφή παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Το έργο  αναμένεται να απελευθερώσει έκταση 14 στρεμμάτων, καθώς θα καλύψει το όρυγμα όπου τώρα βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή. Το τούνελ θα δημιουργήσει μια νέα επιφάνεια, όπου θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου, άθλησης και κοινόχρηστοι χώροι.

Το έργο ύψους 7.133.181,85 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0 και το ΕΑΠ 2012 – 2016.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης ορίζεται σε δεκαέξι μήνες και αρχίζει από την ημερομηνία εγκατάστασης της αναδόχου εταιρείας στο έργο.

 

 

26 σχόλια

  • Απίστευτη δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας που αποτυπώνεται με πάρα πολλές συμβάσεις. Μπράβο στους εμπλεκόμενους και στην κυρία.

    • Το έργο έχει μια υπογραφή και είναι του Κώστα του Δεσποτίδη. Μπράβο Κωστα, μπράβο στην υπηρεσία και μια εξήγηση γιατί καθυστέρησε τόσο πολυ

    • Διάβασε και τι είχαν ψηφίσει οι συγκεκριμένοι στην φωτογραφία όταν ψηφιζόταν στο δημοτικό συμβούλιο και ξανάδωσε τα συγχαρητήρια εκεί που πρέπει…..

  • Το ερωο ειναι του νυν η του τεως;Ελπιζουμε ο νεος δημαρχος ν` ανοιξει και το δρομο μεσα απο τον ΟΣΕ,που τοσα χρονια
    ταλαιπωρει ολοκληρη την πολη και δεν της δινει τη δυνατοτητα ν`αναπνευσει.Το γιατι το ξερουν ελαχιστοι.

    • Η γραμμές του τραίνου σε μήκος δέκα χιλιομέτρων έχουν σποξηλωθει , οι δύο γέφυρες είναι κατεδαφισμενες .Τι εξυπηρετεί αυτό το έργο?

      • Εξυπηρετεί την αποκοπή 2 μεγάλων συνοικιών της πόλης,του Πανοράματος και των Πλατανιών οι οποίες διαχωρίζονται από μια επικίνδυνη τάφρο – γκρεμό που έχει ύψος έως και 20 Μ. Με το έργο ενώνονται οι δύο συνοικίες και αποδίδεται έκταση για πράσινο και αθλητισμό.
        Γκε γκε?
        Μπράβο Κώστα Δεσποτιδη, το όνομα σου θα συνδεθεί για πάντα με το έργο….

  • Ρε σταματήστε να υπογράφετε ότι να ναι τελευταία στιγμή και πάτε σπίτια σας επιτέλους…με αρκετές κακοτεχνίες που πρέπει να ακυρωθούν έχετε φορτώσει τους επόμενους….ο κόσμος σας έδιωξε, πάρτε το απόφαση, δεν πρόκειται να φανείτε με τάχα μου έργα τελευταίο δεκαήμερο θητείας…τώρα σας έπιασαν οι βιασύνες…αρκετά καταστρέψατε, ΦΤΑΝΕΙ

  • Τώρα που φεύγει ο Μαλούτας θυμήθηκε να υπογράψει προς κατασκευή ακόμα ενα έργο της εποχής Ιωαννίδη. Να δείξει δλδ οτι η απελθούσα δημοτική αρχή φεύγοντας αφήνει έργο!!! Υπογράφει δλδ για έργα άλλων αφού η ίδια αφήνει μηδενικό κυριολεκτικα έργο, θα μείνει στην ιστορία ως η δημοτική αρχη που πέρασε και δεν ακούμπησε ……

  • ΣΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

    ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΕΡΓΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΝΑ’ΝΑΙ!

    ΜΙΚΡΟΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

    ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ Ή ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΛΕΓΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;

    ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ.

    Η ΚΟΖΑΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ ΗΤΑΝ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ;
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!

    Η ΚΟΖΑΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΑΠΕΛΘΟΝΤΩΝ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΩΝ!

  • Δυστυχώς η παρακμή δεν σταματά κι ας είναι χρήσιμο το έργο αυτό !!Όταν σβήσει και η τελευταία μονάδα της ΔΕΗ και σβήσουν τα μηχανήματα στα ορυχεία η Κοζάνη θα είναι πλέον μια πόλη συνταξιούχων υπαλλήλων που με την σύνταξη τους θα συντηρούν και τις οικογένειες των παιδιών τους που είναι εργαζόμενοι των 650 ευρώ ή άνεργοι!!

  • Τώρα που φεύγουν άρχισαν να ρίχνουν ιδρώτες. Προς τί άραγε;;;; τώρα θυμήθηκαν ότι έπρεπε να δουλεύουν σ όλη τη θητεία τους; τόσα χρόνια σε χειμερία νάρκη! Αλλά πώς θα έχουν στόμα μετά να κάνουν αντιπολίτευση με τα ψεύδη…

  • Μα συγνώμη, καριέρες και πορτοφόλια έχτισε αυτή η πόλη βασιζόμενη στον λιγνίτη της ΔΕΗ. Μορφωμένοι, αμόρφωτοι, κουτσοί – στραβοί όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα της μαμάς ΔΕΗ.
    Άκου φίλε, τίποτα άλλο δεν έχει προωθήσει αυτή η πόλη και οι λήπτες αποφάσεων επί δεκαετίες. Είναι αργά για δάκρυα.
    Θα μείνουμε να περιμένουμε την άνοιξη με προτάσεις ανθρώπων που εκλέχθηκαν με προτάσεις όπως ο ιππικός τουρισμός… άνθρωποι που δεν έχουν να χάσουν οι ίδιοι τίποτα αλλά απλά να κάνουν το κομμάτι τους και να γεμίσουν τον εγωισμό τους.
    Άντε και περαστικά μας

  • Τι θα γινουν τα δεντρα που υπαρχουν τωρα στα πρανη;Τα πουλια και τα μικρα ζωα που φωλιαζουν στο αλσος;οι φιλοζωοι τι λενε;τους ρωτησατε;Μηπως δεν πρεπει να ριξετε κι αλλο τσιμεντο;

    • Χα χα!!!και ένα σωστό σχόλιο!! Μένω εκεί και όντως τα αηδόνια τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά πρωινά σε συνεπερνουν…Πέρα την πλάκα όμως το έργο πρέπει να γίνει…δεν πάει άλλο αυτός “τεμαχισμος” του πανοράματος με τα πλατάνια…

      • Δυστυχώς οτι θα γίνουν και τα πολλά είδη πουλιών και μικρών ζώων που ζουν στον Δημοτικό Κήπο.. τσιμέντο να γίνουν όλα και δεν τους νοιάζει για καμμιά άλλη μορφή ζωής ούτε καν αν είναι προστατευόμενη…αλλά ξεσηκώθηκε κανείς να φωνάξει να βγάλουν τις μπουλντόζες από εκεί; Κατά τα άλλα κλιματικά ουδέτερη πράσινη πόλη…

    • Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν την φύση και ότι αυτή εμπεριέχει. Από εκεί πρέπει να πάρουν αδεια. Αλλά όχι, σ’ αυτήν την πολη να κάνουν κουμάντο οι μπετατζηδες, οι ημιμαθείς και οι απαίδευτοι χωρίς να παίρνουν άδεια από πουθενά. Και για αυτό έχουμε αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα που απολαμβάνουμε όλοι…

  • Το μέλλον της Κοζάνης είναι η παραλίμνια ζώνη τουρισμος αξιοθέατα που έχει πολλά και σε πολλά σημεία. θα δώσει ζωή σε όλο τον Νομό! Καλά τα έργα της πόλης, αλλά θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της ανεργίας πρωτίστως..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.