Πτολεμαΐδα: Αύξηση 57% στην τιμή της τηλεθέρμανσης

12 Δεκεμβρίου 2023
16:12

Αύξηση της τάξης του 57% στην τιμή της μονάδας θερμικής ενέργειας για τους καταναλωτές, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Συγκεκριμένα η τιμή θερμικής μονάδας από τα 40 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα αναπροσαρμόζεται και φθάνει στα 63 ευρώ, κι αυτό για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Το νέο τιμολόγιο, κατά τις εκτιμήσεις στελεχών της ΔΕΤΗΠ είναι φθηνότερο κατά 60% της τιμής του πετρελαίου και 30% του φυσικού αερίου. Η τελευταία αύξηση στο τιμολόγιο της Τηλεθέρμανσης έγινε πριν από 14 χρόνια.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

69 σχόλια

  • Θα πρέπει να δούμε πως αναλύουν την ανάγκη για την υπερβολική αυτή αύξηση.
    Μήπως οι υπέρογκοι μισθοί είναι ένας λόγος.
    Η μήπως οι συνεχείς επεκτάσεις του δικτύου μαζί με την εγκατάσταση λεβήτων αφού η ενέργεια από την ΔΕΗ δεν επαρκούσε.Ετσι πιθανόν να καλούμαστε να πληρώσουμε δάνεια.
    Σε κάθε περίπτωση η Πτολεμαίδα στα ρεκόρ γκίνες αυξήσεων.

    • Ότανν η θερμική ένέργεια παράγεται αποκλειστικά από ηλεκτρολέβητες, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση όυτε να είναι ειδικός κανείς για να κατανοήσει ότι παρά την αύξηση της τιμής δεν καλύπτεται το κόστος παραγωγής

      • Δεν γνωρίζω ποιος και τι θα πληρώσει στη ΔΕΗ. Η ηλεκτρική ενέργεια όμως είναι προφανές ότικοστίζει απανάκριβα και για αυτό δεν επιλέγεται σαν μέσο θέρμανσης στα σπίτια μας. Συνεπώς η λογική μου λέει ότι με τις παρούσες συνθήκες η τηλεθέρμανση δεν θα έπρεπε να λειτουργεί. Εκτος και αν από κάποιο ταμείο επιδοτείται το κόστος. Είναι δεδομένο ότι παρά την μεγάλη αύξηση, οι καταναλωτές δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το κόστος

      • Όσο πληρώναμε μνημόνια για να παίρνουν συντάξαμε α και να έχουν εξοχικά στην Χαλκιδική κάτι Αργομισθοι στην Δεη

  • Τα καλά του κλεισίματος των αης άρχισαν να φτάνουν. Άξιοι όλοι όσοι το αποφάσισαν, όσοι το ψήφισαν και όσοι το εφαρμόζουν πιστά. Και δυστυχώς τα ακόμη καλύτερα έρχονται.

    • ξέρεις παλικάρι μου η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για μείωση των αερίων θερμοκηπείου και με τους ΑΗΣ μέσα δεν γίνεται αυτό.Αυτήν την στιγμή ο ΑΗΣ καρδιάς έκλεισε επειδή είχαν παρέλθει τα χρόνια λειτουργίας του .Με την υπογραφή της δεσμευσης αν μείνουν οι ατμοηλεκτρικές η τιμή του ρεύματος θα πάνε στον θεό και ξλερεις δεν μένει όλη η Ελλάδα εδώ ούτε έχει τηλεθέρμανση

  • Ακόμη ένας λόγος να μη σκεφτόμαστε και πολύ πολύ την πτολεμαδα για φθηνή θέρμανση. Και η δε φοιτητές να μην ακούνε ότι εδώ έχουμε φθηνή θέρμανση και όλα είναι πιο φθηνά. Τόσο για το πετρέλαιο που θα μου πείτε μερικοί. Άλλος ο χειμώνας της καλαμάτας. Και άλλο της πτολεμαΐδας 7 μήνες χειμώνας.

  • Έτσι να ψηφίζεται τον. καρακασιδη Καραβασίλη πραπα καιδου Μίχο και τους άλλους εκεί ώστε να ξυπνάνε ένα πρωί και να λένε ας αυξήσουμε την τηλεθέρμανση γιατί βρε παιδιά όλα ανέβηκαν και για να είναι βιώσιμη πρέπει να πληρωθούν οι του δημοτικού εκεί εργαζόμενοι οι οποίοι να το λέμε παίρνουν και παχυλούς μισθά και μη ξεχνάμε ότι αν δεν πλερώσεις έρχονται και στο κόβουν.
    Αυτά.Καληνυχτα Κεμάλ.

  • Εν μέσω χειμώνα, χώρις καμία ενημέρωση με νέους συνδρομητές να έχουν συνδεθεί αλλάζουν την τιμή. Συγχαρητήρια κύριοι μπράβο στο ήθος και τον επαγγελματισμο σας. Μακάρι να αλλάξουν και τις δικές σας συνθήκες εργασίας εν μια νυκτη να δούμε πως θα σας φανεί

  • Φθηνότερο κατά 60% του ποιανού πετρελαίου ; Αυτού που πέταξε στο 1,30€. Μας δουλεύουν και μάλιστα χωρίς αιδώ και τσίπα. Την εποχή των 780€ μηνιαίως και μεικτά δηλαδή 640€ καθαρά αποφασίζετε αύξηση 57% ; Ψηφίσατε Ενωμένη Εορδαία τώρα χαρείτε για τις αποφάσεις σας. Ανερυθρίαστα το ανακοίνωσαν…μια μέρα πριν εκδοθούν οι νέοι λογαριασμοί. Να χαρώ δημοκρατικές διαδικασίες και διαβούλευση . Από 180 πολυκατοικίες χωρίς θέρμανση στην πόλη (λόγω χρεών )ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΣΕΤΕ σύντομα θα γίνει κι αυτό. Ακόμη δεν είδατε τίποτα . Με τις υγείες μας

  • Μέχρι χθες πολεμούσαμε να πείσουμε τον επισκέπτη να έρθει στην πόλη μας.
    Μας πείραξαν οι Αμάν,εσείς που διαμαρτύρεστε που φωναζατε δεν σκεφτήκατε μάλλον ότι οι νέοι έφυγαν γιατί δεν είχαν δουλειές και εννοείται ότι θα φύγουν πολλοί ακόμη γιατί η πόλη φάντασμα έρχεται.αλλα Μητσοτάκης και οι του τόπου μας.ομως.
    Ακούω θα διαμαρτυρηθεί κάνεις όταν αρχίζει η δετηπ να κλείσει την θέρμανση στα νοικοκυριά;

    • Θα κάνει συμπληρωματική αύξηση από την νέα χρονιά για να πιάσει ακριβώς 86,5%.

      αυτό που ήταν κοινό μυστικό μάλλον ήρθε απότομα σε κάποιους.

      Δεν γίνεται να έκαιγαν ηλεκτρολεβητες για θέρμανση και η Πτολεμαϊδα να πληρώνει την τιμή που πλήρωνε.

      Αν κάποιος βρει τον μαγικό τρόπο που έγινε αυτό ας μας τον πει.

      απλά ο λογαριασμός ήρθε βεβαίως βεβαίως μετά τις εκλογές.

      καλύτερα να έκαιγαν λεφτά παρά ρεύμα για θέρμανση.

      Αναμενόμενη εξέλιξη που εκπλήσσει δίχως λόγο.

      Η εναλλακτική ήταν να μείνει η πόλη χωρίς θέρμανση.

      Τζάμπα αγαπητοί δεν υπάρχει.

      Και από την στιγμή που ο αης καρδιάς τέλος η λύση με το ρεύμα ήταν μονόδρομος.

      Απλά τώρα ήρθε ο λογαριασμός.

  • Η απολιγνιτοποιηση εφτασε στο καϊλαρι! Καλο πρωτο λογαριασμο να χετε! Εχει να βγει μπουρι απο διαμερισματα χαχαχα

    • όταν θα ζητήσουν ΠΙΣΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ ΣΑΣ ας τα ζητήσουν και αυτά.

      Δόξα των θεό επιλογές θέρμανσης υπάρχουν
      Εξ’αιτίας αυτών κόντεψε να πτωχευσει η ΕΛΛΑΔΑ

  • Η Εισηγηση είναι σαν έκθεση ιδεών παιδιού του δημοτικού.Ουτε αναλύσεις ούτε κερδοφορία ούτε δείκτες ούτε τίποτα.Αληθεια ο δήμαρχος γιατί δεν παίρνει θέση;Πάνω σε αυτή την αύξηση έρχονται και μια σειρά άλλων αυξήσεων.Το κολυμβητήριο για παράδειγμα που κύριο κοστολόγιο είναι η θέρμανση είναι το επόμενο.Επιχειρησεις εστίασης δραστηριότητες παιδιών κ.α.Ακομη με πιο δικαίωμα η αύξηση θα είναι αναδρομική;Πάνω από 50% αύξηση σε μια μέρα; Που ζούμε;

  • 13 χρόνια είχε να γίνει αύξηση 13χ5% μας βγαίνει άνετα…αλλιώς βγείτε λίγα χιλιόμετρα προς έξω και κάψτε πετρέλαιο υπάρχουν εναλλακτικές.

    • Που το είδες και που το άκουσες αυτό συμοφάντη μου;;;
      Πριν 5 χρόνια 37 είχε. Τι όνειρα βλέπετε μερικοί;;;
      Αλλά βέβαια, όταν ο μισθός μου είναι 3000€ τον μήνα, δε πάει να φτάσει και 100€ η θερμική μονάδα;;;

  • ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΑ.ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΑ.

  • Πρέπει να μας πει ο Δήμος εάν αυξήθηκε η τιμή της θερμικής μονάδος από την ΔΕΗ.
    Εάν όχι πρέπει να αιτιολογηθεί η αύξηση.

    • Καλά που ζεις εσυ ρε παλικάρι .Η τροφοδοσία ήταν από τον αης καρδιάς μετά το κλείσιμο του Αης γίνεται τροφοδοσία από τους ηλεκτρολεβητες και η τιμή που χρεώνει η ΔΕΗ είναι πολύ παραπάνω από ότι χρεώνεσαι

  • Αυξηση 57%!!!
    Μα ειναιδυνατον;
    κι όμως είναι!!
    Παντως,τα χάρτινα καλαμακια του
    μητσο- τάκη θα σώσουν το κλίμα της γης!
    ξεκάρφωτη κοινωνια!
    τώρα,τι θα καίμε,για να ζεσταθουμε;
    Θαλεγα,θου Κυριε….έρχονται και Χριστούγεννα.

  • Αντι να μειωθουν οι μισθαρες των υπαλληλων,θα την πληρωσει ο κοσμος? Μπραβο πολυ ωραια αρχισε η νεα θητεια!!!!!!! Δηλαδη εαν καποιος ξοδευε τον χρονο 500 ευρω τωρα θα πληρωνει γυρω στα 900!!!!

  • Που και να πλήρωναν στη ΔΕΗ αυτά που χρωστάνε (80.000.000), τι αύξηση θα ζητούσαν τότε! Γιατί αν δεν τα πληρώσουν, μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε και εμείς αν θα τους πληρώσουμε, όχι την αύξηση, αλλά ακόμη και χωρίς αυτή!

  • Αν θέλετε να δείτε όλα τα μοντέλα της μερσεντές, πηγαίνετε στο πάρκινγκ της τηλεθέρμανσης. Ούτε στο πάρκινγκ της Βουλής τόσα.

  • ΝΤΡΟΠΗ αισχος αν έχουν φιλότιμο κι αν σκεφτούν τις δύσκολες περιόδους των εργαζομένων θα πάρουν πίσω την υπέρογκη αύξηση,η οποία δικαιολογείται για να πληρώνονται βαρβατοι μισθοί, δάνεια. Αλλά αυτούς εκλέξαμε!!!!!

  • Ποιες αλλαγές έγιναν για να λειτουργεί σωστά πλέον η τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας???Λειτουργεί όπως της Κοζάνης ή κάνει αναθέρμανση με ρεύμα αντί πετρελαίου?? Επηρεάζεται δηλαδή από την τιμή του ρεύματος???Μελλοντικά με το φυσικό αέριο θα είναι τα ίδια και χειρότερα???
    Παιχνίδια επιβίωσης καταμεσής του χειμώνα σε μια πόλη που κατέχει ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας δεν γίνονται…

  • Είκοσι τρία σχολια και το όνομα Πλακεντάς δεν γράφτηκε από κανέναν.
    Νομίζω ότι αυτή η αύξηση είναι ο ορισμός της κρυφής ατζέντας.
    Άντε την άλλη φορά 99%…

  • Γνήσιοι απόγονοι της θεωρίας του Φρίντμαν της σχολής του σικαγου (προκαλούμε σοκ στις κοινωνίες και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν)
    Πρόταση:να μην πληρώσουμε κανενας τον λογαριασμό και να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ιθύνοντες.

    • αν δεν θέλεις βρισκεις άλλο τρόπο να ζεσταθείς και να μην πληρώνεις ,αλλά ναζεστένεσαι και να μην πληρώνεις δεν γίνεται

  • Πιο προστυχο από το να μην λες τίποτα δυο μήνες πριν, λες και τώρα ανακάλυψες πως δεν είναι βιώσιμη η τ\θ, δεν υπάρχει. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να την βρουν αυτοι… Κατά τα άλλα ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών μιας και τον εχουν εξαπατήσει τα ίδια προσωπα ουκ ολίγες φορές οπότε…το σκασμό κύριοι…

  • Πρόταση: Σταματάμε να πληρώνουμε, θα μας το κόψουν ,πως θα πληρωθούν μετά τα τριχίλιαρα ;
    Μπράβο κ. Καρακασίδη άξιος ο μισθός σου!

  • 57% αύξηση και αναδρομικά; πόσο πρόβατα μας θεωρούν;ε βέβαια επέκταση δικτύου με κόστος εκατομμυρίων για μερικά ψηφαλάκια από τα χωριά.
    Δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας;

    • Πολύ σωστή η άποψή σου ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας όπως και το ότι η ανεξέλεγκτη επέκταση μας έφερε εδω.

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ The Chase
    ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ
    ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
    57,5 ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
    ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ Η ΒΑΖΕΛΙΝΗ;

  • Λυπάμαι πολύ! Απαράδεκτο! Μέγα φάουλ… Όλοι οι πολίτες της περιοχής νιώθουν εξαπατημένοι… Τα “συγχαρητήρια” μου στη Δημοτική αρχή …. κρίμα!!

    • Να με συγχωρεί η χάρη σου αλλά δεν νιώθουν όλοι εξαπατημένοι. Κάποιοι τα έλεγαν προεκλογικα αλλά εσείς λέγατε “και τι κάνετε εσείς αν σας ψηφίσουν? Πολυ απλά δεν θα υπήρχαν αυξήσεις και αυτοί με χαμηλότερο εισόδημα δεν θα πληρωναν το ίδιο. Τόσο απλά και απόλυτα εφαρμόσιμα εάν θέλεις πραγματικα. Τώρα όμως ας το φάμε στην μάπα.

      • Είμαστε στον 21ο αιώνα. Ο κομμουνισμός έχει καταρρεύσει προ πολλού. Μόνο στην Ελλάδα κάποιοι ονειρεύονται ακόμα τον σοσιαλιστικό παράδεισο που μόνο στο μυαλό τους υπήρξε.

      • Θα καταργούσατε τις αυξήσεις στα κόστη παραγωγής με έναν νόμο κι ένα άρθρο όπως έγινε και με τα μνημόνια. Δεν μας λες ποιοι θα πλήρωναν όμως τα φέσια. Οι υπόλοιποι κατοικοι της χώρας με τους φόρους τους ή οι εφοπλιστές κι οι βιομήχανοι μήπως? Μεγαλύτεροι κλαϊκιστές από εσάς δεν υπάρχουν

    • Να με συγχωρεί η χάρη σου αλλά δεν νιώθουν όλοι εξαπατημένοι. Κάποιοι τα έλεγαν προεκλογικα αλλά εσείς λέγατε “και τι κάνετε εσείς αν σας ψηφίσουν? Πολυ απλά δεν θα υπήρχαν αυξήσεις και αυτοί με χαμηλότερο εισόδημα δεν θα πληρωναν το ίδιο. Τόσο απλά και απόλυτα εφαρμόσιμα εάν θέλεις πραγματικα. Τώρα όμως ας το φάμε στην μάπα.

  • Να πάρουν θέση οι προηγούμενες διοικήσεις της Τ/Θ και να μας πουν γιατί δεν έκαναν αυξήσεις τόσα χρόνια. Ξαφνικά παρουσιάστηκε το πρόβλημα?

  • Τη ΝΔ την εβγαλαν κοζανη πτολεμαιδα με 65 %.
    Κανονικα 200 τοις εκατο επρεπε να αυξησουν τη θερμικη μοναδα.αυτα αξιζουν στους ελληνες.κλεισιμο μοναδων λιγνιτη ψηφισε ο κοσμος της δ μακεδονιας.αυτοι που κυβερνουν μας αξιζουν.σε ολα τα κρατη ανοιγουν και δημιουργουν νεες και παλιες μοναδες λιγνιτη στην ελλαδα εισαγουμε φ αεριο και το ονομαζουμε πρασινη ενεργεια.τα φορτηγα φευγουν κατα εκατονταδες σε γειτονικες χωρες με τον δικο μας λιγνιτη.μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος.

    • Η Ελλάδα δεν είναι η πτολεμαιδα μόνο .
      Έχει υπογράψει διεθνής συμφωνίες για το κλίμα
      Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνιτικές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες
      Ο άχαστος Αλέξης όταν ήρθε τα ίδια έλεγε
      Συνέχισε με αυτήν την λογική και να δεις που θα πάει η διαφορά

  • Όταν έχεις έναν πανίσχυρο Δήμαρχο με 80% plus αυτά θα έχουμε…
    Η δική του ατζέντα και τα φιλαράκια του θα τρώνε εσείς ψάξτε να πληρώσετε την Τηλεθέρμανσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.