Με εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες στον αθλητικό όμιλο Βοΐου ξεκίνησε Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης 2023: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.

12 Δεκεμβρίου 2023
21:49
Κανένα σχόλιο

Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης 2023: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E. Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!»  Το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, , διοργανώνει για 10η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2023, την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα:
«ΕΚΑΒ be 5.Α.Ε.Ε.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!». Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον Θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ Θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Το ΙΕΚ Γρεβενών με τα τμήματα Α’ και Γ’ εξαμήνου “Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου” μετέχει σε αυτή την εβδομάδα δράσης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Οι εκπαιδευτές Μπλιάγκος Γιώργος, Παναγιωτίδης Γιάννης και Τουρτούρας Βαγγέλης μαζί με τους μαθητές τους βρέθηκαν σήμερα 12/12/2023 στην Νεάπολη Κοζάνης, για να κάνουν παρουσίαση πρώτων βοηθειών στον αθλητικό όμιλο Βοΐου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.