Καλό βράδυ Εορδαία – Αύξηση στο κόστος τηλεθέρμανσης κατά 57% μ’ έναν Νόμο κι ένα άρθρο (Γράφει ο Ιωάννης Κωστίδης)

13 Δεκεμβρίου 2023
10:11
Όπως περιπαιχτικά δικαίως λέει κι ο φίλος Neoklis Theodoulidis  “Κι έτσι από τηλεθέρμανση αποκτήσαμε υπερθέρμανση ,κοινώς καήκαμε”
Ας μετρήσουν οι διοικούντες πόσες οικοδομές δεν έχουν θέρμανση ,λόγω χρεών,στην αρχή της θερμαντικής περιόδου φέτος και πόσες ακόμη θα προστεθούν μέχρι την αρχή της επόμενης  περιόδου το 2024.
Πολλαπλάσιος θα είναι ο αριθμός των οικοδομών χωρίς θέρμανση του χρόνου.
Τα κοινωνικά τιμολόγια που ισχυρίζονται ότι αποτελούν κοινωνική πολιτική ,αφορούν σε ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού και δεν αφορούν στην πλειονότητα.
Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου δεν εκδηλώνεται μόνο με τα “συσσίτια αγάπης” και τις φολκλόρ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ με μηδενικούς τζίρους , αλλά με τη διαρκή αγωνία για το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.
Σε μια πόλη που η θέρμανση λειτουργεί 8 μήνες το χρόνο η αύξηση αυτή που ομόφωνα αποφασίστηκε από ΟΛΕΣ ΤΙΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ” του Δήμου πλήττει βαθύτατα την ίδια την κοινωνία .
Τα υπόλοιπα που ακούγονται  είναι λόγια .
Λένε ,θα δοθούν αναλυτικές εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΤΗΠ κλπ.\
Πρώτα αποφασίζουμε μετά δικαιολογούμαστε λόγω αντιδράσεων.
Το 60% φθηνότερα του πετρελαίου θέρμανσης,το οποίο  φέτος ξεκίνησε στο 1,30€ δεν θα το έλεγα και σπουδαία είδηση.
Διατείνεστε ότι διαφυλάξατε το αγαθό της τηλεθέρμανσης …ναι …όντως το κάνατε, εξανδραποδίζετε ομως τους δημότες αυτής της πόλης .
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια ,λέει ο σοφός λαός.
Με τις αποφάσεις σας θα γίνουν και  λιγότερα.
Καλό βράδυ Εορδαία
Με εκτίμηση
Ένας δημότης Εορδαίας
Και για την ακρίβεια
Ιωάννης Κωστίδης

21 σχόλια

  • Όταν μόλις πριν λίγες ημέρες είχαμε εκλογές και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντικό δεν χωρούν λόγια. δεν μπορεί το 87% να κάνει λάθος. δεν γίνετε κύριοι. και επί τέλους, οι πολίτες της Εορδαίας έχουν αποδείξει μυριάδες φορές,και τώρα και στο παρελθόν, ότι άλλα τους ενδιαφέρουν. ως νεόπλουτοι το μόνο που κοιτάζουν είναι τι κάνουν οι άλλες πόλεις άσχετα από την κουλτούρα που ΄΄κουβαλάει΄΄ η κάθε μια, και να το αντιγράψουν. κλασική συμπεριφορά νεόπλουτο και μη δημιουργικού ανθρώπου. ή αλλιώς κλασικού ΄΄ζηλιάρη΄΄. κύριοι, το τέλος της πόλης πλησιάζει και θα κάνει όχι απλώς θόρυβο αλλά πάταγο. πάντως σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστή η απόφαση των συμπολιτών μας(διαχρονικά με την ψήφο τους) να σβήσουν από τον χάρτη μια περιοχή με δημοκρατικές διαδικασίες.

  • Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.ΤΗ.Π ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:

    ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΡΑΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΪΔΟΥ ΑΝΝΑ, ΜΙΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΠΟΥΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

  • Νομιζω 41 % πηρε η νδ για την πρασινη ενεργεια και κλεισιμο των μοναδων λιγνιτη.πτολεμαιδα κοζανη γενικα οι πολεις μας βγαλανε πανηγυρικαντη νδ εν γνωση του σχεδιου να κλεισει η δεη.οχι 60 τοις εκατο αλλα 200 % θα παει μολις κλεισουν οι μοναδες οριστικα.να χαιρεστε την νδ και οποιους θελουν να κλεισουν τη δεη με το λιγνιτη και να καινε φυσικο αεριο ονομαζοντας το πρασινη ενεργεια και πηγαινοντας κατα εκατονταδες φορτηγα γεματα λιγνιτη σε γειτονικες χωρες.η γερμανια και ποσα αλλα κρατη ανοιγουν παλια εργοστασια και δημιουργουν νεα με λιγνιτη.εμεις ειμαστε πολυ μπροστα ομως με ανατιμισεις σε 1.5 χρονο 200 % σε βασικα ειδη.μπραβο στον λαο μας.

    • Σωστός. Γι αυτό μη λυπάσαι κανέναν. Εν γνώσει μας όλοι ψηφίσαμε. Τον γνωστό, τον κουμπάρο, το φίλο, αυτόν που ελπίζουμε να μας κάνει ρουσφέτι. Πληρώστε προς το παρόν (κι εγώ μέσα) τα γλεντιάτικα και μη νιαουρίζετε.

  • Αν το 60 % δεν σου φαίνεται καλό το 75% πως είναι η συμβατική υποχρέωση πως θα σου φανεί ;
    Επειδή καλομάθατε εκει στην πτολεμαΐδα για ρωτήστε πως τα βγάζουμε πέρα στα χωριά .

    • Κι η Πτολεμαϊδα την πορεία των χωριών ακολουθεί φίλε μου.Με αυτά τα μέτρα γρήγορα θα ερημώσει όπως τα χωριά μας.Λίγο υπομονή κάνε και θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

  • Η αύξηση των τιμολογίων είναι ένα ακόμα μέτρο για να απαξιωθεί η Δ.Ε.ΤΗ.Π. και μαθηματικά να περάσει σε χέρια ιδιωτών όταν σε δύο χρόνια από τώρα δεν θα μπορεί να εισπράξει οφειλόμενα χρέη πολύ μεγαλύτερα από τώρα. Ένα ακόμα φιλέτο θα περάσει στα χέρια ιδιωτών και τότε οι άμοιροι και άβουλοι κάτοικοι αυτής της πόλης θα ψάχνουν να δουν ποιο χρώμα τιμολογίου να διαλέξουν μπλε κόκκινα πορτοκάλι και πράσινα (άλογα). Καληνύχτα σας.

  • Κωστιδη 41% Μαιο και Ιουνιο…
    αν τους ψηφισες και εσυ γιατι ενδεχομενως να εφαγες το παπα περι δηθεν σταθεροτητας περαστικα μην κλαιγεστε τωρα.
    Τωρα ειναι αργα για δακρυα!
    Οποτε αυτα τα τσιτατα ενα νομο και ενα αρθρο τα ειρωνικα για να τονισεις και καλα οτι σε κατεστρεψε ο Συριζα αστα κατα μερος!

    • Έχεις κι εσύ το πρόβλημα σου φίλε μου.Σου δείχνω το δρόμο κι εσύ βλέπεις το δάχτυλο.
      Πες τα όμως έστω κι έτσι.
      Βγάλτα από μέσα σου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.