Χορολογικό Συμπόσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Οι Μακεδνοί» το Σάββατο και την Κυριακή 16 & 17 Δεκεμβρίου

15 Δεκεμβρίου 2023
14:55
Κανένα σχόλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Οι Μακεδνοί» το Σάββατο και την Κυριακή 16 & 17 Δεκεμβρίου 2023, δίνει βήμα διαλόγου σε διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς, ερευνητές, επιστήμονες και συμμετέχοντες σε μια εποχή που ο χορός αποτελεί καταφύγιο αλλά και εφαλτήριο νέων μορφών ατομικής και συλλογικής έκφρασης διοργανώνοντας το 1ο Χορολογικό Συμπόσιο με κεντρικό θέμα:

«Χορός, ψυχή τε και σώματι»

Εισηγητές θα είναι ο Δρ. Χορολογίας Σταύρος Χαρ. Σπηλιάκος, ο καθηγητής Εργοφυσιολογίας Αντώνιος Γρηγοριάδης, η καθηγήτρια, Συλλογέας Λαογραφικού και Γλωσσολογικού υλικού Ματίνα Τσικριτζή Μόμτσιου και η Αρχειονόμος-Βιβλιοθηκονόμος-Μουσειολόγος Μ. Sc. Λαογραφίας Μαρία Μπάρκα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 16/12/2023 – Αίθουσα Περ. Συμβουλίου Π.Δ.Μ. (πρώην  Νομαρχία Κοζάνης)
18:00’: Προσέλευση-εγγραφές

18:30’ – 19:30’:

  • Εισήγηση του κ. Σταύρου Χ. Σπηλιάκου «Ο χορός μας είναι ο πλούτος μας. Τα ξεχασμένα αλλά και χιλιοειπωμένα»
  • Εισήγηση κ. Αντώνη Γρηγοριάδη «Εργοφυσιολογία, αξιολόγηση, προγραμματισμός και διατροφή στον παραδοσιακό χορό»

19:30’ – 19:45’: Διάλειμμα

19:45’ – 20:15’:

  • Εισήγηση κ. Ματίνας Τσικριτζή Μόμτσιου «Ιχνηλατώντας  τους κύκλους του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας – Από μέσα απ’ το χορό»
  • Εισήγηση κ. Μαρίας Μπάρκα «Εθιμικός χορός: ιερός χώρος και χρόνος, λατρευτικοί συμβολισμοί, κοινωνικές προεκτάσεις. Η περίπτωση του Τρανού Χορού στις κοινότητες του Κάτω Ολύμπου Λάρισας»

20:15’ – 21:00’:  Τοποθετήσεις-σχόλια κοινού, δευτερολογίες εισηγητών.


Κυριακή 17/12/2023 – Γυμναστήριο 8ου Γυμνασίου Κοζάνης (Μακρυγιάννη 26)
11:00’ – 13:30’: «Αιγαιοπελαγίτικο χορευτικό ταξίδι» με το Δρ. Χορολογίας κ. Σταύρο Σπηλιάκο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6948510036

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.