Ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις του πόντου οργανώθηκε από τις κυρίες της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας ‘’Η ΜΝΗΜΗ’’

15 Δεκεμβρίου 2023
19:06
Κανένα σχόλιο

Ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις του πόντου οργανώθηκε από τις κυρίες της ΜΝΗΜΗΣ στη στέγη του συλλόγου μας. Γέμισαν με αρώματα και αισθήσεις το χώρο με τα μοναδικά, φτιαγμένα με μεράκι, εδέσματα. Το χασίλ και τα βαρένικα, τα πισία και το εβριστόν, οι μακαρίνες και τα περέκια, με κορωνίδα βέβαια τον τανωμένον σουρβάν, αναστάτωσαν τους γευστικούς μας κάλυκες.   Ένα μεγάλο εύγε στις άξιες μαγείρισσες που ακολουθούν με πίστη και σεβασμό τη γαστρονομική μας παράδοση που κρατά αιώνες τώρα. ‘’Εντόκεν σο νουμ και εποίκα το’’ (μου ήρθε στο νου και το έκανα) όπως έλεγαν και οι μανάδες ή γιαγιάδες μας όταν ορέγονταν κάτι.

Από την εκδήλωσή μας αυτή δε θα μπορούσε βέβαια να λείψει και η μουσική με το τραγούδι. Ευχαριστούμε τον λυράρη και χορωδό μας Γιάννη Λαζαρίδη και τον Δημήτρη Αθανασιάδη για τις υπέροχες μελωδίες.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.