prwtoselida


       

kozan.gr: Αιανιώτες, το πρωί της Κυριακής 17/12, περπάτησαν 3,5 χλμ μέσα στα χιόνια, για να τελέσουν το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Ουκρανικού αεροπλάνου Γιάκοβλεφ που συνετρίβη στα Πιέρια Όρη πριν από 26 χρόνια (17/12/1997)

17 Δεκεμβρίου 2023
21:56

Παρά τα χιόνια, το τσουχτερό κρύο αλλά την πτώση δύο μεγάλων δέντρων που εμπόδιζαν τη διέλευση με αυτοκίνητο, συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Ουκρανικού αεροπλάνου Γιάκοβλεφ που συνετρίβη στα Πιέρια Όρη πριν από 26 χρόνια  (17/12/1997), ανάμεσα στα θύματα και 7 από την Αιανή, βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και τέλεσαν το καθιερωμένο μνημόσυνο. Όπως αναφέρει ο 82χρονος Χαρίσιος Στάμος από την Αιανή, που έχασε το γιο του Νίκο: “Σήμερα 17 – 12- 2023 ημέρα μνήμης μετά 26 χρόνια από την τραγική μέρα της πτώσης του Ουκρανικού αεροπλάνο ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ που συνετρίβη στα Πιέρια Ορη τις 17/12/1997 και έχασαν τη ζωή τους 74 συνάνθρωποι μας οι 7 ήταν από την Αιανη μας Ανάμεσα τους και ο γιος μου ο Νίκος Σήμερα μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε στην Μ Μηλιά πήραμε το δρόμο για τον τόπο του δυστυχήματος να ψάλλουμε το μνημόσυνο. Ήμασταν μια μικρή ομάδα από 5 άτομα ο πάτερ Ευάγγελος Αδάμος, ο γιος μου Γρηγορης, ο Σάκης Καραμανωλας, ο Νίκος Τζαναμπετης και εγώ ο Σταμος Χαρισης. Η ατυχία μας έκανε την κακή έκπληξη δυο μεγάλα δέντρα έχουν πέσει μέσα στο δρόμο και μας έκοψε την πορεία με το τζιπ Αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα μέχρι τον τόπο του ατυχήματος Παρόλο την ηλικία μου που προσεγγίζω τα 82 έτη στη ζωή μου ο πόνος και ο πόθος να πάω εκεί που ο γιος μου άφησε την τελευταία του πνοή μου έδωσαν την κατάλληλη δύναμη παρόλο το χιόνι και την ανηφόρα. έφτασα με κόπο αλλά έφτασα.Ας είναι αναπαυμένες η ψυχές των αδικοχαμένων επιβατών και πλήρωμα του ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ”.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι