prwtoselida


       

Η φωτογραφία και το κείμενο είναι προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης (Γράφει ο Θεόδωρος Ξανθόπουλος)

18 Δεκεμβρίου 2023
09:03
Η φωτογραφία και το κείμενο είναι προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης (προϊόν φαντασίας) παρακαλώ καταναλώστε υπεύθυνα.
Κάποτε, σε μια πόλη όπου ο λιγνίτης ήταν βασιλιάς, η ζωή ήταν απλή και χαρουμενη . Οι κάτοικοι εργάζονταν στις μεγάλες μονάδες λιγνίτη και η πόλη ακολουθούσε έναν ρυθμό που είχε διαμορφωθεί γύρω από την εξόρυξη του.
Όμως, ήρθε η μέρα που ο κόσμος άλλαξε. Η εποχή του λιγνίτη πλησίαζε στο τέλος της, και η πόλη έπρεπε να αναζητήσει νέους δρόμους.
Αρχικά, το φαινόμενο αυτό φάνηκε σαν καταστροφή. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους και η αβεβαιότητα γέμισε την ατμόσφαιρα. Οι οικογένειες ανησυχούσαν για το μέλλον τους και η οικονομία της πόλης πέρασε μια περίοδο σκληρών δοκιμασιών.
Ωστόσο, μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα, εκείνο το βράδυ της πρωτοχρονιάς του 2023 ξεκίνησε μια ήσυχη, αλλά ισχυρή αναγέννηση. Νέες ιδέες άρχισαν να φυτρώνουν, καθώς οι κάτοικοι στράφηκαν προς νέες ιδέες, νέες επιχειρήσεις άνοιξαν, προσφέροντας εκπαίδευση και εργασία σε αυτούς που έχασαν τις δουλειές τους.
Η πόλη άρχισε να ανθίζει με έναν νέο τρόπο, γεμάτη ζωή και καινοτομία. Οι κήποι και τα πάρκα ανθούσαν, ενώ οι πρώην εργάτες των λιγνιτωρυχείων βρήκαν νέους δρόμους στην ενέργεια, την τεχνολογία και την εκπαίδευση και την γη!
Με το πέρασμα του χρόνου, η πόλη γνώρισε μια εποχή αναγέννησης και ευημερίας. Η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή δεν ήταν εύκολη, αλλά έδειξε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, μπορεί να βρεθεί ελπίδα και ανανέωση. Και έτσι, η πόλη του λιγνίτη μεταμορφώθηκε σε ένα σύμβολο ανθεκτικότητας και αναγέννησης, ενώνοντας τους κατοίκους της σε έναν κοινό στόχο για ένα καλύτερο αύριο.

7 σχόλια

  • Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η ΔΕΗ ήταν μονοκαλλιέργεια στην περιοχή, για λίγους ακριβοπληρωμένους τυχερούς, το σενάριο της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι αισιόδοξο και καθόλου μίζερο, όπως ακριβώς θα έπρεπε να σκέφτονται και οι άνθρωποι.

  • Εκτός από την “τεχνητή νοημοσύνη” υπάρχει και η πραγματική νοημοσύνη, που βλέπει τον πληθυσμό της περιοχής (και όχι μόνο της Πτολεμαίδας) να μειώνεται (εκλογές 2019 5 βουλευτές, εκλογές 2023 4 βουλευτές), την περιοχή να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία σε όλη την Ελλάδα, να μην γίνεται καμμία σοβαρή επένδυση (εκτός αν θεωείτε σοβαρή επένδυση τα φωτοβολταϊκα, το υδρογόνο και τις καφετέριες) για προσφορά σε εργασία και εκπαίδευση. Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία!
    ΥΓ Γι αυτή την κατάντια υπεύθυνοι είμαστε και οι πολίτες της ΔΜ με τις πολιτικές μας επιλογές (βουλευτές, περιφέρεια και δημους).

  • Ναι με το να βγάζουνε ένα δήμαρχο που δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του
    Και την τηλεθέρμανση να την πηγαίνει στα ύψη ο σώστε και αυτή η λογιστή που απέμειναν στην πόλη της πτολεμαΐδας να πάνε κάπου αλλού για να μπορέσουν να επιβιώσουν
    Αφού διώξετε όλους τους νέους χωρίς να σκεφτείτε πού θα εργαστούν για να κάνουν οικογένεια
    Με έναν περιφερειάρχη που να μην κουνάει επίσης το δάχτυλό του ίσα-ίσα να λέει βάλτε και καμιά κοτούλα
    Γεννήθηκα στην πτολεμαΐδα μεγάλωσα στην πτολεμαΐδα και δυστυχώς λόγω μη εύρεσης δουλειάς έφυγα όπως και πάρα πολλά άλλα παιδιά ηλικίες 25 με 40 έχουν εγκαταλείψει την πόλη με πικρία το λέω σας ευχαριστώ πολύ

  • Πριν από 25 χρόνια είχα πει πως όταν δεν θα υπάρχει ο λιγνίτης η Πτολεμαϊδα θα ξαναγίνει ό,τι ήταν το Καϊλάρ: ένα λασποχώρι στον κάμπο. Χάρη στο σχέδιο 12 σημείων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αρχές του 2020 για την απολιγνιτοποίηση, η Πτολεμαϊδα οδεύει ολοταχώς να ξαναγίνει Καϊλάρ. 41% ρε! Ας προσέχατε!

  • Τη σχέση έχει η κατάντια μας με την τεχνητή νοημοσύνη.!
    Και που την ειδατε κύριε Ξανθοπουλε εσείς την εξέλιξη της εναλλακτικής αναπτυξης.!
    Ναι να σταματήσει ο λιγνίτης και δεν τον θελουμε κανένας . Αλλά μην αεροβατείτε κ Ξάνθοπ … ότι έχουμε κάτι σοβαρό μπροστά μας σαν εναλλακτική λύση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι