Χθεσινή (18.12.2023) αποτύπωση της χιονοκάλυψης στη Δυτική Μακεδονία μέσα από τα μάτια του γεωστατικού δορυφόρου TERRA της NASA (του Γιώργου Βασιλειάδη)

19 Δεκεμβρίου 2023
17:54
Κανένα σχόλιο

Χθεσινή (18.12.2023) αποτύπωση της χιονοκάλυψης στη Δυτική Μακεδονία μέσα από τα μάτια του γεωστατικού δορυφόρου TERRA της NASA.

Μερικές επισημάνσεις:
1) η χιονόστρωση στην απόθεση του Ορυχείο Αμυνταίου
2) η απουσία χιονοκάλυψης εντός των βυθισμάτων των ορυχείων σε Νότιο Πεδίο, Καρδιά και Κύριο Πεδίο
3) ο ρόλος του Βερμίου και η γραμμή χιονόστρωση από βορά προς νότο στην κάμπο της Εορδαίας (με το στρώσιμο να ξεκινά από τα 545μ στο ύψος της Βεγορίτιδας και να φτάνει στα 600μ στην περιοχή του Προαστίου.
4) ομίχλες στους κάμπους της Φλώρινας και Καστοριάς
5) η “τρύπα” στον κάμπο του Ελλησπόντου
6) η χιονόστρωση έως και χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά των Γρεβενών.
7) Ο μετριασμός που προκαλεί στο κλίμα του λεκανοπεδίου του η ύπαρξη μεγάλων λιμνών όπως η Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα με την χιονόστρωση να ξεκινά πάνω από τα 1000μ

Πόσο δύσκολα λοιπόν μπορεί να αποδοθεί η εκτίμηση χιονόστρωσης?

Γεώργιος Βασιλειάδης

Προγνώστης Καιρού

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι