Πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματά της Ευρώπης (του Ρούλη Κοκελίδη)

20 Δεκεμβρίου 2023
11:42

Ο Αλέξης Τσίπρας πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΊΖΑ – Π. Σ καί πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρόσφατα την Ιταλία καί Γαλλία για επαφές, συνομιλίες με ηγέτες των προοδευτικών και αριστερών πολιτικών δυνάμεων για τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι συναντήσεις του, με τον πρόεδρο τής Ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοια’νη, την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Ελι Σλα’ ιν , το πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολα’ντ και τον γνωστό οικονομολόγο Τομα’ Πικετι’ ειδικό για θέματα των ανισοτήτων σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αφορούσαν τον μεγάλο κίνδυνο της εδραίωσης συντηρητικω’ν δυνάμεων στην διακυβέρνηση αλλά και την ηγεμονία των της Ακροδεξιάς στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει σημαντική πολιτική εμβέλεια σε πολλές χώρες της Ευρώπης τόνισε ότι ο σοβαρός κίνδυνος της Ακροδεξιάς είναι αποτέλεσμα της πολυδια’ σπασης και του πολιτικερματισμου’ των προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων. Το θετικό από τις επαφές, συζητήσεις είναι ότι αρχίζει να ωριμάζει η προοπτική συνεργασίας, ενότητας σε κοινωνικό πολιτικό επίπεδο ιδιαίτερα στην μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών. Το εντυπωσιακό παράδειγμα της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία είναι μια εξέλιξη που προβληματίζει θετικά τις πολιτικές εξελίξεις σε πολλές χώρες. Στην χώρα μας ο ΣΥΡΊΖΑ μετά από τα αρνητικά εκλογικά αποτέλεσμα τις εσωστρε’φειες τις φαγωμα’ ρες πρέπει να ξεπεράσει το κλίμα απαγοη’τευσης. Οι διαδικασίες του Συνεδρίου είναι η μεγάλη ευκαιρία, η απαρχή της Ανασυγκρ’οτησης σε πολιτικό και οργανωτικό, για να δημιουργηθεί κλίμα συσπείρωσης, ενεργητική μαζικής συμμετοχής των μελών των φίλων στην προοπτική της σύνδεσης και γείωσης με την κοινωνία!!! Το Συνέδριο πρέπει να εξελιχθεί σε πολιτικό γεγονός σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο!!! Οφει’λει όμως να παρουσιάσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας και να πείσει την Ελληνική κοινωνία για το σήμερα και το αύριο της χώρας μας. Στην κατεύθυνση αυτή το Συνέδριο πρέπει να είναι στραμμένο στις Ευρωεκλογές. Οι πρωτοβουλίες Τσίπρα μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά !!!

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.