Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ παρουσιάζει ξανά στο κοινό της περιοχής μας τη μαύρη κωμωδία “Απολυμένη” για τρεις ακόμα παραστάσεις

23 Δεκεμβρίου 2023
07:57

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ είναι έτοιμος να παρουσιάσει ξανά στο κοινό της περιοχής μας τη μαύρη κωμωδία Απολυμένη. Πρόκειται για ένα γνωστό μονόλογο που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική πραγματικότητα, γραμμένο από τον σημαντικό Έλληνα συγγραφέα ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗ.

Η Απολυμένη  είναι το δεύτερο θεατρικό του Τσιπιανίτη που πραγματεύεται κάτι πολύ σημερινό. Μια γυναίκα που την απέλυσαν από την εργασία της και ψάχνει τρόπους για να επιβιώσει. Με την απόλυση της αφήνει πίσω της μια ζωή γεμάτη λάμψη και οι πόρτες κλείνουν. Τότε όμως ανοίγει ο εσωτερικός της κόσμος κι αρχίζει να βλέπει την αληθινή ζωή.

Η Μαριέττα είναι μια γυναίκα που αυτοσαρκάζεται, μια γυναίκα που συνειδητοποιεί πως είχε απολύσει η ίδια τον εαυτό της πριν της συμβούν όλα όσα ακολούθησαν. Με πολύ χιούμορ και πολλή συγκίνηση επισκέπτεται τα άδυτα της ψυχής της και ανακαλύπτει φως εκεί που δεν έβλεπε πως υπάρχει… Μια παράσταση που μας κάνει να γελάσουμε πολύ αλλά και να νιώσουμε τα συναισθήματα της ηρωίδας μας.

Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια των δύο παραστάσεων είναι του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΜΠΙΛΑ και τον ρόλο της Μαριέττας στο έργο υποδύεται η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ.

Θα ακολουθήσουν και οι παρακάτω παραστάσεις: ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 9:00 το βράδυ.

 Οι παραστάσεις θα δοθούν στον Αίθουσα Τέχνης του Βόρειου Πεδίου (Κ. Φούφα& Καλλιπόλεως γωνία – Πτολεμαΐδα) και οι κρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα 2463505959 & 6986617999, απογευματινές ώρες.

 

 

Ο Πρόεδρος

Στράτος Ιορδανίδης

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Κων/νος Μπαμπίλας

Ένα σχόλιο

  • Όταν βλέπω πολιτιστικούς συλλόγους, που διδάσκουν πολιτισμό κολλώντας αφίσες σε πινακίδες, κολώνες, δέντρα κλπ…. Εξοργίζομαι λίγο. Ο Δήμος πάλι, ζεν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.