kozan.gr: “Χαμός” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού – Στεργίου σε Τέτο: “Aν δεν είχα δει τα προφανή λάθη στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού σας και δεν σας είχα ενημερώσει εγκαίρως, θα μπορούσε ο συνδυασμός σας να συμμετάσχει στις εκλογές ή θα είχαν ακυρωθεί όλα τα ψηφοδέλτια;;;;” (Bίντεο)

28 Δεκεμβρίου 2023
16:06

Σε αναρτήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεργατών αλλά και εκλεγμένων νέων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκου Τέτου που προσβάλουν τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Βελβεντού γενικότερα αναφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση ο Δήμαρχος Μανώλης Στεργίου, ο οποίος  “ξέσπασε” αποκαλύπτοντας και μια ιστορία σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εκλογές.

Σε γενικές γραμμές ο διάλογος μεταξύ τους:

Στεργίου Μανώλης: Επίσης θέλω να προσθέσω κάτι ακόμη το οποίο θα αναφέρω για πρώτη φορά δημόσια. Κατά τη διενέργεια των εκλογών κύριε Τέτο κατέθεσες στο Δήμο ψηφοδέλτια τα οποία ήταν λάθος τυπωμένα. Την επόμενη μέρα το πρωί σε πήρα τηλέφωνο  και σου είπα ότι τα ψηφοδέλτια που κατέθεσε ο συνδυασμός σου έχουν προφανή λάθη. Αν δεν είχα δει τα προφανή λάθη στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού σας και δεν σας είχα ενημερώσει εγκαίρως, θα μπορούσε ο συνδυασμός σας να συμμετάσχει στις εκλογές ή θα είχαν ακυρωθεί όλα τα ψηφοδέλτια αφού δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μιας και είχαν λάθη και σε όνομα υποψηφίου και στον τίτλο; Δεν το έχω αναφέρει ποτέ μέχρι τώρα δημόσια αλλά τουλάχιστον εσείς θα έπρεπε να το είχατε σεβαστεί. Έχω εδώ ένα άρθρο που αφορά άλλο Δήμο και έχει τίτλο: «Δήμαρχος έσωσε τον μοναδικό του αντίπαλο που είχε λάθος τυπωμένα ψηφοδέλτια και θα ακυρωνόταν». Δεν έφτασα σε τέτοιο σημείο να δώσω αυτή την πληροφορία στα Μ.Μ.Ε., ούτε επέτρεψα να διαρρεύσει το θέμα αυτό, και γι’ αυτό θα έπρεπε τουλάχιστον εσείς να το σεβαστείτε.

Τέτος Νικόλαος: Εννοείς για το ορθογραφικό λάθος; Ποιος ήταν υπεύθυνος να μας ειδοποιήσει;

Στεργίου Μανώλης: Δεν ήταν μόνο ορθογραφικό.

Τέτος Νικόλαος: Ποιος ήταν υπεύθυνος να μας ειδοποιήσει;

Στεργίου Μανώλης: Κανένας δεν ήταν υπεύθυνος να σας ειδοποιήσει. Υπεύθυνος για τα ψηφοδέλτια του είναι ο κάθε συνδυασμός.

Τέτος Νικόλαος: Κάποιος υπάλληλος του Δήμου έπρεπε να τα ελέγξει. Αυτό προβλέπει η διαδικασία.

Στεργίου Μανώλης: Κάνετε λάθος. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθμός 849/2023, σελ 106). Ο εκάστοτε υποψήφιος συνδυασμός καταθέτει τα ψηφοδέλτια του σε πακέτα με το σχετικό περιτύλιγμα στον Δήμαρχο και ο Δήμαρχος οφείλει μόνο να ελέγξει αν έχει κατατεθεί επαρκής αριθμός ψηφοδελτίων για όλα τα εκλογικά τμήματα.  Ούτε ο Δήμαρχος ούτε κανένας υπάλληλος του Δήμου δεν είναι υπεύθυνος να ελέγξει το περιεχόμενο και τη μορφή των ψηφοδελτίων. Εγώ δηλαδή, ως Δήμαρχος, δεν είχα καμία υποχρέωση ούτε να προβώ σε έλεγχο ούτε να ενημερώσω τον συνδυασμό σας για τα λάθη που υπήρχαν στο περιεχόμενο των ψηφοδελτίων σας. Υπεύθυνοι για τη μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων είναι αποκλειστικά και μόνο οι εκάστοτε υποψήφιοι συνδυασμοί.

Τέτος Νικόλαος: Εμένα δεν με πήρες εσύ τηλέφωνο Δήμαρχε αλλά κάποιος δημοτικός υπάλληλος.

Στεργίου Μανώλης: Σε πήρα τηλέφωνο νωρίς το πρωί, αξημέρωτα σχεδόν, και μου έστειλες μήνυμα στο οποίο μου έγραφες ότι δεν μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή επειδή βρισκόσουν στο Ξενοδοχείο στην Τρίπολη και μου ζήτησες να σου στείλω μήνυμα. Και σου έστειλα μήνυμα στο οποίο σου εξηγούσα ότι στα ψηφοδέλτια που κατέθεσε ο συνδυασμός σου υπάρχουν σοβαρά τυπικά λάθη τα οποία αν δεν διορθωθούν θα στοιχίσουν στον συνδυασμό σας τη συμμετοχή του στις εκλογές. Τα μηνύματα αυτά υπάρχουν. Και αμέσως μετά προσήλθε στο Δημαρχείο μέλος του συνδυασμού σας και πήρε τα λανθασμένα ψηφοδέλτια ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Ούτε ευχαριστίες θέλω ούτε τίποτα παραπάνω, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσατε να είχατε σεβαστεί την κίνηση μου αυτή και να μην είχαν προβεί οι συνεργάτες σου σε όλα αυτά τα γραφόμενα κατά τις Δημοτικής Αρχής ότι δήθεν μονίμως σας κατηγορούμε ή σας μεμφόμαστε.

9 σχόλια

  • Όταν θα μείνετε σε αυτό το χωριό 500 κάτοικοι, και σας πάρουν τον δημο πίσω να δούμε τι θα λέτε. Που με την πολιτική σας διώξατε όλη την νεολαία και έμειναν οι παππούδες μόνο μόνιμοι κάτοικοι του χωριού.

    • Το Βελβεντό αναλογικά διαθέτει τους περισσότερους επιστήμονες πανελλαδικά σε σχέση με τον πληθυσμό του. Στοιχεία της στατιστικής υπηρεσιας 2021 Σας λέει κάτι αυτό;
      Όλοι οι νέοι σπουδάζουν και φεύγουν.
      Στα χωρια της Κοζανης της Εορδαιας του Βοιου και των Σερβιων μένουν στον τόπο τους. Γιαυτο το Βελβεντό είχε μια μείωση πληθυσμού 10% και οι άλλοι Δήμοι είχαν μείωση από 12-17%
      Ανόητε 20:54 ήθελες να τα ακούσεις.

      • Έχουν φύγει και νέοι και ολόκληρες οικογένειες από το βελβεντο όχι μόνο νέοι που πάνε να σπουδάσουν. Όσο για το ανόητε γνωστή η μέθοδος σας όταν κάποιος διαφωνεί με βελβενδινο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.