kozan.gr: Άνοιξε και πάλι ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης – Τι απαγορεύεται εντός

10 Ιανουαρίου 2024
13:23

Άνοιξε και πάλι, για όλους τους πολίτες, ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης, μετά την ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης εντός αυτού. Μάλιστα στην είσοδο υπάρχουν και δυο νέες επιγραφές – επισημάνσεις.

  

44 σχόλια

  • Απαράδεκτο!!!!
    Και τα παιδιά που θα κάνουν ποδήλατο και πατίνι στους δρόμους???
    Τα πάρκα είναι για τα ΠΑΙΔΙΆ!!!
    Ο υπεύθυνος καλό θα ήταν να αναθεωρήσει την απαγόρευση!

  • Σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βλέπεις παιδιά με πατίνια και skateboard σε πλατείες και πάρκα, εδώ τα παιδιά πρέπει να τα εξωμβελισουν, Δημαρχείο Νιαημερος μπρε μπρε

    • Κάνετε τεράστιο λάθος. Αυτά τα βλέπεις σε χώρους τεράστιας έκτασης μελετημένα να μην ενοχλούν και να μην ενοχλούνται. Όχι που να ναι, μέσα σε χώρους φύσης.

  • Εχετε τρελαθει μου φαινεται γιατι να απαγορευτουν τα ποδηλατα,,;;;;;;Ηρεμα ρωταω.Ας απαγορευτουν κ οι πεζοι

  • Με τι παπούτσια επιτρέπεται η είσοδος δεν γράφει.
    Όχι ποδήλατα όχι πατίνια που θα κάνουν ποδήλατο τα μικρά παιδιά στο δρόμο μαζί με τα αυτοκίνητα;

  • To παρκο μαλλον ειναι για να βγαζει καποιος το σκυλι του βολτα.
    Να κανει την αναγκη του, χωρις να τον ενδιαφερει αν εκει που τα εκανε ο σκυλος παει ενα παιδακι… Αλλα τα ποδηλατακια απαγορευονται.
    Μαλιστα.

  • τα μεγαλυτερα παιδια με τα ποδηλατα τους ετρεχαν υπερβολικα στο παρκο αναμεσα σε μωρα κ κοσμο, “σκαβωντας” κιολας με τα φρεναρισματα τους τα δρομακια του παρκου….

  • Και ενω εχει ανναρτηθει αντιστοιχο αρθρο που κανει λογο για τη κατασκευη σκέητπαρκ στο δημοτικο πάρκο,ξαφνικα απαγορευεται ακομα και η εισοδος των ποδηλατων εντος του παρκου. Σε νοοτροπια αυτη η πολη εχει απλα σαπισει εδω και χρονια. Ειναι θλιβερο. Και το μονο που προωθουμε ειναι η κρεπάλη με αλκοολ και τσιγαρα. Λυπαμαι και θλίβομαι.

    • Άνθρωπε μου είναι Δημοτικός Κήπος δεν είναι πάρκο και μάλιστα σε μικρή απόσταση από θέατρο, σχολείο, οικιστική περιοχή, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γίνει Skate park μέσα!!! Το άθλιο σχέδιο των προηγούμενων ήταν παράνομο και τερατουργημα!! Είσαι και νέος άνθρωπος μάλλον, θα πρέπει να μάθεις την χρήση του κάθε χώρου και να σέβεσαι τους χωρους που έχουν γίνει για περίπατο και ηρεμια στην φύση για όλες τις ηλικίες!!! Το σκέιτ παρκ θέλει ειδική μελέτη και ξεχωριστό χώρο εκεί που δεν θα ενοχλεί. Δείτε και καμμία σωστή κατασκευή σε άλλη πόλη και άλλη χώρα, όχι μόνο να γίνει το δικό μας χωρίς να σεβόμαστε τους χώρους φύσης!

      • Από όλα αυτά που έγραψα εσένα το σκέητπαρκ σε ενόχλησε και η τοποθεσία του!!!!!!!ωραίος!!!!!
        Πάνε εσύ λοιπόν κάνε τον περίπατό σου ήρεμος στο πάρκο μιας και απγορεύτηκε η είσοδος στα ποδήλατα, κι άσε τα παιδιά να πάνε επίσης ήρεμα και με ασφάλεια στους 156 ποδηλατόδρομους της κοζάνης και τα άλλα 35 συνολικά μέρη που μπορούν να ποδηλατίσουν και να ασκήσουν αθλοπαιδεία με ησυχία και ασφάλεια!!!!!

        • Ναι το σκέιτ παρκ μ’ενόχλησε γιατί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ πέρα από καταστροφικό μέσα σε χώρο φύσης. Και όλες οι αντίστοιχες κατασκευές που θέλανε να κάνουν που δεν έχουν καμμία δουλειά εκεί μέσα. Και ναι θα παω να κάνω τον περίπατο μου και εγώ και οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες που πολλές φορές δεν μπορούν να υπάρξουν σε πολυβουους χώρους και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και τα πολύ μικρά παιδιά, γιατί για αυτό προορίζεται αυτός ο χώρος. Να μάθετε να σέβεστε όλους τους συμπολίτες που πρέπει να συμπεριληφθούν σε κάποιες ήπιες δραστηριότητες. Τα ποδήλατα κτλ μπαίνουν ετσι και αλλιώς μέσα με την ανοχή όλων μας αφού δεν υπάρχουν ασφαλείς χώροι και με λίγη καλή διάθεση και σεβασμό προς τους υπόλοιπους ας υπάρχουν. Άλλωστε η απαγόρευση είναι προσωρινή μάλλον για να μην χαλάσει το υλικό στα δρομάκια.Τα άλλα είναι μόνιμες κατασκευές που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν άλλου. Δεν είναι η πόλη η σπηλιά στο χωριό μας και πρέπει να αποκτήσουμε την παιδεία της χρήσης κάθε χώρου για να μην είμαστε τριτοκοσμική πόλη. Προφανώς και μακάρι να γίνουν ξεχωριστοί χώροι για κάθε δραστηριότητα εκεί που είναι νόμιμο και δεν θα είναι πρόβλημα.

  • Υπόλογοι όσοι γκρέμισαν την όμορφη γέφυρα. Πληρώσαμε τεράστια ποσά για να γίνει κ ξοδεύτηκε χρόνος κ κόπος πολύς. Τη γκρέμισαν με μιας. Ποιος θα απολογηθεί εμάς;

  • ωραια επιγραφη, απο που την πηρατε για να ξερω να παω να παρω και εγω???? φανταζομαι ειναι μεσα στις προδιαγραφες

  • Αυτά είναι γελιότητες της υπηρεσίες.
    Κανονικά θα πρεπει να αναρτήσουν τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού κήπου και εκτός από τα ποδήλατα να πουν για τα σκουπίδια, τα δεσποζόμενα ζώα, τα αδέσποτα, και τόσα άλλα.

  • Δηλαδή να καταλάβω το πρόβλημα ειναι αν πάρω το παιδι μου με το ποδηλατακι να παει να παρει αερα και να ξεφύγει απο τα ντουβάρια ειναι πρόβλημα ? τι φοβούνται μην τους χαλάσουμε το σουπερ παρκο, στο μεταξύ ουτε στο γήπεδο επιτρέπονται ποδήλατακια χχαχα.μ’αρεσει που οταν χάλασαν την πισίνα μιλούσαν για σκεητπαρκ χαχαχ 100 χρονια πίσω είμαστε..Ηθελα να ήξερα ποιος Αϊνστάιν το σκέφτηκε αυτό (φαντάζομαι κάποιος που δεν εχει παιδιά και δεν ξέρει τι θα άθληση)..

  • Όλα ξεκινούν από την έλλειψη παιδείας από τους γονείς. Όταν οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να τρέχουν με τα ποδήλατα παντού χωρίς να τους βάζουν όρια, τι πιο φυσικό να πηγαίνουν ανάποδα στον κεντρικό δρόμο χωρίς να τηρούν τα φανάρια, να πηγαίνουν σαν τρελά στον πεζόδρομο και στα πάρκα και να μη σέβονται τους πεζούς, νομίζοντας ότι ο δρόμος τους ανήκει.
    Και μετά έχουμε και τα φαινόμενα bullying, παιδική βία και δε συμμαζεύεται. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι οι γονείς.

    • Δηλαδή πονάει χέρι κόψε χέρι αυτο λες ….οκ αυτές οι θεωρίες θα μας φάνε…δεν λέω οτι αυτά που λές δεν ισχύουν αλλά συγνώμη δεν ειναι αποφάσεις αυτές για 2024

  • Το πρόβλημα ειναι αν πάρω το παιδι μου με το ποδηλατακι να παει να παρει αερα και να ξεφύγει απο τα ντουβάρια ειναι πρόβλημα ? τι φοβούνται μην τους χαλάσουμε το σουπερ παρκο, στο μεταξύ ουτε στο γήπεδο επιτρέπονται ποδήλατακια χχαχα.μ’αρεσει που οταν χάλασαν την γέφυρα μιλούσαν για σκεητπαρκ χαχαχ 100 χρονια πίσω είμαστε..Ηθελα να ήξερα ποιος Αϊνστάιν το σκέφτηκε αυτό.

    • 100 χρόνια πίσω είμαστε γιατί αναφέρετε σαν φυσιολογικό ότι ένα σκέιτ παρκ έχει θέση μέσα σε Δημοτικό Κήπο αντί να εξοργιζεστε με τέτοια σχέδια. Χωρίς φύση δεν έχουμε ζωή ουτε εμείς ούτε τα παιδιά, αυτό πρέπει να είναι η μοναδική μας προτεραιότητα. Και επίσης κάθε χώρος έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και χρήσεις, όλα σε έναν αχταρμα σημαίνει έλλειψη παιδείας!

      • Στο πάρκο ή κήπο όπως θες πες το υπάρχουν εγκατεστημένα όργανα γυμναστικής ,εγώ απλά ανέφερα το τι λέγαν οτι θα κάνουν .Τωρα ποίοι τα έκαναν αχταρμά πες μου εσυ. Και ερχόμαστε στην εύκολη λύση με μια χειρόγραφη επιγραφή στο πόδι απαγορευονται τα πάντα στο “ΠΑΡΚΟ ” αυτη μιλάνε για πάρκο και οχι για κήπο. Δεν μίλησα για φυσιολογικό σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να έχουμε εξειδικευμένα πάρκα αλλά πιστεύεις οτι γίνεται αυτο με τις υποδομές που έχουμε??Και για πες μου σε ποιο κήπο στο εξωτερικο δεν επιτρέπονται τα ποδηλατακια με τα παιδιά ? Κατα την γνώμη μου απο την στιγμή που δεν υπάρχουν χώροι και δεν βλέπω και στο άμεσο μέλλον να έχουμε τέτοιους χώρους δεν ειναι δύσκολο να συνυπάρχουμε με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας στο περιβάλλον και στις υπάρχουσες υποδομές.

        • Σε όλους τους Κήπους στο εξωτερικό και παγκοσμίως απαγορεύονται. Πιθανόν να εννοειτε άλλους χώρους τεράστιας έκτασης χαρακτηρισμένους ως πάρκο όπου επιτρέπονται (και έχει μεγάλη σημασία ότι είναι μεγάλης έκτασης έτσι ώστε να μην εμποδίζει η μία δραστηριότητα την άλλη). Κατά τα άλλα έχετε απόλυτο δίκιο στο ότι οι πρώτοι που δεν σεβάστηκαν τον Δημοτικό Κήπο είναι οι δυο προηγούμενες δημοτικές αρχές και η ίδια η υπηρεσία στην οποία υπάγεται ο Κήπος σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία που μπαζωνει ότι βρει. Από εκεί ξεκινάει ο αχταρμας. Αν όλοι αυτοί είχαν την παιδεία και την γνώση δεν θα χτίζανε μέσα και δεν θα σχεδίαζαν ό,τι κατασκευή τους κατέβει, αλλά θα συντηρούσαν και θα προστάτευαν τον χώρο ως Δημοτικό Κήπο. Σαφώς είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για την παρακμή του.

          • Αν και συμφωνούμε..απλά το αναφέρω σχετικά με τους κήπους ανα τον κόσμος που αναφέρεις δεν ισχύει. Εχω πάει στους κήπους των Βερσαλλιών και Μονάχου και σου λεω οχι μόνο επιτρέπονται αλλά έχεις την δυνατότητα να νοικιάσεις και ποδήλατο και αμαξίδιο…απλά το αναφέρω

  • Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν την παιδεία να εκτιμήσουν και να σεβαστουν έναν τέτοιον χώρο, αλλιώς θα είχαν αντίδρασει και στα σχέδια καταστροφής του με σκέιτ παρκ και κτιρια απο τους δύο προηγούμενους δήμαρχους. Θα σας στεναχωρησω αλλά αυτοί ακριβώς είναι οι κανόνες που αφορούν τους Δημοτικούς Κήπους γιατί δεν είναι πάρκο. Η λύση είναι η δημιουργία περισσότερων χωρών φύσης μέσα στην πόλη και όχι η συρρίκνωση του ενός και μοναδικού. Με την ανάλογη παιδεία όπως λέει και ο φίλος στο παραπάνω σχόλιο , επιτήρηση των παιδιών όταν κανουν αυτές τις δραστηριότητες αλλά και με την συναίσθηση απ’ τους γονείς να μην κάνουν αυτές τις δραστηριότητες όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός κόσμου, θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη ανοχή μεταξύ μας πιστεύω. Ωστόσο ένας Δημοτικός Κήπος είναι χώρος περιπάτου, ανάπαυσης και ψυχαγωγίας στην φύση και αυτό προϋποθέτει ήπιες δραστηριότητες ελεύθερου παιχνιδιού, άθλησης κ.τ.λ

    • ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΑΣ!

      ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ.

      ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ;

      • Χαίρομαι που υπάρχουν και οι δημότες που βλέπουν την πραγματικότητα και προβληματίζονται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η λύση είναι να διεκδικήσουμε περισσότερους ανοιχτούς χώρους φύσης και ξεχωριστούς ανοιχτούς χώρους δραστηριοτήτων, με διαφορετική χωροθέτηση και όχι να τσιριζουμε επειδή δεν μας αφήνουν να κάνουμε ότι θέλουμε και όλα μαζί όπου μας βολεύει. Να προστατεύσουμε τέτοιους χώρους να παραμείνουν όπως είναι και όχι να συρρικνώνονται με αταίριαστες κατασκευές. Π.χ. αν είχαμε την ατυχία να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι τα σχέδια τους και γινόταν πίστα σκέιτ τότε είναι που δεν θα μπορούσαν να μπουν μέσα τα παιδικά ποδηλατακια και κανείς άλλος για περίπατο με τους σκειτμπορνταδες να τους έρχονται καπέλο από παντού…η πίστα σκέιτ μπορντ πρέπει να χωροθετηθει σε χωριστό χώρο αποκλειστικά για κάτι τέτοιο, όχι σε χώρο φύσης και σίγουρα όχι μέσα σε χώρο με ήπιες δραστηριότητες και όχι σε κοντινή απόσταση με σχολείο, θέατρο βιβλιοθήκη, σπίτια. Υπάρχουν νόμοι που ορίζουν τις αποστάσεις. Θέληση και σχέδιο χρειάζεται από τους αρμόδιους και απαίτηση από έμας τους δημότες να μην καταστρέφονται χώροι για να γίνει κάτι άλλο, αλλά να γίνονται σωστές μελέτες για έργα που θα είναι πραγματικά έργα που θα αναβαθμίσουν την ζωή μας.

  • αθλιοτητα… τΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

    ηταν κλειστο για ποσο καιρο… ποιος ο λογος; τι αλλαξε; τι βελτιωθηκε;

    α-πα-ρα-δε-κτοι

  • Δηλαδή επιτρέπονται τα σκυλιά !! που μολύνουν !! Με αποτέλεσμα να μολυνθεί το παιδί…. Όμως απαγορεύονται τα ποδήλατα !!

  • Τα καροτσάκια με τα παιδιά επιτρέπονται ? ή να τα αφήνουμε απο έξω με τα παιδιά μέσα για να μην ενοχληθουν οι περπατητες ..

  • Τα καροτσάκια με τα παιδιά επιτρέπονται ? ή να τα αφήνουμε απο έξω με τα παιδιά μέσα για να μην ενοχληθουν οι περπατητες ..

    • Προφανώς υπερβάλετε, δεν βλέπω πουθενά απαγόρευση για καροτσάκια και δεν σας φταίνε οι περιπατητες, αλλά οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που έχουν αφήσει όλη την πόλη να είναι ακατάλληλη για βόλτες με καροτσάκια. Άλλωστε μάλλον είναι προσωρινή απαγόρευση για να κατακαθίσει το υλικό που έριξαν στα μονοπάτια. Πρόχειρο δουλειά της κακιάς ώρας και αυτό, αλλά κάπως έπρεπε να δικαιολογήσουν ότι βάλανε μέσα μπουλντόζες και μόνο καταστρέψανε γκρεμίζοντας την είσοδο, το υπέροχο γεφυράκι και τις διαδρομές για πεζούς και καροτσακια κτλ. Αυτά θα έπρεπε να σας πειράζουν.

      • Και εσείς με τα καροτσάκια στην κατηγορία περιπατητες ανήκετε…εκτός αν κάνετε σουζες ή τρέχετε με ταχύτητα με το καρότσι…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.