prwtoselida


       

Δήμος Κοζάνης: Ο Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου-Δημητρίου Υψηλάντη Νεκτάριος Ελευθεριάδης για τα οκτάμηνα της ΔΕΗ

11 Ιανουαρίου 2024
15:13

Συνάντηση για το μείζον θέμα των έκτακτων εργαζόμενων 8μηνης σύμβασης και την κατάργηση των κριτηρίων μοριοδότησης που δρομολογεί η ΔΕΗ όπως ανεργία, τριτεκνική/πολυτεκνική ιδιότητα, αναπηρία και εντοπιότητα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου 2024, στα γραφεία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδημάρχος Ελλησπόντου-Δημητρίου Υψηλάντη Δήμου Κοζάνης Νεκτάριος Ελευθεριάδης, οι Προέδροι των Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Ηλίας Τεντσογλίδης , Αγίου Χαραλάμπους Κωνσταντίνος Λεοντής, Ακρινής Γεώργιος Αντωνιάδης, Ρυακίου Αναστάσιος Κοτταρίδης, Πολυμύλου Κωνσταντίνος Χαριτίδης καθώς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ηλίας Σισμανίδης και Αλέξανδρος Κοκκινίδης και του Συλλόγου Πληττομένων Λιγνιτικής και Μεταλιγνιτικής Ελλησπόντου Ιωσήφ Μαυροματίδης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ελευθεριάδης υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ οφείλει πολλά στην περιοχή μας και πρέπει να σεβαστεί τις ανάγκες του τόπου και των κατοίκων του, ακόμη και αν το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης, διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν.

38 σχόλια

  • Οφείλει αλλά κάποιοι τα εξαργύρωσαν για δική τους χρήση
    Οπότε μάλλον η ΔΕΗ έχει λόγους να αρνείται
    Δυστυχώς έτσι ειναι

  • Επιτέλους θα δουλέψει και κανένα άλλο παιδί εκτός από τους επαγγελματίες οχταμηνητες, τόσο χρόνια γκέτο. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι για τους πολύτεκνους, αμεα, ανεργία. Απλά είναι αστείο να γίνεται μετά από τόσα χρόνια αδικίας και λίγο πριν κλείσουν τα πάντα.

      • Θες να μου πεις ότι η κοζανη που είναι 30 χιλιόμετρα μακριά πλήττετε κ τα χωριά που είναι στα 500 μέτρα είναι το ίδιο ;; Εκτός τόπου κ χρόνου είσαι .. οι μόνοι που βγήκαν κερδιζμενοι όλα αυτά τα χρόνια είναι η κοζανη κ η πτολεμαιδα χωρίς να πλήττονται άμεσα τα οικονομουσαν

        • Ποιος είναι άσχετος εγώ ή εσύ; θεωρείς πληττομενους μόνο αυτός που έχασαν γη με το αζημίωτο; Τον ίδιο αέρα αναπνέουμε ρε τραχανά.

          • Πληττόμενος τραχανά δεν είναι αυτός που του πήραν την γη του με το αζημίωτο .. Πληττόμενος είναι αυτός που πίνει εξασθενές χρώμιο τόσα χρόνια που αναπνέει την τέφρα στα 300 m από το σπίτι του, Πληττόμενος είναι αυτός που τα παιδιά του παίζουν κατω από τις καμινάδες της ΔΕΗ τόσα χρόνια επομένως πως είναι δυνατόν 30-40 km μακριά να αναπνέουμε τον ίδιο αέρα από που κι ως που

    • Επειδή δεν έχετε δουλέψει εκεί μέσα θα σας πω ακριβώς πως έχουν τα πράγματα , την προηγούμενη χρόνια το 2023 έφεραν παιδιά από την κοζανη και τριγύρω της κοζανης , το μόνο θέμα είναι ότι αυτά τα παιδιά ήθελαν όλοι να παραιτηθούν και να φύγουν , τζάμπα θέσεις χαθήκανε ..

  • Οι μεγάλες πόλεις Κοζάνη Πτολεμαΐδα έπρεπε χρόνια τωρα να είναι α’ εντοπιοτητα και πολλά άλλα προνόμια και όχι μόνο τα γύρω χωριά που πλούτισαν από αποζημιώσεις.

    • Τον δήθεν πλουτο που αναφέρεις τον πληρώσαμε με την υγεία μας … αλλά δεν σε παρεξηγώ γιατί δεν επινες εσυ εξασθενές χρώμιο χρόνια επι των χρόνων δεν ανεπνεες ποτέ Τεφρα καθημερινά κ όλα τα προβλήματα που είχαν αυτά τα χωριά που ζούσαν κάτω από τις καμινάδες της ΔΕΗ ..

        • Σαφώς το πρόβλημα το έχει όλη η ευρύτερη περιοχή αλλά να μην μπερδευόμαστε κάποιοι πλήττονται άμεσα και κάποιοι έμμεσα δεν μπορεί να μπαίνουν όλα στην ίδια ζυγαριά

          • Οι περιοχή μας όλη σαν νόμος έπρεπε να έχει εδώ και 60 χρόνια, εργασία μόνο από την περιοχή, μειωμένο ρεύμα και πολλά άλλα, απλά δίνουν ψίχουλα στους άμεσα όπως λες και εσύ και ξεχνάνε την κατεστραμενη ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με γνωστό μου γιατρό στο Παπανικολάου οι καλύτεροι πελάτες στον καρκίνο είμαστε από όλο τον νόμο όμως. Εν κατακλείδι συμφωνώ μαζί σου αλλά έπρεπε να πιάνει όλο τον νόμο. Τώρα βέβαια είναι πολύ αργά για αυτά που συζητήσαμε αφού έχουν σκοπό να τα κλείσουν όλα.

  • να φυγει η εντοποιοτητα να μπορουν ανενοχλητοι οι βουλευταδεσ να κανουν τα ρουσφετια τουσ … οχι οτι δεν γινεται και τψρα αλλα τελος παντων καλη χρονια να εχουμε να κοβουμε καμια πιτα…

  • Έχω 4 παιδιά είναι άνεργα με οικογένειες πάντα βάζουν οχταμηνα και πότε δεν πέρασαν στην ΔΕΗ μόνο ακρηνη άγιος Δημήτριος και οικογένειες που δουλεύουν στην ΔΕΗ οι γονείς τους και σήμερα είναι μόνιμα και τα παιδιά τους πώς μπήκαν με ρουσφέτια να βγω στα κανάλια να το φωνάξω αλλά δεν με αφήνουν τα καρναβάλια τις Ελλάδας

      • Δηλαδή εμείς δεν έχουμε δικαίωμα στο καθαρό νερό δεν έχουμε δικαίωμα στον καθαρό αέρα χωρίς τέφρα σκόνες λιγνίτη κτλ κτλ .. Και μην μου πεις ότι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα γιατί άλλος ο αέρας και η γη στα 200 m απο τς εργοστάσια και τα ορυχεία κι άλλος ο αέρας στα 30 km μακριά.. Ποιος πλήττεται άμεσα;
        Αν ζούσατε κι εσείς σε αυτά εδώ τα χωριά τα ίδια πράγματα με εμάς θα λέγατε..

  • έκανα τα χαρτιά 8μηνο ήμουν ο μόνος με τα κύρια προσόντα καί 400 +μόρια από τών δεύτερο καί στην κατάταξη 8ος επιτέλους αξιοκρατία τώρα να σας δω……

    • Που να δεις 1600 μόρια και να μπαίνουν άτομα μόνο με αντοπιοτητα με 0 εμπειρία με πτυχία της πλάκας και να καλύπτουν θέσεις που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα. Τους λες Γερμανόπολύγωνο και ψάχνουν στο google translate.

      • Ακριβώς όπως τα λες.Τι γυναίκες που τις πας.Που μπαίνανε σε μηχανήματα βάρδια.Ηλεκτρολογοι.Και τις είχαν στις καντίνες και στα γραφεία για μασλάτια.

      • Ναι εσυ είσαι επιστημονικό προσωπικό και ψάχνεις να βρεις δουλειά στα οκτάμηνά άσε μας ρε φίλε τώρα άσε μας από κει..

    • Νεκτάριε όλος ο Ελλήσποντος μαζί σου,όσοι δε μένουν στον Ελλήσποντο κλαίγονται για τα οχταμηνα,αλλά κανείς τους δεν ήρθε ποτέ να μείνει εδώ,βγες δυνατά και εμείς οι κάτοικοι θα παλέψουμε μαζί σου,δε θα αφήσουμε να δυγει6η ΔΕΗ από εδώ αφήνοντας καμένη γη,ο Άης Αγίου Δημητρίου πρέπει να αξιοποιηθει,έγκλημα για όσους τολμήσουν και τον κλείσουν απλά,είναι η περιουσία των Ελλήνων και η βιτρίνα της βιομηχανίας μας

      • Αυτά ακούει ο κόσμος και τρελαίνεται.. μιλάει λες και είναι μαγαζάκι οικογενειακό ή κανένας συνεταιρισμός του χωριού του.

  • Μάλλον εσείς εκεί στις πόλεις έχετε μπερδέψει πολλά όταν λέμε ότι χωρίς να επιβαρύνεσται άμεσα έχετε οφέλη νευριάζετε και χοροπηδάτε πάνω κάτω να σας θυμίσω ότι εδώ και τόσα χρόνια έχετε τηλεθέρμανση που σημαίνει με 500 600 € βγάζετε χειμώνα και εδώ τα χωριά που είναι ακριβώς δίπλα στα ΑΗΣ Κ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ Πληρώνουν 3000€ με 3500€ για να βγάλουν τον χειμώνα αυτο το προνόμιο γιατί να το έχετε μόνο εσεις ;;; Πως μιλάτε για ισότητες ;;; Πως θεωρητε ότι όλα είναι ίδια ;; Αφού δεν είναι .!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι