Ευθανασία σε ζαρκάδι που πυροβόλησε λαθροκυνηγός στα Γρεβενά

12 Ιανουαρίου 2024
22:17

Ακόμη ένα περιστατικό λαθροθηρίας σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με θύμα ζαρκάδι. Το άτυχο ζώο βρέθηκε από κυνηγό στο Διάκο Γρεβενών και στη συνέχεια μέσω της Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης και της τοπικής Διεύθυνσης Δασών μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Από τις ακτινογραφίες που του έγιναν διαπιστώθηκε ότι το ζαρκάδι είχε πυροβοληθεί από λαθροθήρα και στα δύο μπροστινά του άκρα, όπου και έφερε συντριπτικά κατάγματα. Η κατάστασή του, δυστυχώς, ήταν μη αναστρέψιμη με αποτέλεσμα να γίνει ευθανασία.
Υπενθυμίζεται ότι το ζαρκάδι αποτελεί προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται το κυνήγι του.

2 σχόλια

  • Ζώα που παίρνετε μια καραμπίνα
    και δεν αφήνετε τίποτα ζωντανό.
    Κομπλεξικοι, τι σας έφταιξε το
    ζαρκαδακι;
    Βαρβαροι κι απολίτιστοι,ναζί της Φύσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.