Μανώλης Στεργίου (Δήμαρχος Βελβεντού): “Ετεροχρονισμένο στην ουσία το άρθρο που αναφέρεται σε τρεις αιτήσεις της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ που έγιναν το 2020 για τρία φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου – Αν σήμερα ετοιμάζεται κάποια ανατροπή στους όρους αδειοδότησης για τα Φ/Β σε λίμνες, θα είμαστε εδώ μαζί με τις τοπικές κοινωνίες”

13 Ιανουαρίου 2024
20:43
Ετεροχρονισμένο στην ουσία του είναι το άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα worldenergynews.gr, αφού αναφέρεται σε τρεις αιτήσεις της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ που έγιναν το 2020 για τρία φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου.
Όσοι έχουν κοντή μνήμη κι άρχισαν να πλειοδοτούν σε “όρους προστασίας του περιβάλλοντος” τους θυμίζουμε ότι ήταν κι ένα άλλο φωτοβολταϊκό που θα κάλυπτε 11.500 στρέμματα της λίμνης Πολυφύτου και για το οποίο πρώτος ο Δήμος Βελβεντού, αφού έκανε και ενημέρωση του τότε Περιφερειακού Συμβουλίου για το κατεπείγον της υπόθεσης, και μετά από συνεννόηση με το Δήμο Σερβίων κατέθεσαν ενστάσεις στην τότε ΡΑΕ στις 31/1/2021. Το μεγάλο φωτοβολταϊκό αποσύρθηκε και τα μικρά της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΑΕ αντιμετώπισαν διάφορα νομικά ζητήματα και δεν προχώρησαν.
Αν σήμερα ετοιμάζεται κάποια ανατροπή στους όρους αδειοδότησης για τα Φ/Β σε λίμνες, θα είμαστε εδώ μαζί με τις τοπικές κοινωνίες για να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Θα είμαστε εδώ κι όχι άφαντοι, όπως αυτοί που σήμερα κόπτονται με “ενδιαφέρον”, το οποίο δεν έδειξαν ποτέ, όταν είχαμε τις απειλές των επενδύσεων και κάναμε τις δικές μας κινητοποιήσεις τόσο για τα φωτοβολταϊκά της λίμνης όσο και για τις ανεμογεννήτριες των Πιερίων.

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.