Απούσα η Δυτική Μακεδονία από το σιδηροδρομικό δίκτυο – Tι απάντα ο ΟΣΕ στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών μετά από ερώτηση του κόμματος “Ελληνική Λύση” του Κ. Βελόπουλου

15 Ιανουαρίου 2024
10:41

Απούσα η Δυτική Μακεδονία από το σιδηροδρομικό δίκτυο. – Tι απάντα ο ΟΣΕ στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών μετά από ερώτηση του κόμματος “Ελληνική Λύση” του Κ. Βελόπουλου.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
Θεσσαλονίκη, 11/12/2023

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3′ Νότιου
Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Απούσα η Δυτική Μακεδονία από το σιδηροδρομικό δίκτυο»

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Περιφέρειας η αδιαφορία της Πολιτείας, όσον αφορά τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην περιοχή τους. Καταγγέλλουν οι άνω ότι οι κινήσεις προεκλογικού εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, οι μικροκομματικές και ρουσφετολογικές ενέργειες, σχετικά με τη σιδηροδρομική χάραξη στη Δυτική Μακεδονία οδήγησαν σε στασιμότητα το σημαντικό αυτό θέμα. Τονίζουν οι ως άνω ότι υπάρχουν κατατεθειμένα, κοστολογημένα σχέδια για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειάς τους με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις γειτονικές χώρες και τη νότια Ελλάδα, ωστόσο η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων οδηγεί σε απαξίωση την περιοχή τους μετά και τη βίαιη απολιγνιτοποίηση που επιβλήθηκε. Θεωρούν οι ως άνω ότι ο σιδηρόδρομος θα εξυπηρετήσει τον τόπο τους αφενός με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας με τις γειτονικές χώρες και την ΕΕ και αφετέρου με την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, όπως το πιλοτικό πρόγραμμα κατασκευής κόμβου καινοτομίας υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, πλησίον της ΑΕΒΑΛ. Ζητούν οι ως άνω να μην χαθεί πλέον πολύτιμος χρόνος από την Πολιτεία για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στη Δυτική Μακεδονία.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να σχεδιαστεί και να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στη Δυτική Μακεδονία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

5 σχόλια

  • Κατά τα άλλα το σανο περί τεραστίων επενδύσεων, τεραστίων εργοστασίων και οι υπόλοιπες μεταξωτές κορδέλες προωθούνται συχνα πυκνά από τα κυβερνητικά, τωρινά και προηγούμενα, πολιτικά μηδενικά. Αυτούς ψηφίσαμε, αυτό το μαύρο μέλλον μας αξίζει.

  • Καμια επανδυση δεν προκειται να ερθει χωρις βασικα φθηνα μεταφορικα μεσα, σιδηροδρομο η λιμανι. Για να ερθουν πρωτες υλες στην περιοχη να μεταποιηθοτν κ ν φτγουν ως προιον μονο απο τα μεταφορικα, τα προιοντα ειναι πιο ακριβα απο οτι τα αλλα , διοτι στο ραφι ο ανταγωνισμος παιζει με τα λεπτα τοτ ευρω. Φτιαξτε πρωτα υποδομες και μετα μιλαμε για οτιδηποτε αλλο. Γιατι να ερθει καποιος στην περιοχη οταν δεν εχει φοροαπαλλαγες….εαν θελει η κυβερνηση και καλα εαν την κανει περιοχη με ειδικο φορολογικο καθεστως….οπως την cosco στο λιμανι του πειραια. Τροποι υπαρχουν, δυστυχως πιλιυικοθ να διεκδικησουν δεν υπαρχουν.

  • ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟ ‘ΧΑΣΕ Η ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΗ, ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΩΣ ΓΕΝΕΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ …ΞΕΦΤΙΛΑ!

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΩΝ, ΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ, ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ …ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ Η ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ!

    ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΕΝΩ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ …ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

  • Μα το είπαν προχτές και δεν ντρέπονται. Υπο διερεύνηση τρένο μετά το 2044.Καμία αντίδραση αοι τιυς τοπικούς άρχοντες. Την έχουν γραμμένη την περιοχή μας. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

  • Μην διαμαρτύρεστε για ολα αυτά φρόντισε προεκλογικά ο αρμόδιος Βολευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος, μακάρι να ήξερε τι του γίνεται και αυτού του ίδιου άλλά και όσων τον ψήφισαν αλλωστε είχαν πρόσφατο παράδειγμα αυτό των Τεμπών, είμαστε για κλάματα και όχι για γέλια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.