prwtoselida


       

Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει την Κυβέρνηση και στοχοποιεί αγωνιστές»

16 Ιανουαρίου 2024
07:29

Δεν προξενεί καμία εντύπωση ότι για μια ακόμα φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Δυτική Μακεδονία στηρίζει άκριτα τις επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή τη φορά, τα τέκνα της Δεξιάς τάσσονται υπέρ  της καταστρατήγησης του Συντάγματος (άρθρο 16) και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Παραβλέπουν, ωστόσο, τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πως η πλειονότητα αυτών προέρχεται από λαϊκές οικογένειες και σπουδάζει σε δημόσια Πανεπιστήμια. Αν δεν υπήρχαν τα τελευταία, οι σπουδές για νέους και νέες της δικής τους τάξης θα ήταν άπιαστο όνειρο.

Αδιαφορούν τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών, εκπαιδευτικών και ανθρώπων του μόχθου ενάντια στην ιδιωτική Παιδεία και τα σχέδια της Κυβέρνησης για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημιακών Σχολών.

Αμφισβητούν ταυτόχρονα το δικαίωμα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων,  των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και ολόκληρου του λαού να αγωνίζεται για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Στο πλαίσιο αυτό, βγήκαν δημόσια και κατήγγειλαν τη συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην Κοζάνη από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία από τη συγκέντρωση με κυκλωμένα τα πρόσωπα αγωνιστών μεγαλύτερης ηλικίας, ωσάν οι τελευταίοι να υπέπεσαν σε κάποιο ατόπημα που συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους ενάντια στις επιλογές της Κυβέρνησης για τον περαιτέρω ταξικό διαχωρισμό των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Σε αντιστοιχία με τις πρακτικές των ιδεολογικών τους προγόνων που κατέδιδαν τους αγωνιστές στην κατοχή φορώντας κουκούλες, τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες «κυκλώνοντας» τα πρόσωπα όσων παλεύουν ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την αποδιάρθρωση της Δημόσιας παιδείας προς όφελος της Ιδιωτικής.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές των «σύγχρονων κουκουλοφόρων» και καλούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, τους συνταξιούχους και όλο τον λαό να πυκνώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κοζάνη 16 /1/2024

11 σχόλια

  • Χιλιάδες φοιτητές που δε θέλουν εξέλιξη της εκπαίδευσης = οι γνωστοί μπαχαλακηδες και είναι απλά μερικοί δεκάδες. Στοχοποίηση η δειξη από φωτογραφίες άσχετων με την εκπαίδευση επαγγελματιών κατάληψης και καταστροφής δημόσιας περιουσίας; αστείοι και επικίνδυνοι . Το ρωσικό κράτος σας περιμένει. Απορούμε γιατί δεν επιλέγετε να πάτε εκεί

    • 1. Η Ρωσία εδώ και δεκαετίες είναι καπιταλιστική χώρα.
      2. η δαπ νδφκ πότε ακριβώς διεκδίκησε κάτι για το δημόσιο πανεπιστήμιο; εκεί όπου σπουδάζουν δηλαδή!
      και ποια ιδιωτικά μωρέ;
      αυτά όπου αντέγραφε ο γιος του Σαμαρά;
      τρία ιδιωτικά έχει όλη η βρετανία, κανένα η Γαλλία, κανένα η Γερμανάι
      δέκα έχουν στις ΗΠΑ με τα κορυφαία όπως το ΜΙΤ να έχουν 70% του προυπολογισμού τους από ερευνητικά προγράμματα του κράτους
      άκου δαπ νδφκ!!!!!!
      3. η καταστροφή της δημόσια περιουσίας είναι γνωστή και φάνηκε ποιος την προκαλεί: ΟΣΕ- Τέμπη, ΔΕΗ- ακρίβεια ,ΕΛΠΕ-Λάτσης

      • Μια χαρά ιδιωτικά έχουν οι χώρες που αναφέρεις, στην Ευρώπη βέβαια κανείς σοβαρός δεν σπουδάζει στα ιδιωτικά γιατί τα δημόσια πανεπιστήμια είναι πολύ καλά.

        Τώρα στην Ελλάδα θα έχουν επιτυχία τα ιδιωτικά όπως σε όλες τις Μπανανίες όπου δεν λειτουργεί η δημόσια εκπαίδευση

          • Πρώτα απ’όλα μάθε να διαβάζεις και κατέβασε τις κομματικές παροπιδες.
            Η Γερμανία το 2020 είχε 106 ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και εγώ προσωπικά κανένα δεν έχω ακουστα γιατί κανένα δεν είναι γνωστό λόγω της πολύ καλής δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

            https://www.academics.de/ratgeber/private-hochschulen

        • ΚΑΙ ΑΝΤΙ Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΕΙ ΖΗΤΑΕΙ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Θ ΑΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ!

          • ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ!!!! ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

    • Κάποιοι έχουν ως μονο σκοπό να δημιουργούν εντάσεις. Βγάζουν μακροσκελή ανακοινώσεις χωρίς να προτείνουν κάτι ουσιωδες.
      Πολύ σωστά αναφέρεις ότι θέλουν μια εκπαίδευση στάσιμη, απαρχαιωμένη και ελεγχόμενη

  • Οι ΔΑΠίτες εδώ και πολλά χρόνια, απ’ την εποχή του Ευάγγελου Αβέρωφ ακόμα, επιδίδονται στη συστηματική ρουφιανιά προκειμένου να χτίσουν το μέλλον τους στο κόμμα. Μ’ αυτές τις αρχές διαπαιδαγωγούν τη νεολαία τους οι απόγονοι των κουκουλοφόρων και των μαυραγοριτών. Όμως όταν ο Καραμανλής δημιούργησε τη ΝΔ ήθελε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, όχι συνέχιση της μαύρης περιόδου της ΕΡΕ, τότε που αναγκάστηκε να φύγει νύχτα και με ψευδώνυμο.

    Ποιοι λοιπόν θ’ αναλάβουν να ξαναφέρουν το τρένο της ΝΔ στις ράγες που έστησε ο ιδρυτής της;;; Εδώ σε θέλω, μάστορα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι