Συνάντηση του Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας και Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας

16 Ιανουαρίου 2024
14:21
Κανένα σχόλιο

Τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σάββας Σαπαλίδης και συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Καθηγητή, Φωκίων Παπαθανασίου.

Ο κ. Σαπαλίδης εξήρε το έργο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών όλα αυτά τα χρόνια ως τον βασικότερο εκπαιδευτικό και ερευνητικό πυλώνα του αγροδιατροφικού τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και όλης της Επικράτειας με την αποφοίτηση άριστα καταρτισμένων Γεωπόνων που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα σε όλα τα στάδια παραγωγής από το χωράφι, τη συσκευασία, την τυποποίηση αλλά και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής ευχαρίστησε τον κ. Σαπαλίδη για την αμέριστη συμπαράσταση του όλα τα χρόνια που είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα με την Σχολή.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα ίδρυσης και λειτουργίας Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Ο Κοσμήτορας ανέλυσε στον Πρόεδρο την αναγκαιότητα έναρξης λειτουργίας του νέου Τμήματος και τόνισε ότι το νέο Τμήμα θα συμβάλλει περαιτέρω στην ενίσχυση της Σχολής ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία, καθώς ο τομέας των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Περιφέρειάς μας.

Ο κ. Σαπαλίδης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες που κάνει η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και έρευνας και ανέφερε ότι θα στηρίξει ως εκπρόσωπος του παραγωγικού τομέα την προσπάθεια αυτή.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.