Τι απαντά η ΔΕΗ σε ερώτηση του βουλευτή της “Ελληνικής Λύσης” κ. Κυριάκου Βελόπουλου σε σχέση με τη μεγάλη αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα

17 Ιανουαρίου 2024
11:28

 

Περίληψη: Απάντηση στην υπ’ αριθ. 2368/21.12.2023 Ερώτηση του Βουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα: «Παράλογη αύξηση κατά 57% στην τιμή της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα»

Σχετικά:         Η υπ’ αριθ. 2368/21.12.2023 Ερώτηση Βουλής

Κύριε Υπουργέ,

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης του Βουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κ. Βελόπουλου και για τα θέματα που αφορούν στην Επιχείρηση, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Μετά την οριστική απόσυρση των λιγνιτικών Μονάδων 3 & 4 του ΑΗΣ Καρδιάς (4ος και 5ος του έτους 2021) οι ανάγκες θερμικής ενέργειας της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας (ΔΕΤΗΠ) καλύπτονται από Ηλεκτρολέβητες, ισχύος 80 MWth που εγκαταστάθηκαν, για λογαριασμό της ΔΕΤΗΠ, σε χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς το 10° του έτους 2021.
  2. Από την εγκατάστασή τους έως και σήμερα οι εν λόγω Ηλεκτρολέβητες λειτουργούν, με ευθύνη της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή θερμικής ενέργειας στο Δήμο. Από την έναρξη δε της λειτουργίας τους δεν έχουν προκύψει νέα λειτουργικά δεδομένα, πέραν ενδεχομένως των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή της Θερμικής ενέργειας από τους Ηλεκτρολέβητες και προμηθεύεται η ΔΕΤΗΠ.
  3. Αναφορικά με την μελλοντική υποκατάσταση των Ηλεκτρολεβήτων με άλλο τρόπο κάλυψης των αναγκών θερμικής ενέργειας της ΔΕΤΗΠ (Πτολεμαΐδα 5, διασυνδεδεμένο σύστημα κλπ.) σημειώνουμε ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί μεθοδολογία τιμολόγησης μεταξύ της ΔΕΗ καιτης ΔΕΤΗΠ και κατά συνέπεια δεν έχει συναφθεί και σχετική σύμβαση.

Χαλκοκονδύλη 30 Τ +30 210 522 9311 104 32, Αθήνα          +30 210 523 4604

dei.gr                        [email protected]

Δεη

  1. Σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε ότι το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής των Δημοτικών Επιχειρήσεων Τηλεθέρμανσης προς τους πελάτες τους εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΔΕΗ Α.Ε.

Με τιμή,

Γεώργιος I. Στάσσης

Ένα σχόλιο

  • Το θέμα είναι τι ρώτησε ο Βελόπουλος κι αν αυτά που απάντησε η ΔΕΗ αποτελούν απάντηση στην ερώτηση ή είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.