Κατερίνα Δαδαμόγια: Απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη  Λύσσανδρο Μεταξά για τις ανακριβείς δηλώσεις του για τη λειτουργία της ΕΠΤΑΚ

18 Ιανουαρίου 2024
13:58

Ο αντιπεριφερειάρχης  Λύσσανδρος Μεταξάς αν και έχει αναλάβει νευραλγικό πόστο σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , δείχνει μέχρι στιγμής ότι δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο του , δεν έχει μελετήσει τα θέματά του και προτρέχει με βαρύγδουπες δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΠΤΑΚ, αναπαράγει σκιές γύρω από συμβάσεις για εκδόσεις λευκωμάτων και  βιβλίων διακεκριμένων καλλιτεχνών και πνευματικών προσώπων περιοχής μας, που έγιναν με σύννομες διαδικασίες το Δεκέμβριο. Δεν κάνει έναν κόπο να ανατρέξει στο αρχείο της ΕΠΤΑΚ, που ο ίδιος πλέον έχει στα χέρια του, ώστε να δει ότι οι αποφάσεις του ΔΣ και η αλληλογραφία με τους καλλιτέχνες έγιναν πολύ προγενέστερα και οι συμβάσεις ήταν ένα τελευταίο στάδιο μιας διαδικασίας που όφειλε η Διοίκηση να ολοκληρώσει και όχι μια νέα δέσμευση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.

Συνεχίζει,  μιλώντας για παλιά τιμολόγια της ΕΠΤΑΚ που παραμένουν στον “αέρα”,  απλήρωτα δηλαδή, από την περίοδο του κ. Καρυπίδη.

Θα πείτε κ. Μεταξά στους πολίτες και το λόγο που παρέμειναν απλήρωτα;

Γνωρίζετε περισσότερα για την ΕΠΤΑΚ από όσα δημοσίως καταθέτετε.

Παραλείπετε να αναφερθείτε  σε τιμολόγια από την περίοδο  2017-2018 μιας επιχείρησης με την οποία σχετίζεστε μέσω στενού συγγενικού προσώπου (ήταν άραγε απευθείας αναθέσεις, τις οποίες εσείς καταδικάζετε;)  και γνωρίζετε ότι τα λεφτά που αντιστοιχούσαν σε αυτά τα τιμολόγια τα εισέπραξε εκείνη την περίοδο η ΕΠΤΑΚ αλλά δεν τα απέδωσε ποτέ στην επιχείρηση.

 Αυτό αποτελεί λεπτομέρεια για έναν άνθρωπο που ασκεί δημόσια διοίκηση και είναι στο τιμόνι των οικονομικών της Περιφέρειας; Ενώ είστε ενήμερος για το ζήτημα και τα κωλύματα πληρωμής, εγείρετε υποκριτικά ερωτήματα προς δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και μόνο.

 Να σημειώσουμε ότι δεν διαφωνήσατε με τις συμβουλές των δικηγόρων της ΕΠΤΑΚ  να  κινηθούν νομικά οι ανάδοχοι που έχουν παλιά εκκρεμή τιμολόγια,  ώστε να μην αδικηθεί κανείς που  παρείχε προμήθειες ή υπηρεσίες και να εισπράξει τα δεδουλευμένα του.

Ας ελπίσουμε να ασχοληθείτε με τα ζητήματα της Περιφέρειας με τη δέουσα υπευθυνότητα και τήρηση της νομιμότητας και να κοπάσει η έπαρση που συνοδεύει τις δηλώσεις σας.

Κατερίνα Δαδαμόγια

Περιφερειακή Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης

Τέως αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης και τέως πρόεδρος της ΕΠΤΑΚ

14 σχόλια

  • 30 Δεκεμβριου 3 αναθεσεις με 10χιλιαρα σε συγκεκριμένο εκδοτικο μαγαζι και αλλα διαφορα.. Κυρια Δαδαμογια σας παρακαλουμε να βγαλετε ολα τα στοιχεια στην επιφανεια και μετα χαρας δικαιολογειστε τις ενεργειες σας και ας αποφαισει ο κοσμος, γιατι φοβαστε να δειξετε ολα τα δεδομενα?. Αλλωστε τα στοιχεια ειναι στην Διαυγεια. Δεν ειναι δηλωσεις εντυπωσιασμου αυτες που εκανε ο Μεταξας. Ειναι αποριες που εχουμε ολοι οι πολιτες για το ποσο δικαια μοιραζατε το δημοσιο χρήμα και την διψα που δειξατε τον τελευταιο μηνα θητειας σας στις συνεχομενες απευθειας αναθεσεις. Δημιουργουνται ευλογα ερωτηματα και χρειαζονται απαντήσεις.

  • Έχετε αντιληφθεί κύριοι της περιφέρειας ότι ο συνδυασμός κασαπιδη κινείται με σχεδιασμό αποδόμησης της παρουσίας σας;
    Εάν ο Αμανατίδης δεν κινηθεί με πολιτικό σχεδιασμό που είναι μια πολύ σοβαρή έννοια και εάν συνεχιστεί όπως φαίνεται η κατάσταση σε ένα τρίμηνο θα υπάρξει οργανωτική επικοινωνιακη και διοικητικη αρρυθμία.

  • Η Δαδαμογια ηταν η καλυτερη απο ολους στο συνδυασμο του Κασαπιδη.Αξια,ικανη κοπελα και εξυπνη.Κανενας δεν μπορει να πει κατι εναντιον της.

    • Άσχετη με το αντικείμενο ήταν. Και ρωτούσε κάτι υπαλλήλους γνωστούς της να την ενημερώσουν, οι οποίοι ήταν επίσης άσχετοι. Άλλο καλή κοπέλα, άλλο άξιος πολιτικός. Μάθετε να ξεχωρίζετε καταστάσεις.

  • Αν θεωρείς οργανωτική αποδόμηση το να λες την αλήθεια τότε είσαι άσχετος παίχτης.Την Περιφέρεια την δομούν και την διοικούν ορισμένοι παντός καιρού. Αυτή είναι η αλήθεια. Κάνουν ότι κάνουν και επιβραβέβονται και γιαυτό.

  • Αρχίζουν σιγά σιγά οι του Αμανατίδη πολυ νωρίς να δείχνουν τον πραγματικο τους εαυτό. Πολυ σωστή η κ. Δαδαμογια. Και φυσικά έριξε την μπηχτή της. Αμανατίδη ξυπνα και διωξτους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι