Συνδικάτο Οικοδόμων: Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων – Δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση για τα παιδιά του λαού.

19 Ιανουαρίου 2024
12:02

 

 

 

Το Δ.Σ του Συνδικάτου μας απορρίπτει την ίδρυση ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιδραστική τομή στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Παιδεία όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα, θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών για τα παιδιά του λαού.

Είναι ψέμα ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιών θα ενισχύσει και τα δημόσια. Η συνύπαρξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα δεν οδηγεί σε καλύτερες παροχές. Η ύπαρξη ιδιωτικών νοσοκομείων δεν οδήγησε σε βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η “απελευθέρωση της αγοράς” στον σιδηρόδρομο δεν έφερε ασφαλείς μεταφορές, αλλά πολύνεκρα εγκλήματα, όπως στα Τέμπη. Η ύπαρξη ιδιωτικών σχολείων δεν οδήγησε σε σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές υποδομές, σε προγράμματα σπουδών και εγχειρίδια που θα μορφώνουν ολόπλευρα τα παιδιά.

 

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο και το θεωρούμε αιτία πολέμου! Να μην κατατεθεί. Οι μαζικές πορείες σε όλη την χώρα έχουν στείλει μήνυμα απόρριψης των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

 

Αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη τα νέα παιδιά είναι ένα πραγματικά δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

 

5 σχόλια

  • Δημοκρατία είναι να λες την γνώμη σου, όποια και αν είναι αυτή.
    Το να είσαι όμως όργανο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης του κόσμου, είναι τραγικό. Κρίμα για συνδικάτο.

  • Το “δημόσιο υψηλού επιπέδου” είναι οξύμωρο και παράδοξο. Για όλα τα δύσκολα τρέχουμε σε ιδιώτες γιατρούς, σε φροντιστήρια για εκπαίδευση, αν θέλουμε επίπεδο πληρώνοντας ταυτόχρονα και το βαριεστημένο και μουράτο δημόσιο.

  • Προφανώς κ η κόρη της γ.γ του ΚΚΕ ,είναι παιδί του λαού , αλλά δεν πέρασε ούτε απεξω από δημοτικό ,γυμνάσιο,λύκειο πανεπιστήμιο ΔΗΜΟΣΙΟ. Το ίδιο κ τα παιδιά του Τσίπρα με στιγμής .

  • Να βάζετε την υπογραφή σας σε ότι σας επιβάλλουν τα αφεντικά σας δεν σας τιμά ιδιαίτερα. Που δένουν οι οικοδόμοι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Αντίθετα θα έπρεπε να χαίρεστε αφού θα έχετε μεροκάματο αν χτιστούν καινούργια κτίρια

  • 5-6 ταλαίπωροι κκέδες, κρυμμένοι πισω από το το μανδύα αυτοαναφερόμενων συλλόγων και ανθυποσυλλόγων, βγάζουν ανακοινώσεις για να διασκεδάσουν το αναγνωστικό κοινό…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.