kozan.gr: Δύο αδέλφια, με καταγωγή από την Αιανή Κοζάνης, έλαβαν το Α’ Βραβείο στο 12ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού

20 Ιανουαρίου 2024
18:47
Κανένα σχόλιο

Απονεμήθηκαν τα βραβεία και κυκλοφόρησε η Ανθολογία του 12ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, στον οποίο δύο αδέλφια από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από την Αιανή Κοζάνης, έλαβαν το Α’ Βραβείο. Πρόκειται για τα παιδιά του αείμνηστου βραβευμένου ποιητή Νικόλαου Καρακούλα και της Θεοδώρας Ζιάρα, την Κωνσταντινιά Καρακούλα, Επιμελήτρια Α’ Ιατρικής Βιοπαθολογίας στο Κ.Υ. Ευόσμου και τον Ευάγγελο Καρακούλα, Επιμελητή Α’ Οδοντιατρικής και Αναπληρωτή Επιστημονικά Υπεύθυνο στο Κ.Υ. Αριδαίας.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί πως στον ίδιο διαγωνισμό ποίησης το “Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου” έλαβε ο δεκαεπτάχρονος Νικόλαος Καρακούλας του Ευαγγέλου, μαθητής του 4ου ΓΕ.Λ. Ευόσμου.
Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού:
– Αλέξανδρος Μπακαϊμης, Καθηγητής ε.τ. Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, τέως καθηγητής των Ελληνικών Σχολών Κωνσταντινούπολης
– Δημήτρης Μπουκόνης, Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, Ποιητής – Ζωγράφος – Συνθέτης
– Αντώνης Μπουσμπούκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.
– Ανέστης Μωυσιάδης, Ποιητής – Ιατρός
– Αθανάσιος Τρίψας, Συγγραφέας – Ποιητής
– Αναστασία Χατζή, Συγγραφέας – Ποιήτρια – Θεατρολόγος
– Παρθένα Τσοκτουρίδου, Συγγραφέας – Ποιήτρια – Λαογράφος – Ζωγράφος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.