Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη σε όλους καθηγήτρια Λόλα Παύλου (Γράφει ο Σάββας Αμαραντίδης)

21 Ιανουαρίου 2024
00:19
Χιλιαδες Μαθητες-τριες και Συναδελφοι αποχαιρετούν την ΛΟΛΑ τους. Η γλυκιά μας συναδελφος Λολα Παυλου περασε στην αλλη πλευρα του χρονου. Θα γινει προσπαθεια για μαζικη παρουσια, Μαθητων και Συναδελφων,στο τελευταιο της ταξιδι,στο αγαπημενο της Χωριο (Αλλατοπετρα Γρεβενων),τη Δευτερα ωρα 12 .00. Μεχρι την τελευταια ημερα υπηρεσιας, σταθηκε θηριο μεσα στις Ταξεις,να διδασκει το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ . Για πεντε χρονια μαζι στη Διοικηση του Δευτερου Λυκειου Κοζανης,ζησαμε Συναδελφοι και Μαθητες το ΘΑΥΜΑ της κοινης μας ζωης στις Ταξεις και στην αυλη του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

27 σχόλια

  • Μόλις πληροφορήθηκα για την απώλεια της αγαπημένης μου καθηγήτριας κ.παύλου! Ένα δάκρυ κύλησε στη στιγμή, τί να πρώτοθυμηθώ …τι γλυκήτητα και πραότητα του χαρακτήρα της,την ευγένεια της,το χαμόγελο της ,το χιούμορ της…. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου Κ.Παυλου!Θα σας θυμάμαι πάντα.Μαθήτρια έτους 1992 στο 2ο Γενικό λύκειο Κοζάνης.

  • Αγαπημένη καθηγήτρια Κ.Παυλου καλό ταξίδι σας εύχομαι! Μαθήτρια σας το 1992 στο 2ο γενικό λύκειο Κοζάνης.Ειθε όλοι οι εκπαιδευτικοί να είχαν το ίδιο μεράκι για διδασκαλία μέσα στην τάξη όπως η Κ.Παυλου.Νιωθω περήφανη που υπήρξατε καθηγήτρια μου(ιστορία δέσμης), ατελείωτες ώρες πάνω από ένα τηλέφωνο να συνομιλεί με τους μαθητές τής! Καλή Ανάσταση!

  • Υπήρξε αγαπημένη καθηγήτρια και για μένα. Πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη. Μας έδινε κουράγιο την δύσκολη περίοδο προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές. Άνοιγε το σχολείο τις Κυριακές για να γράφουμε επαναληπτικά διαγωνίσματα. Καλό παράδεισο να έχει…

  • .στενοχωρηθηκα αφανταστα…ηταν υποδειγμα εκπαιδευτικου…δεν υπηρξε ουτε ενας μαθητης της που ανεξαρτητα αν πετυχε ή οχι στις Πανελληνιες, να μην σμιλευτηκε ο χαρακτηρας του με υπευθυνοτητα και σοβαροτητα…αυτα διδασκε καταρχην η μακαριτισα…υπευθυνοτητα, σοβαροτητα, συνεπεια λογων-πραξεων…αιωνια της η μνημη!

  • Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα,Λόλα!Η Αγλαΐα,που διακρίνω στην τελευταία σειρά,προπομπός!Καλό Παράδεισο!

  • Ήταν σπάνιος Άνθρωπος, εξαιρετική Εκπαιδευτικός, λατρεμένη Καθηγήτρια και αργότερα αξιόλογη Συνάδελφος…
    Διαπεραστική ματιά, έντιμο βλέμμα, οξύνους, φιλική , δοτική…
    Καλό σου ταξίδι, Αγαπημένη…

  • Καλό παράδεισο σε μια από τις καλύτερες καθηγήτριες της κοζανης!! Μαθήτρια της μέχρι το 1989!!! Ξεχώριζε σε όλους τους τομείς !! Κυρία Παύλου θα σας θυμόμαστε με πολλή αγάπη !!!

  • ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ με οοοοολα τα γράμματα κεφαλαία! Με γνώσεις,μεράκι,όρεξη και φοβερή αγάπη για τα δικά της παιδιά, τους “χουλιγκάνους”, όπως χαρακτηριστικά μας προσφωνούσε! Πηγή έμπνευσης και πρότυπο για όλους εμάς που γίναμε καθηγητές! Την ευχαριστώ από καρδιάς για όλα! Καλό παράδεισο να έχει!

  • Αγαπημένη καθηγήτρια και εξαιρετικός άνθρωπος! Με χαμόγελο και αγάπη για τη δουλειά της, το αντικείμενο της Ιστορίας και τα πρόσωπα των μαθητών της! Εκεί,στο 2ο λύκειο, Γ’ λυκείου,Θεωρητική Κατεύθυνση,1999-2000.Καλή ανάπαυση και καλή Ανάσταση !

  • Η πιο αγαπημένη καθηγήτρια στο 2ο Λύκειο στην τέταρτη δεσμη το 1994 Αγαπήσαμε την ιστορία μαζί της και είχαμε όλοι μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στην ίδια.Εξαιρετική σαν άνθρωπος.Πάντα την είχα στο μυαλό μου και σήμερα ηταν τραγιη η είδηση του θανάτου της. Καλό παράδεισο να έχει!Δεν θα την ξεχάσουμεποτέ!

  • Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ,ΑΟΚΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΕΣΜΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1992.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,,,,

  • Εξαιρετική καθηγήτρια,υπέροχος άνθρωπος πάντα θα αντηχεί στ’αυτιά μου η γλυκιά της φωνή!Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!Μας έκανε να αγαπήσουμε το μάθημα της ιστορίας, μας στήριξε με όλη της την δύναμη στην προσπάθεια μας στις πανελλήνιες εξετάσεις!Αιωνία σου η μνήμη!

  • Δεν συνυπηρέτησα με τη αγαπητή Λόλα. Τη γνώρισα ως γονέας μαθήτριάς της, η οποία επέστρεφε στο σπίτι πάντοτε με αυξανόμενο ενθουσιασμό και εκφραζόταν με τα κολακευτικότερα λόγια για την καθηγήτριά της Παύλου Θεοδώρα. Τα συγκινητικά και πλήρη αναγνώριση σχόλια των μαθητριών και μαθητών που δημοσιεύονται σήμερα και που αποτελούν τους πιο αξιόπιστους κριτές των εκπαιδευτικών, αλλά και οι σύντομες νεκρολογίες από τους συναδέλφους της Αμαραντίδη και Ταγτεβερενίδη πείθουν για το ποιόν της εκλιπούσας. Περιττεύει η προσωπική μου γνώμη. Θα ήθελα όμως να εκφράσω τη οδύνη και συμμετοχή μου στο πένθος του πολύ καλού συζύγου της. Η Λόλα δεν υπήρξε μόνο άριστη και συμπαθέστατη δασκάλα, αλλά και εξαίρετη σύζυγος με τον αγαπητό μηχανολόγο – μηχανικό, Νικόλαο Κουτσιάδη. Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να σταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στην καρδιά του. Την Θεοδώρα θα την συμπεριλάβουμε στις προσευχές μας μαζί με τους άλλους τεθνεώτες συγγενείς και δασκάλους μας.

  • Δεν συνυπηρέτησα με τη αγαπητή Λόλα. Τη γνώρισα ως γονέας μαθήτριάς της, η οποία επέστρεφε στο σπίτι πάντοτε με αυξανόμενο ενθουσιασμό και εκφραζόταν με τα κολακευτικότερα λόγια για την καθηγήτριά της Παύλου Θεοδώρα. Τα συγκινητικά και πλήρη αναγνώριση σχόλια των μαθητριών και μαθητών που δημοσιεύονται σήμερα και που αποτελούν τους πιο αξιόπιστους κριτές των εκπαιδευτικών, αλλά και των συναδέλφων της Αμαραντίδη και Ταγτεβερενίδη πείθουν για το ποιόν της εκλιπούσας. Περιττεύει η προσωπική μου γνώμη. Θα ήθελα να εκφράσω όμως τη οδύνη και συμμετοχή μου στο πένθος του πολύ καλού συζύγου της. Η Λόλα δεν υπήρξε μόνο άριστη και συμπαθέστατη δασκάλα, αλλά και εξαίρετη σύζυγος με τον αγαπητό μηχανολόγο – μηχανικό, Νικόλαο Κουτσιάδη. Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να σταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στην καρδιά του. Την Θεοδώρα θα την συμπεριλάβουμε στις προσευχές μας μαζί με τους άλλους τεθνεώτες συγγενείς και δασκάλους μας.

  • Είμαστε ευγνώμονες που ήμασταν μαθητές /τριες της!! Μαθήτρια της, στην τελευταία τάξη της Γ΄ Λυκείου – όπως και οι δυο πιο πάνω συμμαθητές έτους 1992 – μας μύησε στην αγάπη του μαθήματος της ιστορίας! Διάβαζε πολύ και πολλά σε έντυπη μορφή – αφού δεν υπήρχε τότε το διαδίκτυο – εγκυκλοπαίδειες, εφημερίδες, άλλα βιβλία ελλήνων ακαδημαϊκών συγγραφέων (…και όπως μας έλεγε: τα άπλωνε καταγής για να βλέπει και να συγκρίνει) και μας τα μετέδιδε απλά και κατανοητά. Προετοιμαζόταν πολύ και αφιέρωνε πολλές ώρες μελέτης! Οι γνώσεις της, δεν σταματούσαν στην παραδοτέα ύλη του βιβλίου. Καθημερινά, μας μετέδιδε το κάτι παραπάνω και μας μετέφερε στην εκάστοτε εποχή των γεγονότων της ιστορίας. Ανυπομονούσαμε να την ακούσουμε….. συνέδεε τα τότε ιστορικά γεγονότα με την επικαιρότητα κοινωνική και πολιτική, μας συνέδεε με το παρελθόν και αυτό ήταν μαγεία… ήταν ένα έξυπνο κόλπο, να μας μυήσει στον ενδελεχή τρόπο διαβάσματος, να πάμε τη γνώση πιο πέρα, να ανοίξουμε ένα άλλο βιβλίο, να την συνδέσουμε με το παρόν, να καταλάβουμε πόσο σημαντική υπόθεση είναι η γνώση της ιστορίας, της γνώσης του παρελθόντος…. Έλεγε χαρακτηριστικά: «ό,τι έχουμε στο μυαλό μας, ό,τι γνωρίζουμε, έρχεται από τους προηγούμενους από εμάς….. διαβάζοντας, μελετώντας»… Και το πέτυχε…. με την λήξη της σχολικής χρονιά, πήραμε το απολυτήριο μας, αλλά πήραμε και αυτήν την σημαντική αξία ό,τι: «Το βιβλίο αποτελεί το διαχρονικό καταφύγιο των ιδεών, των αξιών, των συναισθημάτων, ό,τι μέσα από τη μελέτη και σεμνοί γινόμαστε και καλύτεροι άνθρωποι γινόμαστε και αυτοπεποίθηση αποκτάμε». Με την είσοδό μας στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είχαμε όλοι στις αποσκευές μας αυτήν την εμπειρία, τον σπόρο της αναζήτησης και μαρτυρούμε πως θα κρατήσουμε, θα προστατέψουμε, θα αυξήσουμε & θα μοιραστούμε αυτή τη φλόγα!

  • Δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια μου μόλις έμαθα τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας αυτης της σπουδαίας ΔΑΣΚΑΛΑΣ, που είχα την τύχη να διδαχθω στα χέρια την ελληνική γλώσσα και ιστορια στα γυμνασιακα μου χρόνια (1986-1988)!
    Ηθος, Αξιοπρέπεια, Ενσυναισθηση, Σεβασμός, Ευγένεια την χαρακτήριζαν παντα σε ότι έπραττε!
    Δεν είναι υπερβολή πως η απώλεια αυτή είναι ενός δικού μου Ανθρώπου, που με επηρέασε βαθύτατα στη μετέπειτα ζωή μου!!!
    Καλο Παράδεισο και Καλή Αντάμωση Αγαπημένη μου Δασκάλα!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.