Χ. Γκοβεδάρος (Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων): “Κομβόι βαρέων οχημάτων διήλθε από τη γέφυρα Σερβίων με προορισμό τα Σκόπια”

22 Ιανουαρίου 2024
12:14

Πριν λίγες μέρες με πληροφόρησαν αγρότες της παραλίμνιας περιοχής του Δήμου Σερβίων ότι κομβόι βαρέων οχημάτων διήλθε από τη γέφυρα Σερβίων με προορισμό τα Σκόπια. Το επόμενο πρωί μαζί με στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Έδρας της Π.Δ.Μ. και στα πλαίσια προγραμματισμένης ενημέρωσής μου, επισκεφθήκαμε τη γέφυρα Σερβίων στο άκρο του προβόλου στο οποίο έγινε η τοπική ενίσχυση.

Εν συνεχεία με προτροπή μου ξεκινήσαμε με προορισμό το ορυχείο λιγνίτη της Μ.Ε.Τ.Ε. στο Προσήλιο. Ένα χιλιόμετρο περίπου πριν την είσοδο του ορυχείου αντικρίσαμε κομβόι περίπου δεκαπέντε σταθμευμένων βαρέων οχημάτων τα οποία ήδη είχαν φορτωθεί με λιγνίτη και ανέμεναν και άλλα για να φορτωθούν και εν συνεχεία να αναχωρήσουν μαζί με προορισμό τα Σκόπια διερχόμενα από τη γέφυρα Σερβίων.
Σε άμεση συνάντηση με τον υπεύθυνο του ορυχείου έγινε ενημέρωση-υπενθύμιση για τα επιτρεπόμενα όρια διέλευσης της γέφυρας (μέγιστο μικτό βάρος 40tn, μέγιστη ταχύτητα 40km/h και ελάχιστη απόσταση μεταξύ βαρέων οχημάτων 100m) για τα οποία άλλωστε υπάρχει η αντίστοιχη σήμανση. Η ανταπόκριση του υπευθύνου ήταν άμεση και προσφέρθηκε να βοηθήσει στο κομμάτι της ενημέρωσης των Σκοπιανών οδηγών και της εταιρείας για την οποία μεταφέρουν το λιγνίτη.
Βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής, είναι η διατήρησή της σε κυκλοφορία και σύμφωνα με τις οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Ειδικών Επιστημόνων Καθηγητών και Γεφυροποιών.
Στα πλαίσια αυτά ενημερώθηκε η Τροχαία και εγγράφως η Μ.Ε.Τ.Ε., ώστε να βοηθήσουν στο κομμάτι της ενημέρωσης και υπενθύμισης των μέτρων στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων.

32 σχόλια

  • Στείλτε λιγνίτη στα Σκόπια, πληρώστε το φυσικό αέριο και περιμένετε από τον Κούλη, να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και να μην δεχτεί ποτέ αρχηγό του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας. Πρόβατα. Α πρόβατα.

    • Μηπως κυρ Γκοβεδαρο σε ενευθετο χρονο να ενημερωσετε τους πολιτες για τις ενεργειες σας για την προστασια της γεφυτας και την απροσκοπτη μετακινηση πολιτων και επαγγελματιων.

  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ,,,,ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΙΧΑΝ ΠΙΝΑΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ BITOLA (BT) ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.

  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ,,,,ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΙΧΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ BITOLA (BT) ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.

  • ΤΑ ΞΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΥΡΩΝΟΥΝ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΝ ΕΥΡΩΠΗ .ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    • Γιωργο εισαι λάθος. Ο,τι πληρωνει ο ΣΚοπιανος στη Βαρνταρσκα τα ίδια πληρώνει και ο Ελληνας. Ειναι η αρχη της αμοιβαιότητας.

        • Βόρεια Μακεδονία λέγεται το κράτος για τον Τσίπρα και το Μητσοτάκη. Οι Έλληνες το λέμε Σκόπια, και πολύ τους πάει.

          Για όποιον δεν κατάλαβε τι έκανε ο Μητσοτάκης, στέλνει το λιγνίτη στα Σκόπια κι εμείς καίμε φυσικό αέριο, με τα δισεκατομμύρια να τρέχουν απ’ τα μπατζάκια. Και οι νταλίκες είναι Σκοπιανές, με τις νταλίκες των Σερβίων να μένουν χωρίς δουλειά.

  • Περναω σχεδον καθημερινά τη γεφυρα Σερβιων κι εχω συναντησει πολλές φορες το κομβόι αυτό. Πουθενα δεν υπάρχει έλεγχος ούτε τής διατηρούμενης απόστασης μεταξύ φορτηγών ούτε τιποτε αλλο. Μερικές φορες μονο εχει μπλοκο στη διασταύρωση Βελβενδού τής τροχαίας η οποία γραφει τα…ΙΧ.

  • Οι Μακεδόνες πληρώνουν ρεύμα σε κάρβουνο πού το παίρνουν από μας κ μεις σε αέριο ψηφηστε Κούλη γερμανοτσολιάδες

  • Τώρα ξέρουμε επτέλους ποιός- χάλασε τη γέφυρα ! Όλοι αυτοί που περνούσαν κομβόι όταν γινόταν τα Τέμπη. Ποιός είναι υποχρεωμένος να την επαναφέρει;

  • Σκόπια και Σκοπιανοί διαβάζω… Δηλαδή όλοι είναι από την πόλη των Σκοπίων και κατευθύνονται προς αυτήν; αμφιβάλλω!
    Η χώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και οι πολίτες της Μακεδόνες.

    Υ.Γ.: ρωτήστε έναν από αυτούς τους οδηγούς αν ξέρουν την σημασία του επιθέτου σας. Σας διαβεβαιω πως ξέρουν ενώ οι Έλληνες δεν ξέρουν.

  • Οι σλαβοι του γειτονικου κρατιδιου και η Ελληνικη εταιρεια, να επιβαρυνονται με κοστος διελευσης απο την γεφυρα, που να αποδιδετε για την συντηρηση της.

  • Τα φορτηγά έχουν μήνες που περνάνε τη γέφυρα, απλά προχθές μόνο βρήκαν ευκαιρία να πάνε για φωτογραφίες οι κύριοι.
    Δεν είμαι ειδικός αλλά επειδή περνάω κάθε μέρα ήδη μου φαίνεται ότι έχει ξανακάτσει το σημείο στο ρεύμα που περνάνε φορτωμένα τα φορτηγά.
    Επίσης ναι πάνε κόμβοι και όχι μόνο οι Σκοπιανοί αλλά όλοι και φυσικά κανείς δε πάει με 40.
    Ούτε το γύρω γύρω μας άρεσε, ούτε το φανάρι αλλά ούτε και να προσέχουμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  • Δικαιη μετάβαση
    Η Δυτική Μακεδονία θα στέλνει λιγνίτη στη βόρεια Μακεδονία εκεί δεν απαγορεύεται η καύση λιγνίτη.Στη βόρεια Μακεδονία(Σκόπια) οι σταθμοί παραγωγής θα παράγουν ηλ.ενεργεια με το λιγνίτη της Δυτικής Μακεδονίας και θα μας ξεπληρώσουν με ρεύμα.Τα ορυχεία του ΛΚΔΜ θα δουλεύουν φουλ όπως τη δεκαετία 80-90

  • Ο ότι ο τόπος μαραζώνει καί έχει χαθεί η μεταφορά από ελληνικά αυτοκίνητα που έδιναν και κανένα φόρο στο Ελληνικό κράτος τώρα από αυτούς δεν μπορείτε να εισπράξετε ούτε κλήση της τροχαίας ούτε φόρους και ο πλούτος μας πηγαίνει στην μεγάλη μπίζνα

  • Πραγματικά είμαστε άξιοι της μιρας μας
    όλοι γράφουν και είναι εκτός θέματος όπως και εγώ βέβαια, εδώ και έξι μήνες κάνει την διαδρομή το κομβόι και όλοι το βλέπαμε αλλά κανείς δεν το αναφέρει και στην κριτική είμαστε πρώτοι..
    τα Συγχαρητήρια στον κύριο Αγρότη καθώς επίσης και στον αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του…

  • Αφού εσύ μας έλεγες, προεκλογικά, ότι ήταν υπερβολικός ο Κασαπίδης και η γέφυρα δεν είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα για να δικαιολογήσουν όλα αυτά που έγιναν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, τι αγχώνεσαι;;
    Να ανάψεις μια λαμπάδα για τον Κασαπίδη που την πρόλαβε, γιατί αλλιώς, “το είχες χαμένο”!!!

  • Στοχευμένη ανάρτηση… Όλη όλη ουσία είναι το “κατόπιν προτροπής μου” και το “Σκοπιανοί οδηγοί”, που μάλλον θα τους ζήτησε πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.

    Ότι εξάγουμε λιγνίτη στη Βόρεια Μακεδονία είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Ότι αυτό συμβαίνει και στο ορυχείο Προσηλίου, όπως και της Αχλάδας, επίσης είναι γνωστό. Με εξαίρεση, να πιστεύετε ότι πετούν τα φορτηγά, η γέφυρα είναι ο μόνος δρόμος διέλευσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.