Aναφορά αναγνώστριας στο kozan.gr: Κοζάνη: “Καβάλησε” το πεζοδρόμιο

23 Ιανουαρίου 2024
17:15

Επαγγελματίας οδηγός αποφάσισε να καβαλήσει το πεζοδρόμιο στην οδό Πανόρμου στην Κοζάνη. Aπό αυτό το πεζοδρόμιο περνάμε μητέρες με μωρά και καρότσια, ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα. Παρακαλώ να δημοσιευθεί μπας και ευαισθητοποιηθεί ο οδηγός και μετακινήσει το όχημα. Ευχαριστώ

 

30 σχόλια

  • Δηλαδή μόνο αυτό πειραξε; Το χάλι της παυλου Μελά δεν το βλεπετε; Παρκάρουν στις λωρίδες κυκλοφορίας, σταματούν στη μέση του δρόμου δημιουργώντας μποτιλιαρισμα.

    • Τουλάχιστον εκεί έχει πιο φαρδιά πεζοδρόμια και οι πεζοί περνούν πιο εύκολα. Όταν καβαλάς όμως μισό μέτρο πεζοδρόμιο πως να περάσουν οι επιβάτες των ΚΤΕΛ με τις βαλίτσες;

    • Το πρόβλημα είναι που σταματάνε στην παύλου μελλά επαγγελματικά αυτοκίνητα η το προβλημμα ειναι που παρκαρουν τα ΙΧ στο παρκινγκ που ειναι για φόρτωση εκφόρτωση και δεν εχει να παρκαρει αυτος που εξυπηρετει τα μαγαζιά? εδω ειναι η απορια. Για να μην περπατησει 10 βηματα να παρει την καφεδαρα η να παει στην τραπεζα. Μεχρι και στην σταση του αστικου παρκαρουνε.

      • Σε όλους αναφέρομαι. Το πρόβλημα το δημιουργούν τα ΙΧ τόσο σε όλο το μήκος της Παυλου Μελά, τόσο και μπροστά από την παλιά βιβλιοθηκη-Τουλουμπες ζανδε. Πολύ εύκολα θα διορθωνοταν αν η δημοτική αστυνομία έλεγχε αυτήν την περιοχή και δεν άφηνε κανένα ιδιώτη χωρίς σοβαρό λόγο να παρκάρει έστω και για πέντε λεπτά. Ο καφές δεν θεωρώ ότι είναι σοβαρός λόγος να δημιουργήσεις κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μάλιστα έχουν και μια απάθεια όταν τους λες ότι ενοχλούν.

  • Δεν πας καλα μου φαίνεται…
    Περασα και εγω απο εκεινο το σημειο και ηταν η ροδα 15 ποντους πανο οσο ειναι το λαστιχο και δεν ενοχλουσε κανεναν και περνανει οτι θελει απο το πεζοδρομιο,νταξει μην τα ξεφτιλίζουμε και ολα για να φανητε

  • Στην οδό Χατζηκωνσταντίνου 10 αυτό ισχύει καθημερινά. Παρκάρει συγκεκριμένη ένοικος το αυτοκίνητο της πιάνει πεζοδρόμιο προεξέχει και στο δρόμο και εμείς με μωρά κατεβαίνουμε στον δρόμο.

  • Μια χαρα αποφαση με τα δεδομενα που ειχε ο οδηγος. Δεν εκλεισε τον δρομο,δεν εκλεισε το πεζοδρομιο.
    Η μανδαμ δεν εχει με τι να ασχοληθει προφανως

    • Με τα δικά σου δεδομένα εννοείς, όπως σε βολεύει δηλαδή. Εγώ που πέρασα με βαλίτσες από τα ΚΤΕΛ δε χωρούσα να περάσω από το πεζοδρόμιο σε εκείνο το σημείο.

  • Τρομάζω με τα σχόλια και το επίπεδο ορισμένων εδώ μέσα και στο facebook. Αντιμετωπίζετε μια παράβαση του ΚΟΚ με ωχαδερφισμό καφενείου και επίπεδο κάτω του πεζοδρομίου. Δηλαδή έπρεπε να φάει ένα γερό πρόστιμο για να παραδειγματιστείτε οι υπόλοιποι; Αντί να πείτε μπράβο που δεν κάλεσαν τροχαία, επιβραβεύετε τον παραβάτη!!!! Ελπίζω να μην έχετε παιδιά και τους δίνετε τέτοια παραδείγματα, πχ περνάτε με βαθύ πορτοκαλί στα φανάρια και δε σταματάτε ποτέ σε διάβαση πεζών. Δεν είναι τυχαίο που επιτελείται μια γενοκτονία στους δρόμους και είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε θανάσιμα τροχαία με τέτοια μυαλά που κουβαλάτε ακόμα και στα πιο απλά θέματα.

  • Ενώ αν ήταν σωστά παρκαρισμένο θα πήγαινες από το πεζοδρόμιο. Αφού περνάτε όλοι από τους δρόμους και τ πεζοδρόμια απλά τα κοιτάτε . Καλά τα λέτε για τους οδηγούς αλλά πείτε και για τους πεζούς που πάνε συνέχεια από τους δρόμους ενώ έχει πεζοδρόμια

  • Ελάτε παιδιά μην το ξεφτιλίζουμε.
    “Καλά έκανε ο ένας, καλά έκανε ο άλλος”.
    Δηλ. για να ακολουθήσουμε επιτέλους και να εφαρμόζουμε τους νομους, θα πρέπει μια ζωή να μας κυνηγάνε και να πέφτουν πρόστιμα;
    Έλεος!!!!

  • Εγώ έχω μία άλλη απορία τροχαία κ δημοτική αστυνομία για ποιόν λόγο έχουμε δεν τα βλέπουνε δηλαδή αν δεν πάρουμε τηλ να κάνουμε καταγγελία από μόνη τούς δεν τούς κόβει η μήπως έχουν τέτοια εντολή

  • Σύμφωνα με το άρθρο 24 του κτηριοδομικού κανονισμου 3046/304/89

    Αρθρο 24 παρ 2

    2. Υπόχρεοι.
    2.1. Υπόχρεοι για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πεζοδροµίων και των τεχνικών έργων που τα αποτελούν (κράσπεδα, ρείθρα, υπόστρωµα και επίστρωση ή επικάλυψη) είναι οι ιδιοκτήτες των παρόδιων ακινήτων µπροστά στα οποία βρίσκονται.

    Σε λίγο θα κληθούμε να χρηματοδοτήσουμε και κατασκευάσουμε οι κάτοικοι – ιδιοκτήτες τα δημοτικά έργα και οι Δήμαρχοι θα κόβουν μόνο κορδέλες με τα δικά μας λεφτά, θα στρογγυλοκάθονται στις πολυθρόνες και θα μασάνε το δημόσιο χρήμα.

  • Δεν μειώθηκε καθόλου η λειτουργικότητα του πεζοδρομίου απο πριν,μην τα παρακάνετε όσο για το παρκάρισμα του οδηγού στις εξετάσεις οδηγησης δεν θα περνουσε.πολυ κακό για το τίποτα

    • Μόνο που στις εξετάσεις όλοι είναι τύπος και υπογραμμος, μέχρι να πάρουν το δίπλωμα. Από κει και μετά ο καθένας εφαρμόζει τους δικούς του νόμους.

  • Προφανώς και φυσικά δεν θα ήθελε κι ο ίδιος ο οδηγός να το κάνει αυτό για να μην εξέχει πολύ μέσα στο δρόμο αλλά ούτε και στο πεζοδρόμιο… Κι ούτε φυσικά θα το άφηνε εκεί για χρόνια!!!
    Λοιπόν λίγη λογική !!! Ξαφνικά γίναμε όλοι οδηγαρες… Πεζοί με παιδεία…..
    Και φυσικά δεν το βλέπω και σωστό αυτό που έκανε αλλά ήταν σίγουρα για μια ανάγκη.
    Οπότε για να τελειώνουμε…
    Οδηγοί σεβασμό στις διαβάσεις πεζών
    Πεζοί μόνο από διαβάσεις και πεζοδρόμια… Εξωτερικό έχει πρόστιμο σε πεζούς που διασχίζουν δρόμο εκτός διάβασης 50€

  • Επαγγελματικό όχημα είναι,αφήστε και κανέναν να εργαστεί σε αυτήν την χώρα,πας να κάνεις μια εκφορτοση και με την μια φωτο κ στο ίντερνετ,ντροπή να ανεβάζετε τέτοια θέματα….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι