kozan.gr: Σύντομα 3D περιήγηση – ξενάγηση, μέσω διαδικτύου, στους χώρους του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στα κτήρια της πανεπιστημιούπολης στην ΖΕΠ

24 Ιανουαρίου 2024
06:24

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να υλοποιήσει εφαρμογή εικονικής τρισδιάστατης (3D) περιήγησης που θα καλύπτει το σύνολο των χώρων στα κτήρια της πανεπιστημιούπολης ΖΕΠ. Η εικονική τρισδιάστατη περιήγηση θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη μέσω του Παγκόσμιου Ιστού (WWW) σε κάθε ενδιαφερόμενο. Θα δίνεται η δυνατότητα στο διαδικτυακό επισκέπτη για προβολή Dollhouse view για προβολή ολόκληρου του χώρου, inside view και για τη δυνατότητα να “περπατήσει” στο χώρο του πανεπιστημίου από οποιοδήποτε μέρος, καθώς και  Floorplan view για την προβολή από την οροφή προς το δάπεδο. Το κόστος της εφαρμογής ανέρχεται σε 12.152 ευρώ (με το ΦΠΑ24%) και το έργο ανέλαβε εταιρεία από την Αθήνα, η οποία θα πρέπει να το παραδώσει σε περίπου 3-4 μήνες από σήμερα.

kozan.gr

8 σχόλια

    • Περιμένουμε με λαχτάρα και αγωνία να δούμε πόσα ιδιωτικά θα ανοίξουν στην Δυτ. Μακεδονία. Ελπίζουμε οι τοπικοί φορείς να βάλουν ένα πλαφόν. Μη γεμίσουμε και πανεπιστήμια.

  • Ο παράπανω σχολιαστής είναι κακεντρέχης. Αν κλείσει το Πανεπιστήμιο θα ερημώσει και η Δυτική Μακεδονία.

    Τα ιδιωτικά κολλέγια=Πανεπίστημια γίνονται απο ιδεολογικές εμμονές της νυν Κυβέρνησης όπως και με το θέμα της ΔΕΗ και του Λιγνίτη.

    Καλές είναι οι εφαρμογές στο κινητό απλά προτιμότερο θα ήταν δοθει΄έμφαση απο το Πανεπιστήμιο μέχρι να αναγερθούν οι νέες εστίες στη μίσθωση ξεονοδοχείων για την προσέλκυση φοιτητών. Επίσης καλό θα ήταν οι ιθύνοντες του Πανεπίστημιου να είναι πιο διεκδικητικοί στους Κυβερνώντες…

  • Γιατί εταιρεία από την Αθήνα;
    Εδώ δεν έχουμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία;
    Άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα δεν θα μπορούσαν να το κάνουν και τα χρήματα να καταλήξουν στην έρευνά τους;
    Ψύλλοι στ’ άχυρα !!!

  • Συγκρίνετε το κόστος της εικονικής περιήγησης στα κάστρα Σερβίων πάνω απο170.000 ευρώ! Δημοσιογράφοι είστε ερευνήστε το ! Ανεξέλεγκτοι δήμοι τρώνε τα λεφτά του κόσμου!

  • Ζούμε σε μια περιφέρεια όπου το ίδιο το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης. Αν δεν υπήρχε το δημόσιο θα πεινούσαμε. Όλη η αγορά περιμένει δουλειές του δημοσίου για να κινηθεί το χρήμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι