Δήμος Βοΐου: 1.090.894,32 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) στο Δήμο Βοΐου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

25 Ιανουαρίου 2024
12:16
Κανένα σχόλιο

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Βοΐου (ΔΕ Νεάπολης, Ασκίου, Τσοτυλίου), καθώς η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) αποφάσισε την αποδοχή των οικονομικών προσφορών για την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων- Μελετών σε 39 Δήμους για την ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Χώρας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ προχώρησε στην ανάδειξη  προσωρινού Αναδόχου της σύμβασης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Βοΐου (ΔΕ Νεάπολης, Ασκίου, Τσοτυλίου).

Ανάδοχος της σύμβασης αναδείχθηκε η Ένωση Οικονομικών Φορέων «Παναγιώτης Καραμόσχος και Συνεργάτες Ε.Ε. – MTC Μακεδονική Τεχνική Εταιρεία – Αικ. Γεωργούλα και Συνεργάτες Ε.Ε. – Κλεισθένης Ε.Ε. – Νέξους Ντιζάιν Στούντιο Ε.Ε. – Orbis Engineering Σύμβουλοι Μηχανικοί Ι.Κ.Ε. – Orbis  Engineering  –  Παλαιοχωρίτης  Κ.  –  Κανδήλα  Θ.  Ο.Ε.  –  ΚΑ.ΠΑ. Μελετητική Ο.Ε.», με Οικονομική Προσφορά 879.463,63  ευρώ (χωρίς Απρόβλεπτα και ΦΠΑ).

Με το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστούν:

-το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά προγραμματικά μεγέθη
-τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών
-οι χρήσεις γης
-οι όροι και περιορισμοί δόμησης
-οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις
-οι ειδικές πολεοδομικές ζώνες
-το οδικό δίκτυο, τα λοιπά μεταφορικά, τα τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές,
-τα μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, τα υποστηρικτικά μέτρα για την αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών
-καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής μελέτης.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο έρχεται ουσιαστικά να επιλύσει μία χρόνια εκκρεμότητα και να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου Βοΐου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.