Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: “Θα παρακαλούσα τον νέο δήμαρχο και τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να δώσουν έμφαση σε αυτό το πρόβλημα”

26 Ιανουαρίου 2024
17:50

Αγαπητό kozan.gr θα ήθελα κι εγώ με την ευκαιρία που δίνετε στους αναγνώστες, αφού σας συγχαρώ για το εξαίρετο έργο που επιτελείτε, να σας παραθέσω τη σκέψη μου: Είμαι ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου. Ο προηγούμενος ενοικιαστής αφού βγήκε από το χώρο μετά από ταλαιπωρία ετών άφησε απλήρωτη τη ΔΕΥΑΚ. Αναγκάστηκα να ρυθμίσω εγώ το δικό του χρέος ώστε να μπορέσω να διαθέσω εκ νέου το ακίνητο για ενοικίαση. Αφού βρέθηκε ένας φαινομενικά φερέγγυος ενοικιαστής, επικαλούμενος την κρίση άφησε να συσσωρευθεί χρέος που πάρα τις οχλήσεις μου δεν το τακτοποίησε και μαζί με τα ενοίκια που μου οφείλει, αναγκάστηκα και πάλι να πληρώσω δικηγόρο αφού αποφάσισα να τον βγάλω. Ωστόσο είναι αβέβαιο αν τελικά θα πάρω τις οφειλές ή θα χρεωθώ ξανά το λογαριασμό ενός αλλού. Είναι γνωστό ότι ο νέος δήμαρχος και η νέα διοίκηση έχουν να αντιμετωπίσουν τη βιωσιμότητα της Τηλεθέρμανσης όμως πρέπει να διαχωρίσουμε ποιοι είναι οι μεγάλοι και συστηματικοί κακοπληρωτές. Μεταξύ των ενοικιαστών είναι κοινό μυστικό πως δεν έγινε και κάτι αν αφήσεις το ακίνητο και φύγεις χωρίς να πληρώσεις τη ΔΕΥΑΚ αφού ναι μεν υπάρχει τρόπος διεκδίκησης και ελέγχου αλλά είναι δαπανηρός χρονοβόρος και ψυχοφθόρος. Θα παρακαλούσα τον νέο δήμαρχο και τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να δώσουν έμφαση σε αυτό το πρόβλημα γιατί βρισκόμαστε σε οριακές καταστάσεις και δεν είμαστε μεγαλοϊδιοκτήτες ούτε funds και πλην ελάχιστων διαθέτουμε τα ακίνητα μας σε καλύτερη κατάσταση και χαμηλότερες τιμές από ό.τι σε άλλες επαρχίες ή μεγαλουπόλεις. Σας ευχαριστώ πολύ

10 σχόλια

  • 1ον βαζεις στο συμβόλαιο ρητρα πληρωμής ΔΕΥΑΚ κλπ οπως κοινοχρηστα, αλλιως μπορεις να προχωρησεις σε εξωση
    2ον εφόσον δεν έχει εξωφλήσει τους λογαριασμούς ως οφείλει προχωράς σε διαταγή πληρωμής με χαρτι από την ΔΕΥΑΚ για το χρεος που εχει ωστε να παρεις τα χρηματα καποια στιγμή αφου πρωτα εξωφλήσεις εσυ τους λογαριασμούς
    Εχω πληρωσει 6 χιλ ευρω στη ΔΕΥΑΚ από απλήρωτους λογαριασμούς ενοικιαστών για πολλά χρονια.
    Επίσης θα πρεπει να τονισεις στη ΔΕΥΑΚ να σε ενημερωνουν με email για τις πληρωμές των λογαριασμών

  • Το προβλημα ειναι δικο σου αγαπητε μου διοτι δεν τον εστειλες απο την αρχη της μισθωσης στην ΔΕΥΑΚ να συναψει συμβολαιο στο ονομα του. Αυτο κανει η ΔΕΗ αυτο επρεπε να κανεις και με την ΔΕΥΑΚ

    • Φαίνεται πως αγαπητέ μου δεν γνωρίζεις το θέμα ή δεν είσαι από εδώ. Φυσικά και τον έστειλα ωστόσο το χρέος συνοδεύει το ακίνητο και όχι τον ενοικιαστή όπως σε άλλες πόλεις.

  • Πάνω από 30 εκατομμύρια φέσια έχει μαζέψει η ΔΕΥΑΚ, λόγω της “αδιαφορίας” Κουκουλόπουλου-Μαλούτα-Ιωαννίδη. Και η λύση που έβρισκαν ήταν ν’ αυξάνουν τις τιμές για όσους πληρώνουν.

  • Ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε με προηγούμενες δημοτικές αρχές, που απαιτεί λύση, γιατί είναι άδικο. Για να δούμε την νέα αρχή τι θα. κάνει.

  • Και υπαρχει κι άλλο θέμα με την τηλεθέρμανση:
    Το νερό περνάνε κ το γράφουν.
    Το ρεύμα περνάνε κ το γράφουν.
    Την τηλεθέρμανση περνανε κ πετάνε ένα πίνακα να τον γράψουμε μόνοι μας, να κάνουμε κ την αφαίρεση των προηγούμενων ενδείξεων κ πάλι καλά που δεν μας βάζουν να βγάλουμε κ το ποσό χρέωσης.. Μια χαρά

  • Αυτό είναι ένα βασικό θέμα για όσους έχουμε ακίνητα προς ενοικίαση. Το ότι το χρέος πάει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, πάρα το ότι υπάρχει ενεργό νόμιμο συμβόλαιο είναι παράδοξο και παράλογο, και εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει γίνει το αυτονόητο. Καλά κάνετε και το αναφερετε το θέμα γιατί έχει φτάσει το παράλογο να το αποδεχόμαστε παθητικά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι