kozan.gr: Η Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε Κοζάνης Φωτεινή Καμίτα-Κτενίδου γράφει για την χθεσινή εκδήλωση – δράση που πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα στην Κοζάνη (Φωτογραφίες)

28 Ιανουαρίου 2024
07:43
Κανένα σχόλιο
Νήματα…παράλληλες ιστορίες διασύνδεσης”, η εκδήλωση του Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης στο αρχοντικό Γρ.Βούρκα. Κειμήλια από τους προγόνους μας είχαν τη δική τους θέση σε κάθε δωμάτιο του αρχοντικού, ανακατεμενα με τα νήματα της μνήμης, να τα δένουν με το παρελθόν και το παρόν και το καθένα να προσπαθεί να πει τη δική του μικρή ιστορία… πόση συγκίνηση, λίγα δάκρυα, αυτά τα ασυγκράτητα, που δεν λογαριάζουν την λογική παρά μόνον την ψυχή.
Οφείλω, ως απόγονος Μικρασιατών κι ως Πρόεδρος του συλλόγου, να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στις κυρίες, που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης, Φώφη Ζαγορίτου και Sonia Koutsianou Ακόμη, ευχαριστίες σ’ όλους όσους απέδοσαν τους ρόλους τους θαυμάσια, αποδίδοντας πλήρως και κατά τον καλύτερο τρόπο, όσα ο αγαπητός μας Μιχάλης Πιτένης εμπνεύστηκε κι έγραψε για τα κειμήλια μας. Μιχάλη, σ’ ευχαριστούμε πολύ! Παρα πολύ όμως!
Εξαιρετικη η συνεργασία μας για 2η φορά με την σκηνοθέτη Evi Sarmi και την σκηνογράφο- ενδυματολόγο, Αθηνά Καβαλιώτη καθώς και την φωτίστριια Αθηνά Μπανάβα. Όπως πάντα, η δουλειά τους καταπληκτική!!!
Ευχαριστούμε όλους, όσους παραβρέθηκαν απόψε κι όσους θα παραβρεθούν τις επόμενες μέρες, αφού ήδη οι θέσεις είναι όλες κλεισμένες μέχρι και την Δευτέρα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Polytimi Farmaki, Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση μας αλλά και για τα συγκινητική της προσέγγιση μιλώντας για τους Μικρασιάτες και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι