kozan.gr: Κοζάνη: Εκδήλωση με θέμα «Η Μουσική παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 28/1 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Βίντεο 25 ‘ & 45 Φωτογραφίες)

28 Ιανουαρίου 2024
20:43

     Το λογοτεχνικό περιοδικό & φορέας Πολιτισμού «Παρέμβαση» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η Μουσική παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας», την Κυριακή 28 Ιανουαρίου,  στο Φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.      Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, καθώς και το  Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το   Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Εντάσσεται στη δράση «Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας βιώσιμης ανάπτυξης».

Εισηγητής εκδήλωσης ήταν ο Παύλος Μέτσιος, Μουσικός-Εκπαιδευτικός μουσικής, «Ανθρωπογεωγραφία και σταυροδρόμια ήχων στη Δυτική Μακεδονία»

Συμμετείχαν χορευτικά & μουσικά οι Σύλλογοι:

Σύλλογος Γρεβενιωτών «Αιμιλιανός»     Γρεβενά

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος»     Καστοριά

Πολιτιστικός Όμιλος «Φίλοι της παράδοσης»      Κοζάνη

Λύκειο Ελληνίδων    Φλώρινα

Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμαν»

Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το Κοζανίτικο Τακίμι.

8 σχόλια

  • Ποια παράδοση της δυτικής Μακεδονίας;; όταν λείπει τραγούδι στην γλώσσα των κατοίκων της Εορδαίας, του Ν. Φλώρινας και Καστοριάς δεν είναι όλων των Δυτικομακεδονων

    • Άντε ρε Γάλλλε,

      Τον καϊμό σου με τις Πρέσπες!!!

      Το θέμα είναι ο Σύνδεσμος Γραμμάτων &τεχνών Κοζάνης που ήταν??? Ή νοιαζόμαστε μόνο για το μαγαζάκι???

        • Όχι αγαπητέ κύριε ανώνυμε ο σύνδεσμος δεν είναι ότι δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση απλά δεν πήρε ποτέ καμία πρόσκληση οπότε είναι να μαζέψετε τα λόγια σας

      • Κατά πρώτον δεν φερόμαστε έτσι.Τι θα πει Γαλλε ντροπή μας. Και κατά δεύτερον αγαπητέ κύριε ανώνυμε που αν πραγματικά γράψεις το όνομά σου θα γράψω και εγώ το δικό μου μετά. Για για να ξέρεις δεν δέχτηκε ποτέ πρόσκληση το χορευτικό του συνδέσμου γραμμάτων και τεχνών περιφερειακής ενότητας κοζάνης από την παρέμβαση δεν ήρθε καμία προσκληση ούτε στο γραφείο του διοικητικού ούτε στα γραφεία των χορευτικών οπότε πριν πείτε ό,τι πείτε να σκέφτεστε πρώτα καλά ή τουλάχιστον να ρωτάτε, με πολλή αγάπη σας γράφω όλα αυτά. Γιατί ειλικρινά ο σύνδεσμος γραμμάτων και τεχνών δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί σε αυτή τη γιορτή που διοργάνωση παρέμβαση και καλώς έκανε. Και μπράβο σε όλα τα χορευτικά τμήματα που πήρανε μέρος.

  • Η παρέμβαση πολύ καλά κάνει και διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις και πάντα με επιτυχία.Αυτο δεν πάει να πει ότι πρέπει να καλεί όλους τους συλλόγους.Σημερα τους φίλους της παράδοσης αύριο τους μακεδνούς μεθαύριο την κόζιανη την άλλη φορά το σύνδεσμο αλλιώς θα πρέπει να κλείσει το γήπεδο για να μπορέσει να καλέσει όλους τους συλλόγους. Δεν είδα κανείς να γράφει για τους άλλους συλλόγους αν αποδέχτηκαν την πρόσκληση, προφανώς στο μάτι σας είναι ο σύνδεσμος γραμμάτων και τεχνών το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.