ΑΡΙΣ Κοζάνης: Έναρξη υλοποίησης της δράσης «Street Art in the Neighborhoods», του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης

30 Ιανουαρίου 2024
13:38
Κανένα σχόλιο

SAN; Σαν τι;

Πέρυσι τέτοιο καιρό πέντε, άγνωστοι/ες μεταξύ, τους νέοι και νέες της πόλης, συγκεντρώθηκαν και έγραψαν, με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, την πρόταση που κατατέθηκε στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης – European Solidarity Corps, με τίτλο: «Street Art in the Neighborhoods», η οποία εγκρίθηκε και αποτέλεσε αφορμή δημιουργίας της ομάδας νέων SAN Team.

Η επίσημη έναρξη ενεργειών του προγράμματος πραγματοποιήθηκε αρχές του 2024, ωστόσο, καλλιτέχνες, άνθρωποι που ασχολούνται με το περιβάλλον, την οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και youth workers και κοινωνικοί επιστήμονες (ο κακός χαμός) κατάφεραν να βγάλουν άκρη και να παρουσιαστούν δειλά-δειλά στην πόλη από τον Οκτώβριο του 2023.

Σκοπός, της δημιουργίας της ομάδας είναι να δώσει χώρο και επιλογές στους κατοίκους της περιοχής να εκφραστούν, να ψυχαγωγηθούν, να έρθουν κοντά, να συναντηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και ταυτόχρονα, να δώσει την αφορμή σε καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) να εκφραστούν μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις.

Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν σε μια πόλη, που θα προσφέρει ψυχική υγεία και ευεξία στους κατοίκους της, που θα γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες/τριες από την υπόλοιπη Ελλάδα, προσφέροντας «ανοιχτό» πολιτισμό και ίσες ευκαιρίες για κοινωνική συναναστροφή.

Η «Τέχνη στο Δρόμο και στη Γειτονιά» είναι το βασικό εργαλείο που η ομάδα θέλει να ενεργοποιήσει για την αναζωπύρωση των σχέσεων μέσα στην πόλη.

Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες, διότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να ξετυλίγονται σιγά-σιγά όλες οι δράσεις και σας θέλουμε κοντά μας. Όταν είμαστε μαζί καταφέρνουμε περισσότερα!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.