Καλλιόπη Βέττα: «Όσο δεν ασχολείστε με μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, θα καταφεύγετε σε βραχυπρόθεσμα ημίμετρα – Κοινοβουλευτική ομιλία στο αθλητικό νομοσχέδιο»

31 Ιανουαρίου 2024
16:37

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Η κ. Βέττα ανέφερε αρχικά ότι το νομοσχέδιο διαπνέεται από την ίδια, αποτυχημένη λογική της Ν.Δ. που θεωρεί ότι αρκούν τα κατασταλτικά και φρονηματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, την ώρα που η πραγματικότητα την διαψεύδει, με τραγικό μάλιστα τρόπο, με τις δολοφονίες πολιτών και, εσχάτως, κι αστυνομικού να ρίχνουν βαριά την σκιά της αποτυχίας στην κυβερνητική αντίληψη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας τα προβληματικά σημεία του. Αρχικά, επεσήμανε ότι το επικείμενο άνοιγμα των γηπέδων ποδοσφαίρου για θεατές στις 13 Φεβρουαρίου, δεν συνοδεύεται από κανένα μέτρο για την ασφάλεια, την πρόληψη και την καταστολή των επεισοδίων, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για την σκοπιμότητα της αρχικής, οριζόντιας και άδικης απόφασης.

Παράλληλα, καυτηρίασε το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των φιλάθλων θα είναι αποτρεπτική και δύσχρηστη, ειδικά για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, ενώ επεσήμανε ότι συνεχίζεται η επαμφοτερίζουσα στάση της κυβέρνησης, με την αστυνομία να μπαίνει και να βγαίνει στα γήπεδα, ανάλογα με τις απόψεις του εκάστοτε Υπουργού.

Τέλος, στηλίτευσε ότι την εξαπάτηση με τις εξαγγελίες για τις λέσχες φιλάθλων, που όλο ελέγχονται και όλο εκφεύγουν, ενώ υποστήριξε εμφατικά ότι δεν ακούστηκε καμία αναφορά για τα χρέη και τις οφειλές των αθλητικών ανώνυμων εταιριών προς τους αθλητές που έχουν έρθει στην επικαιρότητα με δραματικό τρόπο, από τις απονενοημένες εκκλήσεις των δικαιωμένων.

Η κ. Βέττα, στη συνέχεια, τόνισε, ότι η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί πολυεπίπεδη στόχευση κι όχι μόνο καταστολή, μακροπρόθεσμα μέτρα αντί για βραχυπρόθεσμα ημίμετρα. Όπως ανέφερε, η Παιδεία, με τον ανθρωπιστικό ρόλο της, θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά, ωστόσο η κυβέρνηση με την χρησιμοθηρική της μονομέρεια, αδιαφορεί και σιωπά.

Τέλος, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει σαφείς θέσεις για τον έλεγχο των παραβατικών συμπεριφορών αλλά, κυρίως, για την πρόληψη, με μέτρα που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν προγράμματα στα σχολεία για την φίλαθλη συμπεριφορά, υιοθέτηση καλών πρακτικών και δράσεων για την καθοδήγηση και την συμβουλευτική των οπαδών.

Δράσεις, που όπως τόνισε κλείνοντας, διαφοροποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. από μια κυβέρνηση που διαψεύδεται συνεχώς, αντιμετωπίζοντας την οπαδική βία αναχρονιστικά και αποτυχημένα.

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=NfhlhKj8AEQ

2 σχόλια

  • Μπράβο Καλιόπη για την ενασχόληση και τις κοινοβουλευτικές σου παρεμβάσεις για όλα τα τοπικά και τα γενικοτερα προβλήματα της χώρας.!

    • Φίλε είναι υπέροχη γυναίκα! Είναι ένα απο τα διαμαντάκια του Συριζα…που αξιζε την ψηφο!
      Εγω την ψήφισα ξανα για 2η φορα παντως και δεν το μετάνιωσα καθόλου!
      Νοιάζεται πραγματικα για τα προβληματα και της περιοχης μας και της χωρας γενικότερα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.