Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την ναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

1 Φεβρουαρίου 2024
13:10
Κανένα σχόλιο

Την προγραμματική σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας» υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Σκοπός του έργου είναι να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κατά τη χειμερινή περίοδο, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες και χιονοδρόμους, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000 € και οι πόροι υλοποίησής του προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως Φορέας Υλοποίησης αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να διαθέσει τους απαραίτητους μηχανικούς και το επιστημονικό προσωπικό για την εκτέλεση των καθηκόντων επίβλεψης, διεύθυνσης και παραλαβής των υποέργων της Πράξης, να προβεί αρμοδίως στον έλεγχο, θεώρηση και έγκριση παραλαβής των μελετών που θα συνταχθούν,  να παρακολουθεί και να υποστηρίζει τη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων, αλλά και να συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (ΚΕΠ) της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.

Ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως «αυτή η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των χιονοδρομικών κέντρων περιλαμβάνει επίσης το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, έτσι ώστε η περιοχή μας η οποία έχει ως φυσικά διαθέσιμα τα χιονοδρομικά κέντρα, να αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν. Είναι η αρχή των προσπαθειών μας για επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ορεινής περιοχής των  Γρεβενών, κάτι το οποίο είπαμε  προεκλογικά και σιγά σιγά θα το κάνουμε πράξη.»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.