Δήμος Κοζάνης: Πράξη η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ

1 Φεβρουαρίου 2024
18:12

Γεγονός αποτελεί από σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητήριου στο ΔΑΚ Κοζάνης καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση υλοποίησης τους έργου, προϋπολογισμού μελέτης 2.490.000€, μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ Δ.Τ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κώστα Βόμβα.

Το κομβικό αυτό έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με συγχρηματοδότηση από το Ε.Α.Π. 2012-2016, θα συμβάλλει στη ριζική ανάπλαση και στον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό της κολυμβητικής αυτής δομής, παραδίδοντας στους δημότες, με την περάτωσή του, ένα σημείο αναφοράς άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης του έργου, οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν στα εξής: α) Ενεργειακή αναβάθμιση & β) Εσωτερικές διαρρυθμίσεις των εσωτερικών χώρων.

α) Ενεργειακή αναβάθμιση

 • Αντικατάσταση των υφιστάμενων εξωτερικών πάνελ στέγης και πλαγιοκάλυψης με νέα σύγχρονων προδιαγραφών (στο κυρίως κολυμβητήριο).
 • Εξωτερική θερμομόνωση κελύφους στα υπόλοιπα τμήματα κτιρίου, με τυποποιημένο και πιστοποιημένο σύστημα που αποτελείται από θερμομονωτικές πλάκες πετροβάμβακα και επίχρισμα.
 • Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με θερμομονωτικά κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες(στο κυρίως κολυμβητήριο και στα υπόλοιπα τμήματα κτιρίου κτίρια).
 • Αντικατάσταση των υφιστάμενων κυψελωτών πολυκαρβονικών φύλλων με νέα σύγχρονων προδιαγραφών (στο κυρίως κολυμβητήριο).
 • Αντικατάσταση πλακόστρωσης εσωτερικού δαπέδου κολυμβητηρίου με νέες πλάκες και μόνωση από κάτω.
 • Αναβάθμιση των υδραυλικών και των ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις θα εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ.

β) Εσωτερικές διαρρυθμίσεις των εσωτερικών χώρων

 • Εσωτερικές διαρρυθμίσεις με σκοπό την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων την προσαρμογή στις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και γενικώς στις προδιαγραφές της Γ.Γ Αθλητισμού.
 • Πλήρης ανακαίνιση αποδυτηρίων και δημιουργία δεύτερης εξωτερικής εισόδου (δάπεδα, τοίχοι, W.C., χρωματισμοί, δίκτυα κ.α.).
 • Πλήρης ανακαίνιση κτιρίου διοίκησης και κατασκευή νέου W.C. (δάπεδα, τοίχοι, W.C., χρωματισμοί, δίκτυα κ.α.).
 • Πλήρης ανακαίνιση κοινόχρηστων W.C. κάτω από κερκίδα. (δάπεδα, τοίχοι, W.C., χρωματισμοί, δίκτυα κ.α.).
 • Δημιουργία νέου W.C. ΑΜΕΑ κοινού στον κυρίως χώρο του κολυμβητηρίου.
 • Αντικατάσταση καθισμάτων κερκίδας.
 • Αντικατάσταση και αναβάθμιση εξοπλισμού πισίνων (Συστήματα ισοθερμικού καλύμματος πισινών, σχάρες υπερχείλισης, αντικυματικές διαδρομές, βατήρας εκκίνησης, σύστημα εκκίνησης ύπτιου κ.α.)
 • Τοποθέτηση εξωτερικών υδρορροών (κατακόρυφες–οριζόντιες).
 • Αντικατάσταση πλακόστρωσης εξωτερικού δαπέδου στο νοτιοανατολικό τμήμα (θα χρειαστεί παρέμβαση για να οδεύσουν και δίκτυα).

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου (κατασκευή) ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

11 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.