Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας υποδέχτηκε, το απόγευμα της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου, τον συγγραφέα Ιορδάνη Κουμασίδη,  επ’ αφορμή της κυκλοφορίας της νουβέλας «Δώδεκα Γραμματόσημα Στον Τοίχο» . Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο καφέ «Πλατεία». Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και το βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

Περίληψη βιβλίου

Δώδεκα επιστολές που στέλνει ένας εξόριστος σε μια δεσποινίδα στο Παρίσι. Ποιος είναι άραγε ο αποστολέας; Έχει γνωρίσει διά ζώσης την αλληλογράφο του; Δώδεκα μήνες σε μια σιωπηλή φυλακή. Μοναδική επικοινωνία με τον έξω κόσμο αυτές οι επιστολές – γραμμένες με παρορμητισμό, πάθος και απόγνωση. Δώδεκα γραμματόσημα κολλημένα σ’ έναν τοίχο. Δώδεκα αναπνοές σε κενό αέρος………

Ο Δάνης (Ιορδάνης) Κουμασίδης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ. και μεταφραστής φιλοσοφικών έργων. Έχει εκπονήσει φιλοσοφική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών, λογοτεχνικών και πολιτικών άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες. Τον Δεκέμβριο του 2011 συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ, μετά από πρόταση του λογοτεχνικού περιοδικού “Βακχικόν”. Το “Ερωτικό παραλήρημα” είναι το πρώτο του βιβλίο.