Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Έκοψαν πίτα και γλέντησαν με μπουζούκια, κιθάρα και βιολί (Βίντεο & Φωτογραφίες)

6 Φεβρουαρίου 2024
00:26
Ωραία περάσαμε την Κυριακή σε μια ΟΙΚΟλογική – ΟΙΚΟγενειακή σύναξη στον Ψηλό ΑιΛιά, όπου μαζευτήκαμε καμιά 80ριά άτομα, σαν μια δεμένη παρέα, για να κόψουμε την πίτα μας.  Το μενού της εκδήλωσης περιλάμβανε: μπουφέ traditional + Άργανα + ανακοινώσεις + χαμπάρια.
Μπουφές: Γιαπράκια, πίτες αλμυρές και γλυκές (με παρά!) home made, αλλά και πίτες ..εξωκοινοβουλευτικές, κεφτέδες με κρομμύδια, σαρμαδάκια, σπεντζοφάι, μπομπότα, ομελέτες, σαλάτες, κρασιά και τσίπουρα (home made και πάλι), ρεβανί, τιραμισού και ρυζόγαλο. Δεν μας έλλειψε τίποτα, αλλά και δεν απόμ’νιν τίποτα!
Όργανα: πέντε !! Δυο μπουζούκια, μια κιθάρα, ένα βιολί, ένα ντέφι. Σε τρία διαφορετικά ρεπερτόρια. Δεν προλάβαιναν να πάρουν ανάσα τα μπουζούκια, ξεκινούσε το βιολί, ενώ η κιθάρα έπαιζε σε δυο ταμπλό. Ζουρλαμός ! Τρεις τουλάχιστον τραγουδίστριες που δεν παρέλειπαν κάθε τόσο να ρίχνονται μαζί με τους άλλους χορευτές/ χορεύτριες.
Ανακοινώσεις -εξελίξεις :
1) Αρχαιρεσίες και ανανέωση της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης στα τέλη Φλεβάρη. Στο νέο Δ.Σ αναμένεται να εκλεγούν 4-5 νέα μέλη που θα αντικαταστήσουν την «παλιά φρουρά». Τόπο στα νιάτα !
2) Ιδιαίτερη υποστήριξη στις ενεργειακές κοινότητες. Τρία στελέχη της Κίνησης πρωτοστατούν ήδη σε ισάριθμες κοινότητες, ενώ παράλληλα χτίζουν το Δίκτυο ενεργειακών κοινοτήτων Δυτ. Μακεδονίας με πρωτοβουλία κυρίως του Λ. Ιωαννίδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και στο νέο Δ.Σ.
3) Συμβολή μελών της Οικολογικής Κίνησης στο πανελλαδικό εγχείρημα να ξεπεραστεί η πολυδιάσπαση του οικολογικού χώρου και να υπάρξει ενιαίο πράσινο ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές.
Ευχαριστούμε το κόσμο που μας τίμησε και ιδιαιτέρως όσους / όσες έβαλαν πλάτη με τα μαγειρέματα, τα μουσικά τους όργανα και τα τραγούδια της παρέας.
Καλή μας χρονιά !
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

Ένα σχόλιο

  • Σας θαυμάζω ειλικρινά που έχετε την ευχέρεια να συντηρείτε την έννοια της κοινότητας.
    Οι υπόλοιποι αλωθήκαμε από τον αγώνα για επιβίωση,…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.