Πάνω από 10.000 βιβλία διαθέτει σήμερα η Βιβλιοθήκη στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης

6 Φεβρουαρίου 2024
00:34

Πάνω από 10.000 βιβλία διαθέτει σήμερα η Βιβλιοθήκη στην Εύξεινο Λέσχη της Κοζάνης, σύμφωνα με τον επιμελητή της Αθανάσιο Μεχτερίδη. Τα 1500 από αυτά τα βιβλία αναφέρονται στον Πόντο και τα 28 από αυτά ήρθαν μαζί με τους πρόσφυγες, πρόσθεσε. Κάποια είναι ιδιαίτερα σπάνια όπως το βιβλίο του περιηγητή Ανδρέα Λιβαθινού του 1874 από την Τραπεζούντα του Πόντου, τόνισε ο κ. Μεχτερίδης.

ΠΗΓΗ EΡΤ3 ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ

3 σχόλια

  • Συγχαρητήρια …!!! αλλά …θα είχε ενδιαφέρον αν μας πείτε πόσοι μελετητές, μαθητές, αναγνώστες ανά μήνα έχουν φιλοξενηθεί στην ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα βιβλιοθήκη.
    Γιατί όπως και ο θαυμάσιος αυτός ανενεργός χώρος της Ποντιακής Εστίας στην Κοζάνη , έτσι και η βιβλιοθήκη της, δυστυχώς θα γίνει “αποθήκη ” βιβλίων.

    Η βιβλιοθήκη όπως και ο ανύπαρκτος πολιτισμός της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης θα πρέπει να είναι , σχέση ανάμεσα στους πολίτες , στους αναγνώστες που μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο. θα πρέπει να γίνει κοινότητα αναζητήσεων, συζητήσεων και δραστηριοτήτων.
    Οι πολιτιστικοί χώροι , τα πολιτιστικά ιδρύματα, ιδρύονται , χτίζονται , για να λειτουργούν και για να διδάσκουν. Η ιστορία δεν έχει νόημα όταν παραμένει μόνο στα ράφια.

    Τα πρόσωπα που “επιλέγονται ” ψηφίζονται , ” δρομολούνται ” να στελεχώσουν τη διοίκηση ενός πολιτιστικού φορέα πρέπει να είναι προσωπικότητες του πολιτισμού που να γνωρίζουν από Διοίκηση–Οργάνωση και Μάνατζμεντ–Διαχείριση του Πολιτιστικού Προϊόντος μακριά από ιδεοληψίες του παρελθόντος, μικροπολιτικές νοοτροπίες, λαθεμένες πρακτικές και συμφέροντα όποιου είδους.

    • Δυστυχώς και άλλες βιβλιοθήκες αντί για χώροι πολιτισμού έχουν γίνει χώροι εκθεσιακοί, διαφήμισης, πλασιέ παρουσίασης βιβλίων και μικροσυμφερόντων συγκεκριμένων εκδοτών και εκδοτικών οίκων, και όλα αυτά κεκαλυμμένα κάτω από το μανδύα του πολιτισμού και χρηματοδοτούμενα από το κράτος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι