Δράση του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας για τη διαφορετικότητα

6 Φεβρουαρίου 2024
08:27
Κανένα σχόλιο

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, η Γ΄ τάξη του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας συμμετείχε σε δράση με τίτλο «Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα: κατανόηση και υποστήριξη μαθητών με αναπηρίες». Η ενημέρωση αποτελεί μέρος του προγράμματος Συμπερίληψης που εκπονεί εδώ και δύο (2) χρόνια το Σχολείο.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την αναπηρία από τον πρόεδρο του Συλλόγου τυφλών -Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ηλία Γιώτα και τη δημοσιογράφο κ. Νατάσα Χατζηγεωργίου, μητέρα παιδιού με αναπηρία. Παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Μήγγο και τον Γραμματέα κ. Δάφα Ευάγγελο. Η προσέγγιση του θέματος έγινε με βιωματικό τρόπο καθώς ο κύριος Γιώτας, έχοντας το επικοινωνιακό χάρισμα και προσηνής ως άνθρωπος, μπόρεσε να αγγίξει τους μαθητές. Απάντησε σε ερωτήσεις, αρκετές φορές δύσκολες, έλυσε απορίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών και «δίδαξε» με τη στάση ζωής του, αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε όλους για την ευκαιρία που μας έδωσαν να τους δούμε και να τους ακούσουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι