Συνδυασμός Ενότητα: Ακόμη μία πρωτοβουλία που είχε πάρει ο Δήμος Κοζάνης στον τομέα της Ενέργειας ολοκληρώνεται!

7 Φεβρουαρίου 2024
13:08

Ακόμη μία πρωτοβουλία που είχε πάρει ο Δήμος Κοζάνης στον τομέα της Ενέργειας ολοκληρώνεται!

Στην Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης χορηγήθηκε σήμερα με απόφαση της ΡΑΕ άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από δυο περίπου χρόνια με την υποβολή εκ μέρους της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου σχετικού αιτήματος, μαζί με την απαραίτητη τεκμηρίωση και τα δικαιολογητικά, προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως είναι προφανές, η άδεια εμπορίας αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Δήμου Κοζάνης και της Ενεργειακής του Κοινότητας.

Η αξιοποίηση του εργαλείου αυτού μπορεί να καλύψει αφενός μεν και σε πρώτο χρόνο τη μεγάλη ηλεκτρική κατανάλωση του Δήμου και άλλων φορέων που συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα, αφετέρου δε ανοίγει την προοπτική επέκτασης στο μέλλον και σε άλλους τομείς (πολίτες, επιχειρήσεις κλπ).

 

8 σχόλια

  • https://energypress.gr/news/energeiaki-koinotita-idryei-o-dimos-kozanis-stoheyontas-se-ofeli-gia-perivallon-tin-oikonomia

    22 04 2019 | 16:41

    Στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας* προχωρά ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, τη ΔΙΑΔΥΜΑ, τον ΟΑΠΝ και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Για την εκκίνηση της Ενεργειακής Κοινότητας Κοζάνης, σύμφωνα με τη Μελέτη Βιωσιμότητας θα αναπτυχθούν αρχικά δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 500 kWp καθώς και τη διενέργεια ενεργειακού συμψηφισμού παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας (net-metering) από δεύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 500 kWp με στόχο την κάλυψη μέρους των ιδιοκαταναλώσεών των εταίρων της Ενεργειακής Κοινότητας.

    Για την επένδυση θα αξιοποιηθούν χρηματοδοτήσεις από τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούν σχετικές δραστηριότητες, όπως το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

    «Ο Δήμος Κοζάνης, προχωρά κάνοντας ένα σημαντικό βήμα με την σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας ‘Κοζάνης’ και αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η νομοθεσία για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ με την μέγιστη κοινωνική ανταποδοτικότητα. Επιδίωξη μας είναι το βήμα αυτό να είναι προσεκτικό και σταθερό, προσβλέποντας, όχι στην πρόσκαιρη επικοινωνιακή εκμετάλλευση του, αλλά στην διάνοιξη ενός αναπτυξιακού μονοπατιού για την Δυτ. Μακεδονία και την βέλτιστη αξιοποίηση των δημόσιων πόρων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

  • Τι λες άνθρωπε μου νομίζεις ότι εσυ το κατάφερες και αυτό ;Νύχτα νομίζεις εχουν οι δημότες !καλα υπάρχει κάτι που δεν κατάφερε να κάνει αυτός ο συνδυασμός .Μαλλον τίποτα δεν κατάφερε να κάνει στην ώρα του και οι δημότες ευτυχώς το είδαν .Ας σταματήσουν να λένε τι θα κάνανε γιατί απλά δεν κάνανε ΤΙΠΟΤΑ .

    • Ενώ ο Κοκκαλιάρης κατάφερε να κόψει 10 πίτες, να πάει σε 5 χορούς, να χορέψει 3 φορές τα περιστέρια, να βγάλει 15 ομιλίες χωρίς να πει τίποτα και να βγάλει 135 φωτογραφίες για να αποδείξει ότι κάτι κάνει… εδώ είμαστε και θα τον δούμε τι θα έχει κάνει μετά από 5 χρόνια.

  • Αχ αχ ρε Κυριακίδη, πόσο λάθος έκανες……
    Κάποιοι αχάριστοι , ξεχνούν τον αγώνα που έκανες γι αυτή την ενεργειακή κοινότητα .
    Αναφορά μηδέν … Καλά έκανε ο κόσμος και τους τιμώρησε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι