Συνάντηση εργασίας στελεχών της ΕΥΔΑΜ και της DG REGIO στο Δήμο Εορδαίας

8 Φεβρουαρίου 2024
11:33
Κανένα σχόλιο

Η πορεία μελετών και έργων που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ) και θα υλοποιηθούν στο Δήμο Εορδαίας στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης το επόμενο διάστημα, βρέθηκε στο επίκεντρο σχετικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα, παρουσία στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ, του Δήμου Εορδαίας και της ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκαν δράσεις του Δήμου Εορδαίας για επενδύσεις, που σχεδιάζονται στην περιοχή και κυρίως στο χώρο της ΑΕΒΑΛ για την προσέλκυση επενδυτών στο ΒΙΟΠΑ, προκειμένου να εγκατασταθούν επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ώστε να μπορέσει να συγκρατηθεί το εργατικό δυναμικό στην περιοχή μας και να ανακοπεί η απώλεια τεχνογνωσίας από τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς και τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Εορδαίας έθεσαν θέμα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την τεχνική υποστήριξη του Προγράμματος και τη στελέχωση των Δήμων που πλήττονται από την βίαιη απολιγνιτοίηση με επιστημονικό προσωπικό, για την έγκαιρη προετοιμασία και ωρίμανση των έργων που σχεδιάζονται και φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια βιώσιμη ανάπτυξη στη μετά λιγνίτη εποχή, ενώ ενημέρωσαν για την πορεία των έργων.

Από τους εκπροσώπους της Μετάβασης επισημάνθηκε ότι το Πρόγραμμα ΔΑΜ σχεδιάστηκε με στόχο να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών που πλήττονται από την απολιγνιτοπίηση, αλλά και πως οι προσκλήσεις – προκηρύξεις που βγήκαν μέχρι τώρα στη δημοσιότητα είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι σε σχέση με τις δράσεις που προβλέπονται στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας δέχθηκε αμέσως μετά επίσκεψη στο γραφείο του από τον εκπρόσωπο του επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) Κάρστεν Ράσμουσεν, Αθανάσιο Σοφό, ενώ ακολούθησε ξενάγηση των στελεχών του ΔΑΜ και της Διαχειριστικής αρχής στους χώρους της ΑΕΒΑΛ και του ΒΙΟΠΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.