Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του έργου SAILOR – Cross Border Risk Assessment and Action Plan in Georgia-Azerbaijan, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο μια σημαντική συνάντηση εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

9 Φεβρουαρίου 2024
14:14
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο του έργου SAILOR – Cross Border Risk Assessment and Action Plan in Georgia – Azerbaijan πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο μια σημαντική συνάντηση εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Εργαστηρίου MaterLab, με τον καθηγητή κ. Ιωάννη Μπακούρο, τον υπ. Διδάκτορα – ερευνητή κ. Ευάγγελο Κατσαρό, καθώς και την υπ. Διδάκτορα – ερευνήτρια κ. Αμαλία Κούσκουρα ,οι οποίοι πραγματοποίησαν παρουσιάσεις του έργου και συντόνισαν τα επόμενα βήματα. Στη συνάντηση συμμετείχε o European Officer of DG ECHO κ. Christian Aagaard.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Arkhiloskalo στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν καθώς επίσης και το γραφείο του Ερυθρού Σταυρού, τους τοπικούς εθελοντές, τον Δήμαρχο Dedoflistskaro, το Εθνικό Πάρκο Vashlovani.

Μέσω του έργου SAILOR επιδιώκεται η συνεργασία μεταξύ των χωρών για την απόκτηση εμπειρίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στις περιοχές του Νότιου Καυκάσου και των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας  καθώς και η ενίσχυση των προσπαθειών αναφορικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, στη βάση της πρωτοβουλίας PPRD EAST III.

 Κεντρικός στόχος αυτού η αξιολόγηση του κινδύνου από τις δασικές πυρκαγιές στη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, στον Νότιο Καύκασο, με την ενεργή συμμετοχή των εθνικών αρχών πολιτικής προστασίας και των δύο χωρών.

Στο εν λόγω έργο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει και συντονίζει ως Επικεφαλής Εταίρος με το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (MaterLab) και το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας «ΤΗΜΕΝΟΣ». Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν το Διεθνές Κέντρο Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης  CIMA, η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Γεωργίας (κ. Mamuka Sephiashvili και κ. Nino Barkaia) καθώς και το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Αζερμπαϊτζάν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.