Άκρως ενδιαφέρουσα η ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας ¨ΗΜΕΡΑ¨ με προσκεκλημένη την κ. Καλυψώ Μητκάνη

11 Φεβρουαρίου 2024
21:44
Κανένα σχόλιο

Άκρως ενδιαφέρουσα η ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας ¨ΗΜΕΡΑ¨ με προσκεκλημένη την κ. Καλυψώ Μητκάνη M.D. MSc. PhDc

 Με στόχο την ενημέρωση και κυρίως την πρόληψη για ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής, διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Ενημερώσου για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά  Επεισόδια» με προσκεκλημένη ομιλήτρια την νευρολόγο κυρία Μητκάνη Καλυψώ.

 Η κυρία Καλυψώ Μητκάνη ανέφερε ότι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια είναι η δεύτερη αιτία αναπηρίας στο σύγχρονο κόσμο. Χωρίζονται σε ισχαιμικά και αιμορραγικά, με τα ισχαιμικά να αποτελούν την πλειοψηφία. Τα κύρια συμπτώματα είναι η αιφνίδια εμφάνιση διαταραχής ομιλίας , ισορροπίας , η μυϊκή αδυναμία στη μία πλευρά του σώματος , η ασσυμετρία του προσώπου και η πολύ έντονη κεφαλαλγία.

 Παράγοντες κινδύνου αποτελούν η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η δισλιπιδαιμία, το κάπνισμα, η υπνική άπνοια κ.α.

 Στην ομιλία τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της άμεσης αναγνώρισης και αναζήτησης κατάλληλης ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης.

 Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στις οποίες η κ. Μητκάνη απάντησε με μεγάλη ευχέρεια και γνώση του αντικειμένου.

 Ευχαριστούμε πολύ την δική μας Καλυψώ Μητκάνη για την εμπεριστατωμένη και διεξοδική ενημέρωση.

 Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Μπισούκη, «Το Καφενείο της Καρδιάς», για τους καφέδες που πρόσφερε στον Σύλλογό μας για την ημερίδα και όχι μόνο.

 Στόχος του Συλλόγου είναι να γίνονται δράσεις ιατρικών θεμάτων, όπως και κυβερνοασφάλειας ή ψυχολογικής ενημέρωσης – στήριξης, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε οι κάτοικοι της Καρδιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής να έχουν πρόσβαση στην γνώση και την πρόληψη.

Από το Γραφείο Τύπο του Συλλόγου.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.