Κείμενο διαμαρτυρίας Συλλόγων Π.Ε. Κοζάνης σχετικά με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

12 Φεβρουαρίου 2024
11:29

      Οι κάτωθι Σύλλογοι της περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ύστερα από την εισαγωγή από την Κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία εκ μέρους τους αποφάσισαν δια των προεδρείων τους να διαμαρτυρηθούν έντονα επειδή:

  1. Γάμος διαχρονικά σε όλους τους πολιτισμούς είναι η ένωση δύο προσώπων διαφορετικού φύλου ενώπιον θεών ή του Θεού με ευλογία ιερέα. Κατά τη νεωτερικότητα, εποχή, κατά την οποία συνάνθρωποί μας δηλώνουν άθεοι ή άθρησκοι νομοθετήθηκε, ορθά, ο πολιτικός γάμος σε αντιδιαστολή προς τον θρησκευτικό. Η νομοθέτηση «γάμου» ομόφυλων αντιστρατεύεται τον θείο νόμο και την κοινωνική παράδοση αιώνων ανθρώπινης ιστορίας, κακοποιεί και προσβάλλει την ανθρώπινη φύση.
  2. Η νομοθέτηση αυτή αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας και μας απομακρύνει από τις προαιώνιες πνευματικές και βιολογικές ρίζες. Αντιγράφει κακέκτυπο οικογένειας, που εμπνεύστηκαν όχι οι ίδιοι οι κατεχόμενοι από το πάθος, αλλά οι ισχυροί του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας, οι οποίοι έχουν προκαλέσει φοβερά δεινά στους λαούς με την απληστία τους, την πρόθεσή τους να διαλύσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες και να επιβάλουν είδος βαρβάρου «πολιτισμού», βιάζοντας και τους ειδικούς επιστήμονες να υποταχθούν στα κελεύσματά τους!
  3. Το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, καθώς στο προοίμιο του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας γίνεται επίκληση του ονόματος της Αγίας Τριάδος. Μόνο με αλλαγή του συντάγματος και απάλειψη αυτού του προοιμίου, κυβέρνηση θα έχει δικαίωμα να εισαγάγει προς ψήφιση αυτό το νομοσχέδιο. Τώρα οι βουλευτές, οι δόσαντες όρκο πίστης στο Σύνταγμα ή βεβαιώσαντες στον λόγο της συνείδησής τους ότι θα το σεβαστούν, καθίστανται επίορκοι ή έρχονται σε σύγκρουση με τη συνείδησή τους. Αλλαγή όμως τόσο σημαντική του Συντάγματος δεν είναι δημοκρατικό να αφεθεί στους τριακόσιους, υποτίθεται, εκπροσώπους του λαού. Απαιτείται διενέργεια δημοψηφίσματος.
  4. Πέραν αυτού, η θέσπιση γάμου ομοφύλων παραβιάζει το 21ο άρθρο του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στη μητρότητα και στην προστασία του παιδιού. Η γυναίκα, την οποία το αστικό σύστημα εξουσίας θέλει σκεύος ηδονής, υποβιβάζεται ακόμη περισσότερο με το να της επιτρέπεται να εμπορεύεται τη μήτρα της και να δέχεται ότι είναι δυνατό να υποκατασταθεί από εκ φύσεως άνδρα, ο οποίος βέβαια δεν θα αποκαλείται μάνα, αλλά γονέας Β΄! Με το νομοσχέδιο παρέχονται δικαιώματα σε εμφορούμενους από βιολογικό πάθος, δικαιώματα, τα οποία αφαιρούνται από ανυπεράσπιστα παιδιά.

      Η υφισταμένη νομοθεσία περί συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών παρέχει όλα τα αστικά δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους. Η απαίτηση, υπαγορευόμενη έξωθεν, να αναβαθμιστεί το σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο στοχεύει στον εκφυλισμό θεσμού προαιωνίου και διαπολιτισμικού και στη διάλυση της οικογένειας.

Οι υπογράφοντες δια των προεδρείων τους σύλλογοι, σωματεία και συλλογικότητες

Αγάπη για το παιδί
Άγιος Αθανάσιος Μεσσιανής – Κουβουκλίων
Άγιος Στυλιανός (Στέγη παιδιού)
Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου
Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Αγίου Δημητρίου
Γονέων με τρία παιδιά Κοζάνης
Εθνικός αναπήρων και θυμάτων πολέμου
Ελεύθεροι πολίτες Δυτικής Μακεδονίας
Μακρυγιάννης

Πολιτιστικός η Αναγέννηση

Πολυτέκνων Κοζάνης
Πολυτέκνων Εορδαίας
Πολυτέκνων Σερβίων
Ποντιακός Μορφωτικός Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

16 σχόλια

  • Οι υπόλοιποι σύλλογοι που είναι; Που είναι οι ποντιακοί, μικρασιατικοί, θρακικοί, ηπειρωτών, κρητών, παραδοσιακοί και τεχνών σύλλογοι; Υπάρχει πολιτισμός χωρίς μάνα; Γιατί δε συνυπογράφουν το κείμενο;

  • Σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος και στιχουργός.

  • Συγχαρητήρια!
    Όπως είπε κι ένας ηθοποιός «Δεν θεωρώ ότι η επιθυμία του καθενός είναι και δικαίωμα στη ζωή.».
    Κι ως γνωστόν υπάρχουν κτηνοβάτες, παιδεραστές κ.α.

  • Ομόφυλα: είναι τα άτομα της ίδιας φυλής
    Ομοφυλόφιλα: είναι τα ζευγάρια που αισθάνονται έλξη προς άτομα του ιδού φύλου

    Μην αλλάζεται τη γλώσσα μας. Δεν είναι σωστό. Δεν βοηθά σε τίποτα

    • Ομόφυλοι είναι και όσοι ανήκουν στο ίδιο φύλο όχι μόνο στην ίδια φυλή. Οι γυναίκες είναι ομόφυλες με τις υπόλοιπες γυναίκες, όπως και οι άντρες. Ανήκουν δηλαδή στο ίδιο φύλο, αρσενικό ή θηλυκό. Αντίθετα ομοφυλόφιλοι είναι όσοι έλκονται από το ίδιο φύλο και όχι από το άλλο, όπως είναι το φυσιολογικό, δηλαδή για την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους.

      • Και ω του θαύματος αυτό «ανακαλύφθηκε» λίγο πριν το νομοσχέδιο για να μην χτυπάει άσχημα στα αυτιά του μέσου Έλληνα που είναι αναφανδόν κατά…

  • Η Μάνα εν κρύο νερό και κανείς δε μπορεί να την αντικαταστήσει. Δε γίνεται να γεννιούνται παιδιά κατά παραγγελία και να απομακρύνονται απεύθειας μετά τη γέννηση από τη μητέρα τους με σκοπό το κέρδος. Πρόκειται για ηθικό και νομικό ζήτημα!

  • ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ….
    …ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

  • 1 Κάναμε το μαύρο-άσπρο. Αν αναγνωρίσουμε γάμο, έστω και μη “ελληνορθοδόξων” δημιουργούμε οικογένειες, δεν τις διαλύουμε.

    2. Για τις άλλες “οικογένειες” των “ελληνορθοδόξων” που οι άντρες παρατάνε τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και ψάχνουν στις τουαλέτες και στους σταθμούς των τραίνων δε λέμε τίποτε.

  • Ο κ. Γεώργιος Σανιδάς Εισαγγελέας του Αρείου πάγου σε άρθρο του πλήρως εμπεριστατωμένο και άκρως ενδιαφέρον καταδεικνύει ότι νομικώς ο γάμος δύο ατόμων ιδίου φύλου δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα μας αλλά ούτε και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

    Επομένως είναι άκυρος ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌΣ και ως αντιτιθέμενος στην ΕΣΔΑ!

  • Μπράβο στους συλλόγους που πήραν την πρωτοβουλία να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο.. Πότε επί τέλους θα ξυπνήσει ο Έλληνας;
    “Όποιος βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται και κάθεται αδρανής είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος,” “Ολα για την πατρίδα”
    Στρατηγόε Νικολ. Πλαστήρας

  • ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

    Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΙΖΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ!

    ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΘΕΝΑΡΗ ΘΕΣΗ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ, ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ,ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΞΙΑΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.