Kozan.gr: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν, σήμερα Δευτέρα 12/2, οι εργαζόμενοι στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, συμπαραστεκομένοι στους συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι εργάζονταν στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν 31/1 (Φωτογραφίες και Βίντεο)

12 Φεβρουαρίου 2024
13:18

 

Τρίωρη στάση εργασίας, μεταξυ 12:00 με 15:00, πραγματοποιούν, σήμερα Δευτέρα 12/2, οι εργαζόμενοι στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, συμπαραστεκομένοι στους συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονταν στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν 31/1/2024.Τόσο το Σωματείο των εργαζομένων στο Μαμάτσειο όσο κι η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλουν  τη μη ανανέωση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ.

8 σχόλια

    • Το κόλπο με τους συμβασιούχους είναι πάγια τακτική του κράτους για να μη κάνει προσλήψεις. Χιλιάδες συμβασιούχοι σε όλους τους τομείς του δημοσίου κρατούνται όμηροι καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό το φαινόμενο μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Ο θεσμός του συμβασιούχου καλύπτει κανονικά έκτακτες περιστάσεις και όχι πάγιες θέσεις, ωστόσο το κράτος έφτιαξε ένα παραθυράκι για να καλύπτει με αυτούς τις πάγιες ανάγκες του.

      • Μόνο στην Ελλάδα είναι μόνιμοι, θες να πεις. Στα άλλα πολιτισμένα μέρη οι οι συμβάσεις τους είναι αορίστου χρόνου ή ορισμένου χρόνου.

    • Δωσε την λυση εσυ μεγαλε φωστηρα! Πανε στο μπλε τσιρκο και πες εγω μπορω να προσλαβω τοσους και να καλυψω τα κενα , αντε τραβα… τι καθεσαι εδω και γραφεις μπουρδες μονο?
      Ο ιδιος Γεωργιαδης τους εταξε οτι θα τους ανανεωνε την συμβαση προεκλογικα.. το να αλλαζει τωρα αυτο λεγεται σκετη ΚΟΡΟΙΔΙΑ… αν καταλαβαινεις απο τετοια ψηλα γραμματα.

  • Οι εργολαβοι κοστιζουν περισσοτερο στο κρατος,αλλα η κυβερνηση τους προτιμα.Γιατι;Και συ λαε βασανισμενε τους ψηφιζεις ακομα.

  • Αντε η κ. Βέττα την πολίτικη της κάνει όπως πάντα, δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Οι υπάλληλοι όμως τον νοσοκομείων να λένε οτι με τους συγκεκριμένουν (όχι όλους ) βέβαια κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μιλάνε σοβαρά? με τους κλασικούς τεμπελχανάδες τι κάνουν? γιατί δεν λένε τίποτε? να καθαρίσει ο τόπος. απο τους συμβασιούχουν να μείνουν αυτοί που δουλεύουν έστω και λίγο. γιατί υπάρχουν και προκλητικοί συμβασιούχοι που ενώ θέλουν να ανανεωθούν παίρνουν και τις αναρρωτικές με ύφος καρδιναλίων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι