ΕΝΟΤΗΤΑ: Στα χέρια της νέας δημοτικής αρχής η υλοποίηση του έργου των νέων κοιμητηρίων

13 Φεβρουαρίου 2024
12:06

 

 

Η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ήταν απολύτως κατατοπιστική. Ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πού βρίσκεται το θέμα της υλοποίησης των νέων κοιμητηρίων της Κοζάνης, έργο το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στα νεκροταφεία.

Όπως αναδείχθηκε λοιπόν χθες κατά την συζήτηση, το θέμα της υλοποίησης του έργου των νέων κοιμητηρίων, είναι αποκλειστικά στα χέρια της νέας δημοτικής αρχής και αυτό γιατί:

● Πρώτον, από το 2021 υπάρχει εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη για τη δημιουργία των νέων κοιμητηρίων που αντιστοιχεί πρακτικά και στην άδεια ίδρυσής τους.

● Δεύτερον, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεδομένου ότι στην προτεραιοποίηση των έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης το 2021, πρώτο έργο τέθηκε η δημιουργία των νέων κοιμητηρίων δεσμεύοντας πόρους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ και δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα σε αυτό, έναντι οποιουδήποτε άλλου έργου.

● Τρίτον, ο Δήμος Κοζάνης είναι πλέον ιδιοκτήτης των ιδιωτικών εκτάσεων, καθώς από την 28.12.2023 παρακατατέθηκε η αποζημίωση στους δικαιούχους, που ορίστηκε ως προσωρινή τιμή, με βάση τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας που είχε εκδοθεί μερικούς μήνες νωρίτερα, και πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο ιδιοκτησιακό.

Συνεπώς, η πρόκληση και το στοίχημα αφορούν τη νέα δημοτική αρχή. Είναι στο χέρι της να κάνει όλα αυτά που χρειάζονται προκειμένου να υλοποιήσει το έργο το οποίο είναι πανέτοιμο πολεοδομικά, ιδιοκτησιακά και χρηματοδοτικά.

ΥΓ για όσους δε προβληματίζονται για την έλλειψη οικοδομικής άδειας, ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής έκτασης από 28.12.2023. Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, δεν είναι δυνατόν κάποιος να εκδώσει οικοδομική άδεια σε ένα αγροτεμάχιο ή οικόπεδο το οποίο δεν είναι ιδιοκτησίας του.

Συνεπώς, η πρόκληση αφορά την τρέχουσα δημοτική αρχή και μόνο, η οποία δεν εμποδίζεται πλέον από τίποτα, να εκδώσει οικοδομική άδεια και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει αυτό το αναγκαίο και σημαντικό έργο.

 

 

 

13 σχόλια

  • Όλοι γνωρίζουμε ότι συνήθως είναι κρήτη δεν ψηφίζουν. Βέβαια ο πρώην πασόκος και νυν δεξιός ο οποίος μέσω της παράταξής του και υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων γνωρίζει καλά την ιστορία και ότι κάποτε ψήφισαν και νεκροί!

  • Λάζαρε όταν για να φτιάξεις κοιμητήρια χρειάζεσαι πάνω από 30 χρόνια άστο. Θυμίζω στον κόσμο ότι τα φωτοβολταϊκά των αιρετών στη θέση μάνα νερού μεσιανής αίγιναν μέσα σε 6 μήνες….

  • Όλα καλά και όλα ωραία κατά την Ενότητα
    Τώρα γιατί τα λέει τώρα και δεν τα υλοποιούσε νωρίτερα είναι έναν υπαρκτό ερώτημα στην ανακοίνωση τοποθέτηση της
    Τι θέλει να πει ο ποιητής;

  • Αφού εσύ δεν εισουν άξιος τόσα χρόνια να κάνεις νέα Νεκροταφεία θα τα κάνουν οι Επόμενοι στη Δημοτική αρχή τι σε ενόχλησε?? Σταματα την κρητική την γκρίνια και την κόντρα γιατί χειροτερεύεις την εικόνα σου και το όνομα σου ακόμα γελάνε οι Δημότες Κοζάνης μαζί σου και με τα τσιράκια σου για το τσίρκο εισται πλέων Συνεχίστε έτσι και την επόμενη 5ετια αν πιάσετε το 15% να εισται και ευχάριστημενοι 😅🤣 Η διαφορά μεταξύ εσάς και της νέας Δημοτικής Αρχής είναι εσείς κοιτούσατε την καλοβολεψια σας μόνο κάνατε το Δημαρχείο σπίτι σαςενώ η νέα δημοτική αρχή επενδύει στο Δήμο Κοζάνης και για ένα καλύτερο αύριο του κάθε Δημότη Κοζάνης αυτή είναι η διαφορά πράγμα που δεν εισαταν άξιοι εσείς να κάνετε τόσα χρόνια εκεί στην ενότητα

      • Φυσικά και γελάει καλύτερα και είναι και πιο μάγκας από το ΜΑΛΟΥΤΑ είναι παιδί με το λαό τόσα χρόνια δήμαρχος ο Μαλουτας τόσες φωτογραφίες τον είδες καμιά φορά να γελάει το ΜΑΛΟΥΤΑ δεν είναι τυχαίο που τον βγάλανε Μούτο… Πιστεύω να πειρες την απάντηση η μόνη που ειταν χαμογελαστή ειταν αυτή η ονειροπαρμενη με της μεγάλες βλέψεις που μαυριστκε και από το ίδιο της το σόι που ειχε φωτογραφίες με 10 κιλά φίλτρα στης φωτό της 😅😅🤣

  • Μαλουτα δεν έκανες τίποτα ενώ μπορούσες εισουνα εγκλοβισμενος στα ιμετερα.. Νιαζοσουν μόνο για αυτά τώρα τα πληρώνεις. Άρα μην κοπτεσε τώρα τόσο πολύ.. ΌΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ!!!!!

  • Ότι δεν είσαι ικανός να τελειώσεις μια δουλειά που δεν σε αφορά άμεσα το ξέρουμε, γι’ αυτό και -επιτέλους!!!_-δεν είσαι πια δήμαρχος.
    Μήπως κ. Μαλούτα να μας εξηγήσεις για ποιο ακριβώς λόγο χρειάζονται εννιά (9) ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν τα νέα νεκροταφεία;
    Για να γίνει ένα εκκλησάκι και μια περίφραξη πόσα λεφτά πια πρέπει να ξοδευτούν;

  • Mαλουτα δεν πειθεις κανεναν ουτε εσυ ουτε τα ονειροπαρμενα παπαγαλακια σου που νομιζουν οτι γυρνα ο κοσμος γυρω απο αυτους ενώ ο κοσμος τους εχει οπως ο κασελκαης τον μπεο.

  • Τώρα δεν συγκρίνονται . Ο κοκαλιαρης είναι μάγκας παιδί του λαού τον ΜΑΛΟΥΤΑ τον τρώει για μαστίχα και τον φτηνει δεν είναι Μούτος όταν βλέπεις άνθρωπο να γελάει είναι έξω καρδιά καλόψυχος μάλλον ακόμα σας πονάει το αποτέλεσμα τον εκλογών καληνυχταααααα και άντε γεια ……. Εκεί στην ενοτητα

  • αχρηστε Μαλουτα!!!! τοσα χρονια τι εκανες εσυ σαν δημαρχος κ ο Παρης ο φιλος σου????

    πιο πολυ σε ενοιαζαν τα ΦΒ…!!! ακομη κ το το δημοτικο παρκο σε μαυρα χαλια το ειχατε!!!! Πλατεια Αλωνια τα ιδια χαλια κ εκει…ΑΝΙΚΑΝΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.