kozan.gr: 1.710 ευρώ μηνιαίως για το συνταξιούχο Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κοζάνης Παναγιώτη Ματιάκη

14 Φεβρουαρίου 2024
14:43

 

Ο Προέδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κοζάνης  Παναγιώτης Ματιάκης με αίτημά του στις (30/01/2024) αναφέρει πως είναι συνταξιούχος του ΕΦΚΑ και μπορεί πλέον σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 άρθρο 92 να του καταβληθεί αποζημίωση  για τις παρεχόμενες στην Επιχείρηση υπηρεσίες του η οποία ορίζεται ως εξής : το ύψος της αποζημίωσης να είναι ίσο με το πενήντα τοις εκατό (50%) του ποσού των εξόδων παράστασης που εισπράττει ο Δήμαρχος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 άρθρο 92 όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το ύψος του πληθυσμού (> = 20.000 και < =100.000>), ποσού 1.710,00€ ( 3.420,00 – 50% = 1.710,00). Σε περίπτωση απουσίας του προέδρου του Δ.Σ. λόγω ασθενείας ή άδειας πέραν του μηνός, η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται εξ ημισείας σ’ αυτόν και τον αναπληρωτή του και καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Έτσι λοιπόν καθορίσθηκε η αποζημίωση προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ με έναρξη την 15η Ιανουαρίου 2024 ίση με το ½ της αποζημίωσης του Δημάρχου Κοζάνης ήτοι ίση με το μικτό ποσό των 1.710 ευρώ μηνιαίως. H Αποκεντρωμένη, για το τυπικό της υπόθεσης, αναμένεται να εγκρίνει τη σχετική απόφαση της ΔΕΥΑ Κοζάνης.

kozan.gr

22 σχόλια

  • Δήμαρχε σοβαρευτείτε όλοι σας και μην κάνετε τα λάθη των προηγούμενων… Δεν γίνεται και τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου!!!!!

  • Πόσα από τα χρέη που έχουν λήξει θα εισπράξει η ΔΕΥΑΚ επί θητείας του; Με την αμοιβή που παίρνει, πρέπει τουλάχιστον 200.000€

  • Τα ίδια παντελακι μου τα ίδια παντελή μου. Δήμαρχε μας πότε θα δούμε την διαφορα???? Κανόνισε προτού μάς πούνε τα ίδια παντελακι μου τα ίδια παντελή μου. Γιατί να μην ξεχνάμε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

  • Έτσι μπράβο!Και οι νέοι πού έχουν όρεξη και ενέργεια να είναι άνεργοι.Αυτοι είμαστε παντού.Δεν πειράζει θα μείνουν οι διπλομισθοι συνταξιούχοι σε αυτή την πόλη.Για εκεί πηγαίνουμε.Ειμαστε σε καλό δρόμο.

  • Έτσι μπράβο, για να δείτε τη νέα και φρέσκια Δημοτική αρχή, πέντε χρόνια άρμεγμα……καημένε κοσμακη κι εσένα σε καλούν να ρυθμίσεις τις οφειλές σου στη ΔΕΥΑΚ για να μην βουλιάξει η επιχείρηση, κι αυτοί αύξησαν την αμοιβή του διοικητικού συμβουλίου στην πρώτη συνεδρίαση και τώρα ο συνταξιούχος Πρόεδρος κι άλλα 1700 ευρώ……Κορόιδα

  • Για τον πρόεδρο βρίσκουν, για τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ από τα νομικά πρόσωπα που έκλεισαν και πέρασαν στο Δήμο, πότε θα βρουν χρήματα για να πληρωθούν; Απλήρωτοι και δεν ξέρουν μέχρι πότε!!!!

  • Δεν βρίκατε έναν μη συνταξιούχο ικανό για πρόεδρο;
    Επρεπε να είναι συνταξιούχος για να παίρνει 2 μισθούς;
    Αν ήταν μισθωτός θα έπερνε μόνο από την υπηρεσία του
    και δεν θα πλήρωνε η ΔΕΥΑΚ (νομίζω ότι έτσι γίνεται)

  • Οι γραμματικές γνώσεις του προέδρου ποιες είναι;;;
    Πραγματικά μας χρειάζονται πάρα μα πάρα πολλά μνημόνια για να διορθωθούμε.
    Υπάρχουν Νέοι με τριτοβάθμια πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ψάχνουν για εργασία και εάν είναι “τυχεροί” αμείβονται με 700 ευρώ!!!!!!!
    Ο Πρόεδρος απ΄οσο γνωρίζω είναι συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής !!!!!!!!!

  • Το μισθό του κάθε προέδρου δημοτικής εταιρίας τον ορίζει ο νόμος. Όπως ορίζει και ότι πρέπει να είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Αν μπορεί ένας συνταξιούχος να εργάζεται κι αυτό το ορίζει ο νόμος. Και φυσικά ένας πρόεδρος μιας οποιασδήποτε εταιρίας πρέπει να αμείβεται, γιατί εργάζεται και ευθύνεται. Αυτά δεν είναι δωρεάν. Έλεος με τον κάθε τοξικό άσχετο που γράφει ο,τι του κατέβει.

  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΡΟΥ, ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ. Η ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΠΟΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ; ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

  • Κύριε δήμαρχε με τί κριτήριο έγινε ο διορισμός του προέδρου της ΔΕΥΑΚ ; Υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι άξιοι να διοριστούν σε ανάλογη θέση και εσείς τους απορρίπτεται βάζοντας έναν συνταξιούχο ο οποίος έχει εισοδήματα για να ζήσει . Υπάρχουν άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά που θα μπορούσαν να εργαστούν με όρεξη και δύναμη και επιπλέον να ζήσουν την οικογένειά τους . Οι συνταξιούχοι να πάνε στα σπίτια τους γιατί έχουμε νέους άξιους ανθρώπους που αναζητούν δουλειά. Πρέπει να ανακληθεί αυτή η άδικη απόφαση και να μπει νέο αίμα στον δήμο. Δεν ξεκινήσατε καθόλου καλά κύριε δήμαρχε πάλι τα ίδια με τους άλλους κάνετε σε αντίθεση με αυτά που είπατε προεκλογικά

  • Αυτό με τους συνταξιούχους , αιρετών ή διορισμένων, να καταλαμβάνουν θέσεις προέδρων ή διοικητών οργανισμών του δημοσίου ή της αυτοδιοίκησης κλπ έπρεπε να το «λήξει» ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και δεν το τόλμησε ενώ ήταν εύκολο απλό και καθολικά από δεκτό από την ελληνική κοινωνία.! Μόνο τότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η αξιοκρατική εξέλιξη των στελεχών και γενικότερα των εργαζομενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

  • Όπως είχε και κάποιος κάποτε, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Σωστά; Μαζί με την αύξηση στην αμοιβή για τα συμβούλια, τί είδους πρώτη εντύπωση πιστεύετε ότι δίνετε? Αν σας ενδιαφέρει βέβαια…

  • Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!Ένα καρπούζι χωράει σε κάθε μασχάλη δήμαρχε!Δεν υπάρχουν άλλοι,να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο; Κάποιοι που να έχουν κάνει φτωχοί και είναι σε θέση να καταλάβουν ότι πολλοί συμπολίτες μας, έχουν οικονομικό πρόβλημα;Ή μήπως ζησατε εσείς στην φτώχεια,για να καταλάβετε!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι