Καλλιόπη Βέττα: «H Ν.Δ. έχει διαχρονική δυσανεξία, τόσο στα ατομικά, όσα και στα κοινωνικά δικαιώματα – Κοινοβουλευτική ομιλία στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο»

14 Φεβρουαρίου 2024
17:22

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Η κ. Βέττα, αφού επεσήμανε την παραδοξότητα των δύο γραμμών εντός της Ν.Δ., ανέφερε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου έχει επικαλυφθεί από την κυβερνητική υποκρισία και δειλία:

«Εδώ και έξι μήνες, γινόμαστε μάρτυρες μιας πολλαπλά θλιβερής διαδικασίας, όπου το νομοσχέδιο εξαγγέλλεται, αλλά δεν κατατίθεται, κορυφαίοι υπουργοί θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας και δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν, ο Πρωθυπουργός προτρέπει τους Βουλευτές να απέχουν από την ψήφιση, ένας πρώην Πρωθυπουργός καταγγέλλει βροντοφώνως τα διαλαμβανόμενα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά ασθμαίνοντας, ενώ μαθαίνουμε για φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα και μασάζ σε διαφωνούντες και μια σειρά από άλλα περιστατικά που θα προκαλούσαν θυμηδία, αν δεν αφορούσαν ανθρώπους, δικαιώματα και κράτος δικαίου.»

Στη συνέχεια, τόνισε ότι τα αναγκαία και θεμιτά βήματα για την αναγνώριση των αστικών δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες, ναρκοθετήθηκαν, υπονομεύτηκαν και, εν τέλει, εκχυδαΐστηκαν, με πλήρη κυβερνητική ευθύνη.

Έπειτα, έκανε ειδική αναφορά στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κυβέρνηση, όπου καταγράφονται πρωτοφανείς αποφάσεις για το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και τις ατομικές ελευθερίες, τονίζοντας ότι κατέρρευσε μονομιάς και παταγωδώς το φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό της αφήγημα.

Παράλληλα, έκανε ιστορική επισκόπηση στην διαχρονική υποκρισία της Ν.Δ., η οποία από την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου το 1982 και την κατοχύρωση της ισότητας των γυναικών, το Σύμφωνο Συμβίωσης ως  και σήμερα, αντιτίθεται στην εμβάθυνση των ατομικών δικαιωμάτων τόσο αξιακά, όσο και κοινοβουλευτικά.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί εξίσου και για τα κοινωνικά δικαιώματα: «Δεν μεριμνά για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας και της Παιδείας στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, αντιμετώπιση της ακρίβειας, του πληθωρισμού, του προβλήματος στέγασης και των υποδομών.

9 σχόλια

  • Η κ. Καλλιόπη Βέττα ΥΠΈΡΜΑΧΟΣ στην ……..εμβάθυνση των ατομικών δικαιωμάτων !!
    Δεν είδα να ανησυχείτε που η γυναίκα χρησιμοποιείται παντού ως «ανδρικό αξεσουάρ εκτόνωσης» και όταν από το 2008 έως 2017 είχαμε αύξηση διαζυγίων 45,8% (Ελληνική Στατιστική Αρχή).
    Οδυσσέας Ελύτης : Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.
    κ. Βέττα δεν χρειαζόμαστε αυταρχικούς Κρέοντες, αλλά έχουμε ανάγκη από ανυπάκουες στη διεφθαρμένη εξουσία Αντιγόνες.
    ανένταχτος στο χώρο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΡΕΣΑΛΤΟ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ,ΑΡΔΗΝ)

  • Τα πρότυπα συμπεριφοράς στους άνδρες και τις γυναίκες έχουν βιολογική προέλευση και η μανία του “ουδέτερου φύλου” είναι μάταιη έναντι αυτής της πραγματικότητας, λέει η Debra W. Soh (Ντέμπρα Σο), νευροεπιστήμονας και ερευνήτρια σε θέματα σεξ, στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ στο Τορόντο και συγγραφέας για τα Globe and Mail, Harpers, Wall Street Journal, Scientific American, LA Times και το περιοδικό Playboy.

  • Εσεις οι “δικαιωματιστες” τί κανατε πεντε χρονια;Μονο εγκληματιες αποφυλακισατε με τον νομο Παρασκευοπουλου….αυτο ηταν το μοναδικο σας “κατορθωμα” στον τομεα των ανθρωπινων δικαιωματων…..η “κακια δεξια” ομως ψηφισε τον νομο για το συμφωνο συμβιωσης και φερνει τωρα κσο τον νομο για τα ομοφυλα ζευγαρια….

  • κ. Βέττα
    υπηρετείτε μια Αριστερά που έχει μεταλλαχτεί σε δεκανίκι της Παγκοσμιοποίησης.
    Τι ευαγγελίζεται και επιδιώκει η παγκοσμιοποίηση; Την υπερφαλάγγιση (και, ει δυνατόν, τον εκμηδενισμό) των εθνών. Ποια δύναμη στέργει αρωγός σε αυτή την ιστορικών διαστάσεων διαδικασία; Η Αριστερά.
    Αναζητείστε τις αιτίες της πνευματικής «καθίζησης» της αριστερής σκέψης που σας έκαναν να συμπεθεριάσετε με έναν αυταρχικὸ και ἰταμό δικτάτορα !
    Δεν θέλω να πιστεύω ότι σας εκφράζει ό,τι ακολουθεί :

    Θέλω να γίνω αριστερός
    Να εισβάλω στη Βουλή. Να καταλάβω … έδρανο, να κοιμηθώ πολύ. Θέλω να γίνω αριστερός, να σπάσω τα ταμπού και να πουλώ κουλτούρα. Θέλω να γίνω αριστερός να βρίζω το Χριστό, αλλοδαποί αλλόθρησκοι να μ’ έχουν για αρχηγό. Θέλω να γίνω αριστερός, τις εκκλησιές να κλείσω, μπούργκες να βλέπω ολόγυρα, πολλά τζαμιά να χτίσω. Θέλω να γίνω αριστερός και πολυπολιτισμικός.

  • κ. Βέττα υπηρετείτε μια Αριστερά που έχει μεταλλαχτεί σε δεκανίκι της Παγκοσμιοποίησης.
    Τι ευαγγελίζεται και επιδιώκει η παγκοσμιοποίηση; Την υπερφαλάγγιση (και, ει δυνατόν, τον εκμηδενισμό) των εθνών. Ποια δύναμη στέργει αρωγός σε αυτή την ιστορικών διαστάσεων διαδικασία; Η Αριστερά.
    Αναζητείστε τις αιτίες της πνευματικής «καθίζησης» της αριστερής σκέψης που σας έκαναν να συμπεθεριάσετε με έναν αυταρχικὸ και ἰταμό δικτάτορα !

  • 3η φορά

    κ. Βέττα υπηρετείτε μια Αριστερά που έχει μεταλλαχτεί σε δεκανίκι της Παγκοσμιοποίησης.
    Τι ευαγγελίζεται και επιδιώκει η παγκοσμιοποίηση; Την υπερφαλάγγιση (και, ει δυνατόν, τον εκμηδενισμό) των εθνών. Ποια δύναμη στέργει αρωγός σε αυτή την ιστορικών διαστάσεων διαδικασία; Η Αριστερά.
    Αναζητείστε τις αιτίες της πνευματικής «καθίζησης» της αριστερής σκέψης που σας έκαναν να συμπεθεριάσετε με έναν αυταρχικὸ δικτάτορα !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.