Π. Κουκουλόπουλος:  «Στο ΠΑΣΟΚ λέμε ΝΑΙ στην κοινωνική απελευθέρωση, ήδη από την Ιδρυτική Διακήρυξή μας» (Βίντεο)

16 Φεβρουαρίου 2024
08:46

Την αδικία εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με τον ακραίο λόγο σκοταδισμού και την “επιχειρηματολογία” μισαλλοδοξίας που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα, για κάθε λογής άσχετα θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με το αληθινό περιεχόμενο του Νομοσχεδίου για την ισότητα στο οικογενειακό δίκαιο ανεξαρτήτως φύλου, στηλίτευσε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εισαγωγικά, επανέλαβε ξεκάθαρα πως «δεν ψηφίζω απλά, στηρίζω το Νομοσχέδιο. Γιατί αποτελεί ένα ευθέως ταυτοτικό ζήτημα, με βάση τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες πιστεύω και υπηρετώ. Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και γνωρίζω -γιατί οφείλω να γνωρίζω- το περιεχόμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη. Άλλωστε, εάν υπάρχει μία ημερομηνία ίδρυσης κόμματος και μία Ιδρυτική Διακήρυξη που να ξέρει κάθε πολίτης, αυτή είναι η 3η Σεπτέμβρη και η Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Στο τρίπτυχο του Ανδρέα Παπανδρέου “εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση” που επιστέφεται από τον Πράσινο Ήλιο,  το αδιαμφισβήτητα καινούριο ήταν η κοινωνική απελευθέρωση. Αυτή οδήγησε αβίαστα στην ιστορική θεσμική τομή του οικογενειακού δικαίου από το 1982 και έπειτα.  Αυτή ήταν η ύψιστη επίδραση του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Υπερβαίνει σε επιρροή ακόμα και τα μεγάλα έργα. Υπήρξε μοχλός που οδήγησε την Ελλάδα, από μια χώρα των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων, να μετατραπεί σε μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Κάλεσε, λοιπόν, τους Συναδέλφους του – Βουλευτές σε έναν απολογισμό για το εάν κινδύνεψε η Εκκλησία ή εάν “ξεχαρβαλώθηκε” η οικογένεια από τη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, όπως διατείνονταν, είτε οι ίδιοι είτε ο πολιτικός χώρος τους, όταν σφοδρά αντιδρούσαν εναντίον της.

Περαιτέρω, επί του Νομοσχεδίου, για τα επιχειρήματα ότι δεν ρωτήθηκαν τα παιδιά, αναρωτήθηκε «έχει ερωτηθεί κανένα παιδί σε οικογένεια όπου “βασιλεύει” η ενδοοικογενειακή βία ή ακόμα χειρότερα συμβαίνει μια τραγική γυναικοκτονία;», επισημαίνοντας πως «σε αυτά τα ζητήματα, όπως και στο ακόμα πιο ανησυχητικό φαινόμενο της βίας των ανηλίκων, οφείλουμε να εστιάσουμε, εάν πραγματικά θεωρούμε την οικογένεια στοιχείο κοινωνικής συνοχής». Υπενθύμισε δε ότι «οι οικογενειακοί δεσμοί στην α’ φάση της πανδημίας συνέβαλαν αποφασιστικά στην προστασία των υπερηλίκων ατόμων».

Κάνοντας λόγο για «πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας», ο Βουλευτής καυτηρίασε το γεγονός ότι «ο δημόσιος διάλογος και η κοινοβουλευτική διαδικασία κυριαρχήθηκε από ζητήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το Νομοσχέδιο. Όσα ακούγονται για την υιοθεσία, την παρένθετη κύηση, την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τόσα άλλα, είναι θέματα ρυθμισμένα εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελεί αδικία ότι με αφορμή αυτό το Νομοσχέδιο, κάποιοι φορτώνουν και χτυπούν τον -κατά τη γνώμη τους- “εύκολο στόχο”, τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Μήπως αυτή η οδός του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας υποκρύπτει απλώς ρατσιστική υποτίμηση των συνανθρώπων μας;».

Στο πέρας της ομιλίας του, σε ένα ρητορικό σχήμα, πρότεινε στους Βουλευτές που υιοθετούν μισαλλόδοξο λόγο, «φεύγοντας από τη Βουλή μετά την ψηφοφορία, να ανάψουν ένα κεράκι στον Άλαν Τούρινγκ, τον κορυφαίο επιστήμονα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ήττα του Ναζισμού και βρήκε τραγικό τέλος λόγω του εναλλακτικού σεξουαλικού του προσανατολισμού».

Ειδικότερα, μπορείτε να δείτε το video με ολόκληρη την ομιλία εδώ: https://collab.parliament.gr/~BUxws

26 σχόλια

  • Δηλαδή κ.Κουκουλόπουλε θέλεις να μας πείσεις πως τόσα χρόνια που σε ψηφίζαμε ως Δήμαρχο πίστευες σε αυτό που ψήφισες;

  • Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΒΙΟ!
    ΕΣΕΙΣ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΑΣ.

    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ!

    ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!

    • ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ;
      ΕΙΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ Ή ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

      ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΟΥ;

      ΥΠΕΡΕΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ Ή ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ;

      ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ;

      ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;
      ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;

      ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ; Κ
      ΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΑΙ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;

      ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΟΙ;
      Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΙ;

      ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΚΛΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ) ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΒΡΕΦΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

      ΤΑ ΕΛΓΞΕΣ ΟΛΑ;
      ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ;

      ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΝΤΟΠΙΑ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΕΞΩΓΨΩΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

      ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΔΕΣ!

  • Όταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ κανείς δεν πίστευε ότι κάποτε θα γινόταν συμπαραστάτης του Μητσοτάκη
    Δυστυχώς το καταφέρατε και αυτο,γιατί η Ντόρα σας επαινεί
    Αξίζετε συγχαρητήρια αλλά βάλατε και τι τέλος
    Καλημέρα

    • Σε πληροφορώ πως στους φανούν θα τρέξουν να τους σφίξουν και τα χέρια και να βγουν και φώτο μαζί τους απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές της πόλης μας που το ψήφισαν το νομοσχέδιο…..οι συγκεκριμενοι δεν χωράνε στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ……..Υ.Γ kozan .gr να το κονοποιησεις γιατί τώρα τελευταία βγάζεις μόνο αυτά που σε συμφέρουν…..

  • Με τέτοιες “προοδευτικές” απόψεις ξετινάξατε την ελληνική κοινωνία. Η δήθεν πρόοδος σας μας γυρίζει σε σκοτάδια βαρβαρότητας και χυδαιότητας…

  • Ο Απόστολος των εθνών Παύλος ονομάζει την ομοφυλοφιλία πάθος ατιμίας. Εσείς την υποστηρίζετε.
    Κάντε μιά αίτηση να διαγραφείτε από τα μητρώα της Εκκλησίας .

  • Υπάρχει ένα θέμα … γεωγραφίας κύριε Υπουργέ στην κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτησής σας στη Βουλή. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα νοτιο-δυτικά βαλκάνια (ως προς το “δυτικά”).

  • Αίτηση να διαγραφεί από τα μητρώα της Εκκλησίας δεν θα κάνει ; Μάλλον θέλει να είναι το τιμώμενο πρόσωπο στις λιτανείες !!!

  • 21 στους 32, ποσοστό 65,6% υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

    106 στους 158, ποσοστό 67,1% υπερψήφισε η ΝΔ.

    33 στους 36, ποσοστό 91,7% υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτοί είναι οι αριθμοί και λένε την αλήθεια.

  • «Σε μια βάρβαρη κοινωνία, Κύριε Κουκουλόπουλε ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τα πλέον ευάλωτα μέλη της. Είναι λοιπόν αφέλεια να θεωρεί κάποιος ότι η Ν.Δ., με την πιστοποιημένη κοινωνική αναλγησία της, θα ευαισθητοποιούνταν στα δικαιώματα των ομοφύλων, πόσο μάλλον στα δικαιώματα των παιδιών.

    Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ετοιμάστηκε από τη Ν.Δ και το στηρίξατε και εσείς σαν ΠΑΣΟΚ επειδή το ζήτησαν οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ελίτ στην Αθήνα.

    Πράγματι, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, από την κυβέρνηση της οποίας εκπορεύεται η παγκοσμιοποίηση, είχε υψώσει την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ+ στην είσοδο του οικήματός της.

    Η αμφισβήτηση και η διάλυση των διαχρονικών καταξιωμένων κοινωνικών δομών, και η αντίστοιχη δημιουργία νέων είναι η επιδίωξη των ελίτ.» (Antinews, 29/1/2024).

  • Το ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού το είχε τακτοποιήσει ο Σύριζα, με το νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Εσείς απλά αποδεικνύετε καθημερινά πως έχετε ξεχάσει τι έλεγε το Πασοκ του 1974 και είστε απλά ένα δεκανίκι του Μητσοτάκη.
    “Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”, έλεγε το Πασοκ απ’ το 1974 και μέχρι και το 2009, αλλά εσείς είστε οι επίορκοι του Πασοκ, οι Πηλιογούσηδες που κράτησαν τη σφραγίδα, για να συνεργαστούν πρώτα με το Σαμαρά και τώρα με το Μητσοτάκη.

  • ΠΑΡΙ,ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.ΧΑΙΡΕΤΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι